Ktorú vysokú školu uprednostniť?

denisenda
20. feb 2014

Ahojte.Chcem sa opýtať na vaše názory ohľadne vysokých škôl,nad ktorými premýšlam.

V prvom rade,neviem,či sa oplatí v dnešnej dobe študovať niečo perspektívne alebo čisto len pre titul,keďže väčšina ľudí berie titul ako titul.
Mám vyštudované gymnázium,Maturitné predmety Biologia,Geografia.

Konkrétne ma zaujímajú zatial dve školy/dve alternatívy.

1.STU Bratislava Fakulta chemickej a potravinárskej technológie odbor :Potravinárstvo alebo Biotechnologie.Kedže sa zaujimam o výživu,zloženie stravy,procesmi v tele..viem,že to je velmi náročná škola,viem,že sa tam nebudem flákať a viem,že tam nebude len nejaka teoria o potravinách ale bude to zahrnať fyziku,chemiu,matiku,biolu.
Viem,keď vyjdem tú školu,budem mať možnože vačšiu šancu zamestnať sa,kedže zamestnavatelia priahnu po vyštudovaných ludoch s technickým zameraním.

2.Z celkom iného gusta Lececká fakulta v Košiciach.odbor pravdepodobne Riadenie leteckej dopravy.
Mnohí maju na tuto školu svojský názor.Ale viem,že jednoducho po škole nechcem zostať na Slovensku,chcem cestovať.A aj ked tu to možo zameranie mať nebude,v zahraničí si nájdem prácu s týmto uplatnením.

Moja otázka na Vás znie.
Mám sa uberať skôr tým smerom i ked viem,že sa nezastavím a budem sa neustale pripravovať,lebo viem,že to nieje len tak prechádzka ružovým sadom tá škola.A neužiť si popritom študentský život+ nebude času popri škole aj pracovať.
Alebo,ubrať sa druhým smerom a zamerať sa skôr na jazyky,ekonomický smer trebars nejaký cestovný ruch.Táto škola je lahšia omnoho,možnože má menšie meno a bere sa (len aby bola) ale povedzme si čo v dnešnej dobe,respektivekto pozerá na Ing titul odkial ho kto má,samozrejme,že v tom konretnom odbore.

Dakujem za akykoľvek názor 🙂

bosoriak
20. feb 2014

@denisenda Urcite STU. Je to tusim jedina slovenska skola, ktoru uznavaju aj v zahranici. A co je to "uzit si studentsky zivot"? Chlastat so spoluziakmi budes moct cez prazdniny 🙂
A samozrejme, ze zalezi na tom, kde studujes. Je celkom dost velky rozdiel Mgr. socialnej prace a Mgr. z matfyzu.
Vela stastia!

denisenda
autor
20. feb 2014

@bosoriak nemyslim ten študensky život ako rozbijanie sa na intraku ale normálne,mať aj ine zaluby,nejake fitko,kino,práca,knihy.. 🙂 nikdy som nebola za chlastanie a tak.Len ked sa dozvedám od spolužiakov ako je na tej STU tak do plaču niekedy ale ked sa zatnem tak sa zatnem. uvidime,dkaujem každopadne za odpoved 🙂

bosoriak
20. feb 2014

@denisenda Jasne, preto ten smajlik 🙂 Ale ak na to mas hlavu, urcite by som isla na renomovanu univerzitu, to som tym chcela povedat.
Jo a este dolezita vec - chod tam, ktory odbor ta viac bavi. Pretoze marna ti bude dobra skola, ked ju budes studovat s odporom. Ak vsak budes studovat nieco, co ta skutocne zaujima a bavi, potom si aj pracu najdes taku a to je take zivotne plus, pre ktore by mnohi obetovali velmi vela.
Drzim palce.

denisenda
autor
20. feb 2014

@bosoriak To je myslim najdoležitejšie,nájsť sa v tom odbore a mať to za hobby. 🙂 dakujem pekne 🙂