icon

Kúpa auta do 3 000 eur

8. mar 2023

Ahojte. Chcela by som sa opytat kde ste kupovali auto? Cez ake stránky alebo ludi. Dakujem.

martinmmartin
8. mar 2023

Ak chces lacne auto tak to bude vzdy loteria uplne nezavisle od toho kde to kupis. Aj auto co cely zivot poznas sa ti vie uplne bez vyzvania v takom veku odporucat zo sekundy na sekundu. Takze hociaka rada je vlastne iluzia pre teba ze sa vyhybas problemom v buducnosti kym v skutocnosti je to uplne na nahodu.
Ja osobne by som skusil individualny dovoz z "kapitalistickej cudziny" tam ti aspin tachometer az tak moc nestocia

olimuc
9. mar 2023

Uprednostnila by som sukromnika, al budes kupovat napr z DE nie z bazaru, to mas to iste ako na Svk len ked ti v AT vypadne na dialnici motor tak to bude podstatne drahsie a neviem ci uz presiel ten novy zakon, pozor na velkost motora - ak sa vek ne pocita preplatis na prihlaseni. V De si najdi nejakeho dochodcu … dieslov sa zbavuju ako spiny (vo velkych mestach uz nemozu ani na obchvat)

svetlonos
9. mar 2023

Ahoj,
moj kamos takto predava auta. Je to jeho hoby popri praci. Vozi ich z AT a da ich do Sk Servisu skontrolovat, opravit a preda ich.

kvetinka75
9. mar 2023

my sme sa nakoniec rozhodli kúpiť nové. Bolo to pred 4 mi rokmi. Teraz neviem či išli autá hore, nesledujem ceny. Malé auto sa neoplatí kúpiť z druhej ruky. Pokiaľ ozaj nevieš, od koho je, v akom je stave. Nové nás stálo viac ale keď si zrátam, koľko by som dala do starého za tie 4 roky, Nemá žiadne poruchy, žiadne opravy. Do starého sme už roky len pchali peniaze a stále sa niečo kazilo. AJ známi , ktorí robia s autami nám potvrdili, že radšej kúpiť nové. Ak by sme chceli väčšie, drahšie, tak také sa oplatia aj z druhej ruky. Viac na tom ušetríš. Ale my sme nepotrebovali bavoráka alebo auto do nejakého terénu.

oli18
9. mar 2023

V zivote sme nemali auto z bazaru,. Ked uz ojazdene, tak od suseda, ci z rodiny. Ak z bazaru, tak vyber so znamym automechanikom.

oli18
Autor odpoveď zmazal
xsandrax
9. mar 2023

Určite by som kupovala od súkromnej osoby, nie z bazáru 🙂 a da kúpiť aj dobre auto. Ja som takto moje predala a to z dôvodu kúpy väčšieho, nie preto, že by mu niečo bolo.

lenka7477
9. mar 2023

ja mám auto z bazáru - stálo 3000€ mám ho 7 rokov a do teraz som do neho invesovala vždy len pred STK nastavenie brzd , a olej . Auto má 20 rokov.

kvetinka75
9. mar 2023

@lenka7477 tak to máš teda šťastie. Mužov kolega kupoval ešte na jeseň tiež z bazáru a už toľko do neho vrazil a stále sa tam niečo kazí. My sme vždy mali auto z druhej ruky ale po prvom majiteľovi a buď to bol niekto známy alebo rodina . Starali sa o to auto ale vždy do každého sme vrazili kopu peňazí. Časom na každom bolo treba porobiť kvantum vecí. Keď sa staré úplne rozsypalo, už sa naneho nedalo spoľahnúť, tak sme sa rozhodli že kúpime nové. Potrebovali sme auto, ktoré nás nenechá na ceste a bude všetko fungovať. A sme max. spokojní. Do dôchodku snáď vydrží 😉 a potom uvidíme

lenka7477
9. mar 2023

Môj chlap zas povedal, že nikdy by auto nekupoval od niekoho koho pozná , ani naše staré auto sme nikomu neposunuli - dali sme do bazáru. Pretože ľudia sú nevďační , a ak by sa niekomu niečo časom pokazilo, vedeli by vyvolávať a sťažovať sa , čo sme to predali, a že sme chyby nejaké zamlčali a naopak.

nelca84
9. mar 2023

@kvetinka75 my s muzom sme za 20 rokov vystriedali obaja uz niekolko aut a poviem ti, ze tie z bazaru (dokonca jedno bolo z AAA a mali sme ho 12 rokov bez problemov) boli vzdy ovela lepsie. Ja som raz mala smolu na take kazove a bolo kupene od sukromnej osoby. Si nemysli, ze sukromny inzerat ti nezataji co sa len da. By som povedala, ze to je uplne najhorsia volba.

