icon

Ktorý paušál je teraz bez viazanosti najvýhodnejší?

23. mar 2024

dakujem

Strana
z3
tessa2299
23. mar 2024

Pripnem sa 🙃🙂

autor
23. mar 2024

@tessa2299 kludne 🙂

zalka
23. mar 2024

4ka predplatenka s automatickým dobíjaním...
Alebo Radosť...

niekto2hy
23. mar 2024

Co si mame pod pausalom predstavit?

maranco
23. mar 2024

Každému je najvýhodnejšie niečo iné, nemá každý rovnaké potreby.
Pozri si spotrebu za posledné 3 mesiace a napíš priemerne koľko máš prevolaných minút, koľko SMS a koľko minutých dát.

autor
23. mar 2024

@maranco telefonaty

maranco
23. mar 2024

a koľko minút mesačne prevoláš a koľko teraz platíš?

autor
23. mar 2024

@maranco mam 02 za 26 euro prevolam cca 250 minut nic viac. asi 20sms..internet nepouzivam

maranco
23. mar 2024

Tak Juro v sieti Telekom by ťa 250 minút a 20 SMS stálo 5,40€

autor
23. mar 2024

@maranco juro siet?

maranco
23. mar 2024

Karta https://www.juro.sk/
Poskytovateľom služby Juro je Slovak Telekom, a. s.

lusa18
23. mar 2024

Ja mám napríklad nekonečnú radosť, a som spokojná všetko neobmedzene, nemám vôbec problém so signálom. Keď to začali propagovať,som si povedala že skúsim na ten týždeň a už som pri tom ostala, cca už 3 roky.

maranco
23. mar 2024

@lusa18 Veľká radosť v sieti O2 by ju 250 minút a 20 SMS stála 13,50€ to je drahšie o 8,10€ oproti Juro Telekom.
Každý si musí prepočítať podľa seba čo mu vyjde najlepšie a keď sa zmenia potreby tak zmeniť mobilné programy, neostávať zo zotrvačnosti v tom istom ak to už nie je výhodné.

babkaland
23. mar 2024

Keď som mal tlačidlový telefón, tak jednoznačne Juro. Ak ide o valanie a sms. Kde minuta a sms stoja 2 centy. Ale dáta sú tam predražené.

Keď ide len čisto o dáta tak buď Swan 4ka nekonečno za 14€ alebo Radosť dáta za 15€.

Ak ide o kombináciu internetu aj hovorov/sms, tak Radosť za 10€ kde je 8GB dát a 200 min/sms.

Pokial chcete všetko nekonečné, tak jednoznačne Radosť za 20€. Nič lacnejšie na trhu neni.

Toto sú všetko buď kredit alebo paušále bez viazanosti.

maranco
23. mar 2024

@babkaland teraz už sú dvojsimkové telefóny, nie je problém volania mať na jednej karte a dáta na druhej, vždy tam kde je to výhodnejšie

Som to jednému riešil čo mal paušál Telekom s Magentou 200 minút a 1 GB mesačne platil 12€, po novom od marca by mal len 100 minút 1GB a za 13€.

Tak má Juro za 5€ 250 minút a O2 Voľnosť 1GB na 28 dní za 3 €.
S tým ak by chcel dlho vykecávať, dohodne si hovor cez Juro a potom volá cez O2 za 0.15€/hodinu.

babkaland
23. mar 2024

Presne toto som robil aj ja. Na dlhé hovory O2 volnosť a na krátke 4ku kde bol zároveň 1GB za 2€. Mal som aj kombináciu Juro + O2 voľnosť alebo 4ka + O2 voľnosť. Lacnejšie sa už proste nedá.

Ale už keď mi prestalo stačiť 1-2GB tak som prepočítal a Radosť za 10€ vychádza najlacnejšie lebo 8GB u 4ky by bolo 8x2€ = 16€ a plus ešte hovory na akejkoľvek simkarte.

Kým stačilo menej dát tak 4ka + Juro/O2 voľnosť nemali konurenciu.

babkaland
23. mar 2024

A ešte doplním že si dajte otázku: kolko z vašich kontaktov má tlačidlový mobil alebo pevnú linku? Už 95% je to všetko smartfón takže hovory/sms už nahradia aplikácie typu whatsapp, viber, messenger atď. Tam viete volať aj písať a ide to z dát. Takže hovory a sms cez klasickú sieť už velmi minimálne využijete. Maximálne keď si voláte pre termín k lekárovi, komunikácia s úradmi atď. Ale to je asi 5 minút dokopy horedole.

maranco
23. mar 2024

@babkaland poznám ľudí čo zo zotrvačnosti platia drahé paušály, ale o svojej spotrebe ani netušia, že už ani nepotrebujú neobmedzené volania, už je iná doba

Jednému seniorovi s tlačítkovým telefónom som tiež prehadzoval Telekom paušál na Juro. Mesačne prevolal do 50minút, paušál mal na 100 minút, platil si k tomu navyše 3€ balíček neobmedzené SMS a samotné SMS nevedel ani poriadne prečítať (ja som mu ich čítal) a nieto ešte napísať.
Ale tak ho na predajni "zamotali" že nevedel za čo platí.

babkaland
23. mar 2024

To je najhoršie keď seniori idú na predajňu. Vedia že tým môžu všetko predať. Predajcovia pozerajú len na svoje provízie. Potom majú viazanosti a keď vnuk zistí že to ani ten senior nepotrebuje, je neskoro.

