icon

Ktoré vianočné tradície ste vynechali?

michaela12_34
5. dec 2024

Ktoré vianočné tradície ste sa doma rozhodli úplne vynechať? Môže sa to týkať upratovania, pečenia, darovania darčekov - na ktoré veci kašlete a nebudete ich robiť, ani tento rok, ani budúci rok?

Strana
z4
zazka666
10. dec 2024

@cina1 Vážne????? My sme 4 a pečiem len tri druhy aj to si kadejako vypomáham. Mne to ide veľmi pomaly a proste sa mi nechce tráviť všetok voľný čas v kuchyni. A milujeme kapustnicu a šalát zemiakový , takže toho sa ojeme a potom už nevládzeme 🙂 Aj bobaľky s makom vynechávame, nikto to už nejedol.. Vážne 17 druhov? nechápem 🙂 Klobúk dolu...

bessie12
10. dec 2024

@zazka666 áno 17 druhov. Tento rok to bude "len" do 15 maximálne. Možno menej. Nemám už toľko času a po smrti maminy sa mi uz nič nechce. Teším sa na Vianoce, ale zároveň aj nie. Tá skutočná radosť z Vianoc odišla asi spolu s maminou 😞

zazka666
10. dec 2024

@bessie12 Súcitím s tebou. ❤

lukbe
10. dec 2024

@1ryba no poniektorí upratujeme, pretože treba a kedy treba, poniektorí "musia" upratovať, umyvat okná lebo veď Vianoce ci Veľká noc. Asi to myslela takto😉

matej2227
10. dec 2024

Ako tak čítam tie lenivé kreple. Mami vás učili poriadku a vy bordelarky.

bessie12
10. dec 2024

@matej2227 a ty si co za "zázrak" ?? 🙄

deedol
10. dec 2024

@matej2227 MamY.
k nazorom sa radsej nevyjadrujem, lebo nechcem mat predsudky voci čadčanom, urcite nie su vsetci ako ty.

zazka666
10. dec 2024

@matej2227 ved upratuj, kto ti bráni. Žena nie je synonymom na upratovanie

adonish
10. dec 2024

@michaela12_34 neumyvam okna 😂 ani sa cely dom neleskne. Upratujem priebezne. Nepeciem X druhov kolacov, len s detmi linecké a s mužom metrový koláč.
Darceky sa u nas (vramci rodiny) davaju len detom. nenutime deti jest vsetko to, co my. Koľkokrát skoncia pri oplatkach s medom 😂 ziadne nejedenie az do vecere, kludne si dame na ranajky salat s masom.
Pozerame rozpravky, pocas vecere mame tiez pustenu rozpravku alebo Spotify (minuly rok rockove vianocne pesnicky). Taka pohodicka. Najradšej by som bola sebecky len ja s manzelom a detmi, ale chodia k nam jeho rodicia (rodinne dôvody).

tilly
10. dec 2024

@matej2227 🤣🤣🤣🤣 takže, keď niekto upratuje celý rok, nie len na Vianoce, tak je bordelar a lenivá krepla, ale keď má niekto bordel celý rok, len tesne pred Vianocami uprace, toho mama dobre vychovala 🤣🤣🤣🤣

evansova
10. dec 2024

Ziadne stresy, upratane po cely rok, navarene po cely rok, peciem tiez pocas celeho roku... Len na Vianoce su to podstatne vacsie mnozstva, sme stvorgeneracna rodina a je nas 19. Tak si každý rok napisem cosi, čomu nasi mladasi hovoria "cestovny poriadok". Je na nom jedalny listok na cas ked budu u nas, nasleduje nakupny zoznam a po nom podla datumov co v ktory den budem robit. A potom uz len preciarknem čo je hotove. Bez stresov, vsetko funguje tak ako ma. A ked sa vsetci zidu, ja uz len sedim s vyloženými nohami a tesim sa s vnucatami a pravnucatami. Ostatné zvladaju dcery, odo mna sa uz nic neziada. Vsetci spokojni, hlavne ja, lebo najstastnejsia som ked ich mam vsetkych pri sebe.
Prajem vam vsetkym krasne Vianoce, pripravte si ich tak, aby ste si ich uzili. Zasluzite si radosti i oddychu, ved inokedy fungujete na 150%. A ak vam miestami prerasta cez hlavu, povedzte si (tak ako ja): Zena zvladne viac ako clovek.

