Ktorý vreckový vysávač je výkonný, tichý, skladný a manévrovateľný?
Ahojte kočky, potrebujeme kúpiť nový vysávač, pretože nášmu dvanásťročnému Electroluxu Z2020 Clario sa už porúčala hadica aj teleskopická trubica. Bolo to zlatíčko, vysávanie ma neskutočne bavilo. Nás vysávač bol super manévrovateľný, ľahký a myslím, že bol aj dostatočne umiernený, čo sa zvuku týka. Lenže mám problém - neviem si vybrať. A tak som zvedavá na vaše názory a skúsenosti.
Ahoj, keď som v noci písala, omylom som to odoslala skôr ako to bolo dopísané. A tak pokračujem. Ako sme tak boli smutní, že sa už vysávač kazí a pretože ja vysávam denno-denne (máme dve deti a dve mačičky a ja mám rada čisto - neporiadok môže byť, ale špina nie), tak sme išli kúpiť nový vysávač. Ja, poučená internetom, išla som "znalecky" po čo najáčkovejšom vysávači. Pôvodne som si vyhliadla Philips Performer Pro FC9197/91, zvažovala som aj Electrolux ZUSORIGWR+. V predajni nám však chalan doporučil inú značku (tú značku nechcem písať, aby to nebola negatívna reklama), pretože má výborný sací výkon a je ovenčená áčkami na všetko. Tak sme ten vysávač kúpili. Je pekný, výkonný, nehlučný. Doma som zistila, že perfektne vysáva, vyhrabáva mačacie chlpy z koberca, dokonca som mala pocit, že má taký ťah, že ešte chvíľku a vtiahol by aj koberec. Musím dať pozor, aby som nemusela z vysávačového vrecka loviť mačky... 😀 Fakt kvalitný vysávač. Čo je však problém, je na môj vkus ťažká trubica a hlavica - to som v predajni neskúmala. :-/ S univerzálnou hlavicou sa ťažšie manévruje po plávajúcej podlahe, takže treba meniť hlavice (tvrdá podlaha - jedna hlavica, koberec - druhá hlavica). Ja si, žiaľ, nesmiem namáhať jednu ruku a druhú ruku síce môžem, ale len zľahka. Po prvom vysávaní s novým vysávačom som si myslela, že som len unavená a že sa mi len zdá, že sa mi s vysávačom ťažšie manévruje a tak sme na druhý deň náš starý vysávač odovzdali ako elektroodpad do predajne, nech máme kam uložiť ten nový. :-/ Potom ma z vysávania rozbolela ruka a krk. Vysávanie sa stalo pre mňa namáhavejšie a zložitejšie ako bolo doteraz a včerajšie vysávanie som ukončila spotená. ☹ Z radosti pri každom vysávaní som razom vhupla do pocitu, že "zas treba vysávať?". Teraz uvažujem, čo by sa stalo, ak by sme kúpili vysávač nižšej energetickej triedy alebo vysávač s nižšou účinnosťou pri vysávaní kobercov. Možno by bol ľahší, manévrovateľnejší, jednoduchší. Jediné, na čom nástojím, je kvalitná filtrácia. Menej výkonný vysávač takisto vytiahne všetku špinu z koberca, nie? Či fakt sú tie áčka až tak dôležité? Alebo si nechať tento nový na vysávanie raz za týždeň a kúpiť si ešte tyčový, čo s ním každý deň narýchlo pobehám celý byt, aby sme nestúpali po chlpoch a roznosenej mačacej podstielke? Nie sú to vyhodené peniaze? A nie je to tiež ťažké hebedo, z ktorého si presilím ruku? Radšej by som skladovala jeden stroj, než dva. ☹ Takže, kočky, musím to vyriešiť. Ďakujem vopred za všetky vaše názory a podelenia sa so skúsenosťami.
@mijunik este taka vec... moja mama ma tiez taky vysavac,ze vsaje ak koberec ako píšes,nevladala ho tlačiť po koberci,ubrali sme otacky a ovela lahsie sa s nim manipuluje,ma philips,novy,presnu znacku ti nepoviem. Poskudaj aj takuto variantu,pohraj sa s otackami,a mozno to bude ok. Drzim palce😉

@mijunik ak ti odisla len hadica a rucka,a vysavac je stale ok,kup len tie,predavaju aj samostatne. Clario mam aj ja ,som spokojna.