nelca84
9. mar 2023

@lenka7477 uplne suhlasim, najlepsie predat auto co najdalej od bydliska

kvetinka75
9. mar 2023

@nelca84 nemyslím z inzerátu od cudzieho ale od niekoho koho poznáš a vieš že to auto nebolo búrané, kazové, nenadával naň. My sme tak kupovali od známych 2x. Ale tie autá už boli staršie, tak časom ich bolo treba vymeniť. Roky slúžili dobre. A pri poslednej kúpe sme nemali nikoho takého , tak sme sa rozhodli pre nové.

nelca84
9. mar 2023

@kvetinka75 nikdy sme nekupovali auto starseie nez 5 rokov a take nikto znamy nepredava, navyse presne take ako sme potrebovali a hladali, takze po tejto linii nula bodov

pupavocka101
9. mar 2023

zatial ake kolvek auto sme kupovali, tak sme ho kupovali normalne cez inzerat. v ziadnom bazare alebo tak nejak sme neboli a ked to tak zhodnotim, tak nejak sme mali zakazdym stastie na dobry kus

autor
9. mar 2023

@pupavocka101 a este sa chcem prosim opytat kolko je tak v pohode najazdených km. Niekdto hovori tolko niekto tolko. No po internete za tu sumu vidim len okolo 300 000🤦🏼‍♀️

nelca84
9. mar 2023

no pri cene do 3tis. nemozes cakat nizky najazd km, takze ano, to budu auta s najazdom 300tis.+

anonymous87
9. mar 2023

Ja si teraz hladam auto. Vacsinou pozerame cez autobazar.eu… ale ja mam vacsi rozpocet. Totizto, aj moj muz chcel, aby som si na zaciatok kupila lacne auto, ale ako pozeral inzeraty prisiel na to, ze tudy cesta nevede 🤷‍♀️ Kupovat doslava srot… a co sa tyka km, kamarat automechanik mi povedal, ze velmi zalezi od znacky a typu auta (200tis pri Audine je rozdiel ako 200tis pri fabii), ale ze do tych 150tis je to este ok. 300tis km je uz masaker

tiezjedna
9. mar 2023

My sa nových aut zbavujeme vždy, keď sa blížia hranici 100 tisíc km, čo nalietame cca za 2-3 roky. Ale rozhodne ich nepredávame za 3000€. V tejto sume by si musela mať poriadne šťastie, aby si našla niečo s menším nájazdom...

skeblicka77
9. mar 2023

Akurát sa tiež pozerám po autách, to bude štvrté, vždy jazdenka, zatiaľ som kupovala od súkromných osôb na inzerát a jedno mám 5 rokov a motoricky sme nedali do neho ani 1e, samozrejme bežná údržba pred STK a brdzy jasné bolo už treba, mala som aj staršiu feldu a tiež som ju kúpila v top stave a ešte drahšie potom predala -potrebivali sme niečo väčšie. Teraz mám zafiru,juj nedala by som ju za nič,no potrebujem niečo modernejšie, Isofix, vypnúť airbag a podobne. Ono je to podľa mňa len o náhode, kaziť sa môže aj nové auto.

skeblicka77
9. mar 2023

@tiezjedna ja som veru pozerala do 8000-9000 ale všetko ide od 180000 a viac, ťažko kúpiť veru auto s malým počtom km a hlavne aby neboli stočené ☹️

anonymous87
9. mar 2023

@skeblicka77 strasne su tie ceny. Ja som uz 3x navysovala rozpocet 🫣

skeblicka77
9. mar 2023

@anonymous87 ja už viac nemôžem 🫤mala som jedno vyhliadnute,len muž chodí na turnusy, čiže viem tam ísť až budúcich týždeň a už je preč,😫

tiezjedna
9. mar 2023

@skeblicka77 je to tak... Ja som v apríli predávala Superba kombi Sportline, r.v. 2018, 280 koní, benzín, plná výbava, nájazd 89 tisíc km za 29 000 € s DPH. Bol preč do dvoch dní...

autor
9. mar 2023

A prosim poradíte mi. Keby je to KIA Ceed 2009 a km ma 325000

autor
9. mar 2023

Viem ze je to asi dost teda ale no

tiezjedna
9. mar 2023

To by som nebrala, to je strašne moc...

kristiii
9. mar 2023

Ja som za 3000 kupovala cez jedného, čo dováža zo zahraničia. Ale bolo to cca pred štyrmi rokmi, malo okolo 150 000 km a som spokojná. Tak ako písali niektoré baby, tiež som doňho okrem bežnej údržby pred STK nevrazila ešte nič a to bude mať tento rok 20 rokov. Len treba kupovať s niekým, kto sa vyzná. Ale 300000 je veľa, ak sa bavíme o benzíne, pri diesli je to v pohode.

autor
9. mar 2023

@kristiii je to diesel