evansova
10. dec 2024

@bessie12 Aj ja som kedysi vypekala 18-20 druhov. Ale uz som stará korytnacka, tohto roku to vidim tak na 9-10. To co sa bude plnit mam uz upecene, nieco este budem piect a hlavne v sobotu sa dostavia dcery, vnucka, pravnucka a budu piect tri tradicne (nase tradicne) druhy, kazdy zo štyroch davok. Na konci dna sa podelime. Dostavia sa aj chlapi, ale ti sa zamestnavaju hlavne gulášom a niecim tekutym. Uz sa tesim, hlavne na to ako pravnucata budu malovat medovniky, to byva zazitok, uz namalovali aj velrybu a nosorozca (ved typicky vianocne, nie?)

zazka666
10. dec 2024

@evansova preboha, tak daj názvy aspoň ty h 10 druhov, lebo mne to rozum nebere.😀
Ja pečiem 1. pernicky - lebo dlho vydržia
2. Vanilkove rožteky - lebo sa nepokazia
3. Šuhajdy - lebo na tom nie je čo pokazit
4. Niečo s plnkou, aby sa klzali dolu hrdlom
Aj po týždni je ešte vždy čo jesť.
Čo preboha to isté s 10 až 20 timu druhmi? A hlavne kedy to pečiete. Veď to jak na svadbu. 😀

bessie12
10. dec 2024

@zazka666 tak napríklad:
1) Medovníčky
2) Linecké
3) Vanilkové rožky
4) Pomarančové košíčky
5) Čokoládové hviezdičky
6) Išelske koláče
7) Medové kolieska
8) Grilážky
9) Vianočná štóla s marcipánom
10) Štedrák
11) Perník
12) Crinkles pomarančovo-kokosové
13) Red velvet crinkles
14) Čokoládové crinkles
15) mini pavlovky / pusinky zo zvyšných bielkov
16) Šuhajdy
17) guľky z odrezkov
18) pistáciové rožky
19) citrónove crinkes
20) nepečená roláda

A mohla by som pokračovať. Pečiem každý týždeň niečo. Pred sviatkami čajové pečivo len naplním a upečiem "mokré " koláče 🙃

Môj zoznam na tento rok je oveľa menší ako pominule roky 🙂

bessie12
10. dec 2024

@evansova to budeš mat veselo 🙂 v sobotu idem kupovať svadobné šaty s kamoškami a potom ideme na trhy sa prejsť. A kedy budem piecť to ešte netuším. Možno v priebehu týždňa sa nejako donútim 😁

zazka666
10. dec 2024

@bessie12 si ma dostala. Niektoré ani nepoznám. Ja som total najväčší ignorant vianočných príprav😀😀😀

bessie12
10. dec 2024

@zazka666 stačí si zadať do Google "vianočné pečivo recepty" a nájde ti ich tolko, že si nebudeš vedieť vybrať 🙂 takto každý rok skúšam niečo nové. Tento rok to budú pistáciové rožky 🙂

zazka666
10. dec 2024

@bessie12 😀😀😀 Google to istí, len keby aj upiekol

yosi
10. dec 2024

@michaela12_34 Ja si každý rok poviem, že urobím len polovičnú dávku zemiakového šalátu, ale osud mi nikdy nepraje a vždy je z toho plný hrniec. Neviem kde robím chybu 🤷

sisska96
11. dec 2024

@bessie12 hmmm načo toľko druhov?

bessie12
11. dec 2024

@sisska96 u nás sa vždy veľa pieklo na Vianoce. Keď začnem piecť, tak neviem skončiť, ale to nie je len počas Vianoc. Bežne naraz upečiem aj 3 druhy koláčov.

natalka13
15. dec 2024

@surama ja tiez neviem ako to vsetko.mozu ludia zjest.
A ked vidim 10kg sucheho, puncak doboska opity izidor ananasova rolada stedrak....kedy toto nornalna rodina moze zjest?

Strana
z4