My mladší si to vieme raz dva zrátať. Ja sa aj čudujem že sa niekto pýta po fórach. Ja hneď pozriem všetky ponuky, porovnám a vybavené. Napríklad kolkí aj platia káblovu tv a pozerajú len jojku napríklad. Má 100 programov pričom na ostatné ani nikdy neprepol, ani nevedel že tam taký a onaký má.

autor
23. mar 2024

@maranco aj ja mam tlacidkovy, ten program Juro sa da aj ked nemam net v mobile? ( mozno casom budem chciet lepsi mobil aj viazanost nateraz nechcem sa viazat

maranco
23. mar 2024

áno, ak nepotrebuješ net v mobile objednáš si cez PC na tej stránke SIM kartu s presunom čísla, donesie ti kuriér kartu aj zmluvu a potom si dobíjaš kredit cez internet, alebo na pošte, v obchodoch
"budeš chcieť viazanosť" ktorý zákazník chce viazanosť? viazanosť je výhodná iba pre obchodníka

babkaland
23. mar 2024

Juro je na kredit tak isto ako Easy karta. Tam si kupuješ kredit. To neni paušál. Ak budeš chcieť smartfón (teda dotykový) tak tá Radosť to je niečo ako paušál ale neni viazanosť. Môžes si meniť program podľa potreby a hocikedy aj odísť od nich.

babkaland
23. mar 2024

Ja som mal dlho tlačidlový telefón. Ale už je tolko vecí potrebných riešiť cez internet že už bolo potrebné si zvykať na velký mobil. Ale aj pri smartfónoch sa snažím nájsť to najmenšie. Mne tlačidlové samsungy a nokie strašne vyhovovali. Doba donúti každého prejsť na smartfón. A tým pádom už aj služby operátora treba tomu prispôsobiť. Ešte je taká možnosť že ak niekto nemá potrebu byť online stále (sociálne siete) tak si vypne dáta, bude len telefonovať a smsky, keď potrebuje niečo riešiť s bankou, poisťovňou, pozrieť gastráče atď. Tak sa pripojí na verejnú wifi ktorá je už na každom rohu a vybaví si.

ankare
23. mar 2024

Radosť

uctik
24. mar 2024

4ka alebo radosť, ak hľadáš lepšie pokrytie aj za cenu menej dat, tak skôr 4ka.

4ka má aj sieť od Orange, ktorá je lepšia aj ako Telekom, no v sieti od Orange máš 20 GB dát ( pri neobmedzenom paušále ), ktoré ti potom spomalia, čiže za mňa najvýhodnejší paušál od 4ky je sloboda 300+.

Telekom mal 1000GB na celý rok, ale trebalo si to aktivovať do konca roka 2023.

Radosť je síce fajn, ale každý mesiac ti idú z karty peniaze na program, ktorý si vyberieš, v 4ke platíš len mesiac ktorý si vyberieš.

+ Máš rýchlejšie dáta v 4ke, ale to tá nemusí až tak zaujímať, radosť ma 10mbps (qos limit ), kvôli lepšej stabilite siete, čo ako človek, ktorý sa zaujíma o Pc siete chápem a akceptujem, myslím si že je to stále dobrá rýchlosť na väčšinu veci čo robíš na nete to úplne stačí, a za tú cenu s tým množstvom dát, je to stále jedna z najlepších ponúk, len to pokrytie je lepšie v 4ke.

uctik
24. mar 2024

@uctik treba vyskúšať oba, za mňa, len si daj pozor nato, že radosť keď chces ukončiť urob to racej skôr, ja som rušil radosť na posledny čas ( tak deň pred koncom ), a stiahli mi peniaze z účtu za paušál aj na druhý mesiac, v ktorom som už aj tak simku platnú nemal.

soldi
24. mar 2024

@maranco a mne by si co odporucil? Mam orange za 35€ momentalne. Mesacne miniem cca 10mb dat plus potrebujem roaming a prevolam cca 300 minut
Len jedna sim moze byt

maranco
24. mar 2024

@soldi asi myslíš 10 GB
tak môžeš skúsiť nekonečnú radosť za 20€, EÚ roaming má každý, chodíš len do EÚ krajín?
Orange má tú nevýhodu že "voľné minúty" neplatia na volania do EÚ takže platíš ešte navyše.

uctik
24. mar 2024

@maranco Na čo je je nekonečná radosť, keď minie len 10GB, soldi tebe doporučujem vyskúšať sloboda 300+ od 4ky, kde máš 300 minút a 17GB dat, a je lacnejší o 5€ mesačne ako tá nekonečná radosť.

uctik
24. mar 2024

@uctik alebo si pozri slobodu 100+

Strana
z3