Ktorý paušál je teraz bez viazanosti najvýhodnejší?
dakujem
@uctik mam 4ku, mal som Funfón, Telekom, radosť, a 4ka mi ostala dodnes, 4ka je lacnejší Orange, a najlepšie pokrytie čo som mal bolo zatiaľ zo sieťou orangeu, do Telekomu som šiel len kvôli 1000GB dát na celý rok, a úprimne má ten operátor sklamal s pokrytím a rýchlosťami 4G mimo mesta, ktoré sú okolo 20mbps, fakt som čakal od telekomu viac, za tie ceny čo má už by som do neho nešiel.
@maranco zabudol som dobiť kredit v telekomu čiže som prišiel o 800GB, skúsim teraz tu 4ku a uvidím no, keď tak radosť to istí 😅, len nemám s O2 signál v chate, čiže na volania 4ka musí zostať, rovnako aj keď som mal ešte Telekom, tak signál bol bieda, internet mám našťastie od wispa celkom rýchly takže dáta potrebujem len na von.
@maranco a nevies aky ma radost signal? Lebo to je o2, nie? ja som preto volila orange lebo sa mi zdalo ze ma najlepsie pokrytie. A ano, cestujem len v ramci EU a ano, za volania na mimo svk cisla platim naviac, ale to su fakt centy. Za polhodinovy hovor na spanielske cislo som platila necele euro, sa mi zda.
A ano, 10gb som myslela 😀
@soldi Vobec to nie je komplikovane. 😎 https://www.appleking.sk/blog/sk-koncept-odkazy...
Skusal som Sim z UA,kde po 56dnoch je zadarmo 30GB dat mesacne,vyuzitelnych v EU,program za 7€.Zatial do maja.
Ja mam 2 simky. Jedna o2 volnost, druha Radost. Ak viem ze idem volat na dlhsie minimalne polhodinu volam cez o2 volnost (15centov za hovor). Ak chcem niekomu zavolat na par slov alebo objednat sa pri lekarovi volam cez Radost. Mne staci pausal za 10e (200min, 8GB dat). Mal som aj 4ku ale signal bol hrozny ... Radost je vlasne dcerska spolocnost od O2 takze pokrytie je skoro vsade a 5G siet je samozrejmostou.
Radosť , ale pozor na pokrytie a silu signálu , sieť preberá od O2
So sieťou je to také že nevedia garantovať pokrytie všade. Sú také mŕtve zóny že vojdete do domu a tam neni sieť, jakmile vyjdete tak už je. A potom také šaškovania ako v komédiách že telefonovať sa chodí na koniec ulice či na koniec dvora… Treba sa pýtať susedov, známych akého majú operátora a keby sa pýtali prečo tak len povieš že chceš vedieť čo tu má signál. U nás v okolí Bratislavy ide všetko lebo je velká nížina dobre chytáme či už rádio, tv, mobilnú sieť atď. Ale v horách a pod. už aj rádio šuští, mobily vypadávajú atď.
@soldi signál záleží od tvojej lokality Radosť používa O2 a O2 tuším malo roaming cez Telekom tam kde nebol signál ale časom to utlmovali.
4ka kde nemá svoju sieť používa Orange.
Môžeš si kúpiť aj na skúšku dobíjaciu SIM otestuješ a ak budeš spokojná vtedy prenesieš číslo.
Radosť nepodporuje eSIM.
V mojej lokalite ak meriam kvalitu siete medzi 4ka a O2 tak lepšia je 4ka. Ale je tu aj dedina kde ide iba Telekom a O2.
@niekto2hy Ale nechápeš, že mne už ťa preplatenka neplatí 😅, a aj tak mám starý telefón ktorý 5G nemá, a nejak to 5G ani extra nepotrebujem, ja potrebujem hlavne pokrytie a nejakú rozumnú cenu paušálov, akceptujem aj zníženie rýchlosti dát pri 4G ako má radosť, limit na 10 mbps symetriku.
Ale aj tak ma zatiaľ za mňa najlepšie pokrytie aspon tu na východe Orange.
nakoniec mi poradili 02 dobijanie, co ma bude stat 0.15 centa za hovor ( bezohladnu na dlzku..).
* co ma bude stat 0.15 centa za hovor *
To ti klamali cena je 15 centov
To sa ti oplatí ak bežne voláš každý hovor aspoň 8 minút, že nevoláš často, ale ak už voláš tak máš dlhé hovory.
Inak na tých mesačne 250 minút čo teraz prevoláš vychádza výhodnejšie Juro tam je cena 2 centy za minútu takže 250 minút = 5€.
Sleduj si prvý mesiac koľko minút prevoláš a koľko ťa to bude stáť.
@maranco vcera som bola v O2.
@maranco ja potrebujem len volatm, ziaden net,.,a sms malo posielam.
toto mi odporucili.
dobiajnie kreditu. ziaden pausal.
@maranco pardon 15 centov zle som to napisala 0.15 eura.
@maranco a ano bezne volam akzdy den asi 10minut .a hovory mavam bezne okolo 5-10minut.
Kedysi mali nekonečný hlasový paušál bez dát za 17€ ale už neni. Čo sa týka iphonov že majú slot len na jednu sim takže druhá musí byť esim, aj ma to je riešenie. Keď radosť nepodporuje, tak radosť treba použiť normálne s tú druhú dať elektronicky. Napríklad O2 voľnosť ide ako esim.
Ja som tak mal v tlačidlovom mobile tú nesmrtelnú kombináciu že Juro + O2 Voľnosť a primárne som volal z Jura a keď bolo že “toto bude na dlhšie” tak rekú počkaj zložím a zavolám ti z druhej karty… Tykoxo porád som zabudol čo je to nabíjanie. Kredit vydržal hooodne dlho aj viac mesiacov.
Mne teraz telekom zhrabol 8 GB dat na predplatenke a neviem preco, dala som reklamaciu, preto pozeram po inom operatorovi. Nepotrebujem ziaden pausal, mala som pravidelne dobijanie a obnovu dat 3 GB za 6 eur. Volavam len vynimocne, aj to len s detmi. Deti maju mobily doma, zatial predplatenka, nemali ziadne balicky, volali mi len vynimocne. Jedno cislo je v detskych hodinkach. Potrebujem nieco na styl o2 fer, co miniem zaplatim, plus balicky na data. Prosim nevedeli by ste mi poradit, co by bolo najlepsie? Prenasala by som 6 tel.cisiel. a hlavne mi vadi, ze telekom ma platnost kreditu 6 mesiacov, decka to nestihnu prevolat, potom dobijem, aby mali cisla aktivne a zbieraju sa tam peniaze, lebo minimalne 5eur dobitie neminu.

@uctik 4ka momentálne nemá vyriešené 4G v Orange sieti, mnohým sa prihlasuje do 2G Orange. Keď dáta v mobile používa viac tak by z 2G siete nebola nadšená.
Ja mám ako hlavnú kartu 4ku a ako druhú O2, ale tú zapnem len zriedkavo.