Ktorý pes sa hodí do bytu a rozumie si s deťmi?
rozmýšľam nad Koker španielom Díki
My mame labradora,a ten so sebou necha robit vsetko,miluje deti,aj oni jeho.
Pozri si plemeno bišon. Velmi živé, ale nesmierne tolerantne plemeno. Nebývajú casto chorí, su vhodní aj k detickam.
Westhalansdsky terier,pudlik😁
Koker v ziadnom pripade nie. Tazko vycvicitelny, narocny na prechadzky a malo trpezlivy. To uz pitbul je lepsi k detom. Inak velmi male plemena ako civava, bison, yorkie nie k detom, pretoze su velmi krehke a nemusi to dobre dopadnut pre psa. Takze nieco v trosku vacsej velkosti. Pudel je fajn, ale su tiez tvrdohlave a treba ich praviddlne cesat a strihat. No plemien je neurekom. Google pomoze. Chod na chovatelia.sk pozri plemeno po plemene a zisti charakteristiku kazdeho. Prejdi vsetky. Vsak pes je zavazok na minimalne 10 rokov a viac.
možno že do bytu ani žiadny
koker jedine plysovy
Ja uz by som urcite nechcela plemeno, ktore plzne, takze my mame teraz vnutri yorka - nechcela som ho, lebo som nemala rada tieto male ustekane plemena, ale je uplne uzasny, teda aj ked nas obranuje a zrejme si mysli, ze je doga. Ale inak ak ti je s plznutim jedno, kamoska ma anglickeho buldoga - a ten je uplne top, totalny pohodak. Skus kuknut.
Mini bulicek je k detom uplny ideal. Miluje ich a aj oni jeho, lebo s nim mozu robit takmer cokolvek. Najlepsie spinkat spolu, hrat sa a skrabkat. My mame dom a dvor, no uplne v pohode aj do bytu, ak ma pravidelne prechadzky a niekoho pri sebe. Ako stena vyzaduje pozornost, no cim je starsi, tym je pohodlnejsi, velmi inteligentny, priatelsky, atd. Ano, tvrdohlavy, no zvladnutelny. Trucuje len pri veciach ako aport, zakladne povely sa velmi rychlo uci. A nech ma tu nik neuklincuje kvoli bojovym plemenam. Moje skusenostia vravia o inom a zas by som isla len do tohto plemena. 😉
A co tak pokukat v utulku? Ja mam utulkacika a je to fantasticky psik, mily, nezny k detom aj ku mne, vdacny.... Som rada ze ho (ju) mam 🙂
ja tiez hlasujem za utulkaca - su to velmi vdacne psiky, a uz vidis ake su povahy, ak teda ide o dospele psy. Vacsinou uz maju aj hygienicke navyky, a ak aj nie, velmi rychlo sa to naucia. ale inak vseobecne su naozaj buliky a pitbuly skvele rodinne psy.
Svagrina mala labradora a kokra. S oboma si deti mohli robit co chceli. No obaja boli dobre vycviceny. Svokra ma tiez kokra. Nema problem s detmi, v pohode sa pohraju. My mame psika z utulku.
My máme maltezaka a je to miláčik rodiny.Je veľmi hravý,neplzne.
Mám Russellov, ale k deťom by som toto už nevolila. Oni strpia všetko, rešpektujú malú, ale odtiaľ, potiaľ. Ja už by som ďalšieho brala jedine z útulku. Je jasné, že nevieš, čo tu bude, ale títo psi sú neskutočne vďační. A hlavne, psi a deti, to vždy musíš dávať bacha. Ja sa nebojím, že by jej niečo spravili, ale skôr ona im a tam už je len veľmi úzka cestička, že sa čosi stane. Ja som mala psov pred malou. Teraz už by som isto psov nemala a hlavne by som nikdy nekúpila deťom, teda kým je to malé, ak už sa bude vedieť postarať, nakŕmiť, vyvenčiť a pod. OK, ináč nie.
Na toto su podla mna nazory rozne, kazdemu sa paci a sedi iny psik. Ide hlavne o vychovu
my mame orieska (matka vlciak, otec neznamy) - ma vysku 40cm a vyzera ako liska. väcsieho by som do bytu uz nedavala, a ked jeho dochovame, tak do bytu si uz ziadneho dalsieho psika nevezmeme. zatial nevieme, aky bude k detom, ale je to strasny mazel. v poslednych tyzdnoch sa uz na nom prejavuje vek (12 rokov), tak väcsinou spi a uz nezvlada dlhe prechadzky.
ja som skor zastanca toho ze do bytu by psik nemal byt ziadny. Vsak to trpi aj ten psik ze je stale len medzi stenami a iba ked s nim idete vy von tak ide. Ine je ked je na dvore aj cely den pusteny
Ja som mala Golden Retrivra..je to sice chlpate monstrum ale vseobecne ma najkludnejsiu povahu.. som ho mohla za nohy tahat za usi za chvost maso mu vyberat z ust ked zral hocico s nim robit nikdy s tym ziadny problem nemal a vseobecne su najlepsie zvladatelny a najlahsie cvicitelny psy 😉
Stafordy su rodinne a kludne psy .. to ze jw to bojova rasa ..to nie je pravda su kludne a lasky plne ..a rodinne psy .. samozrejme ked steniatko od mala drazdite a huckate a vyyjate u neho agresivytu ze bude z neho agresivny pes ale ked rastie v rodine kde sa nu venuju kde su kludny ludia .. laska a deti .. tak su to vdacne a mile psy ... az nato ze ich treba poriadne vybehat 🙂
Do bytu urcite ziadne, podla mna psik nema co v byte robit....ale kazdy ma nato iny nazor 😊

Koker je prioritne poľovnícky pes, pocit aj, že bude chcieť viac vybehu. Do bytu skôr bison, maltezak a im podobné rasy psov