Kúpele Lučivná. Boli ste tam s dieťatkom?
ahojte maminky 😉
Na odporučanie nášho imunoalergologa by som s malou mala ísť do kúpeľov.Odporučal nám Lučivnú.Pozerala som na nete informácie.Ja sama som tam pred 25 rokmi ako malé dieťa bola.Nedá sa to porovnať s tým ako to vyzerá teraz.
Prosila by som vás o nejaké postrehy,ktorá ste už tam s dieťatkom absolvovala liečebný pobyt.Niečo o tom ako je to tam s doprovodom čo sa týka ubytovania,stravovania a hlavne koľko mamička ako doprovodná osoba dopláca.
Telefonovala som tam opakovane ale mi nik nedvíha.Na stránke majú uverejnené len jedno dostupné číslo.A na mail neodpovedajú 😒
ďakujem 🙂
@86luci presne takto to asi spravim aj ja, ze jej to zaplatim aj so stravou a ja si stravu nedam, oni su obaja taki nic moc jedaci, podla mna nam to bude stacit, a ak nie, nebude zrejme problem doobjednat. A super, ze starsi moze ist takto s inymi detmi, to som nevedela 🙂 vdaka za info 🙂
@tixx ja som tu teraz tak s 2 detmi. 20 mesacne a 4,5 rocne. Dala som ten balik za 8,5 pre maleho. On ma v tom 6x za den stravu a procedury. Je pravda ze pre tak male ich moc nevyuzijes. No hlavne ak ti tu ochorie,tak tu mas v cene aj zdravotnu starostlivost. Inak by na neho pozerali ako na hosta a musela by si si hladat lekara vo Svite alebo v Poprade. Mne tu obaja ochoreli, som tu sama, bez auta a neviem si predstavit ze by som este niekde behala po lekaroch. Ak si zaplatis ty ,za 8,5 mas ty 3xdenne iba stravu. Porcie su trosku mensie ale mne vzdy stacilo len po malych dojest.
Dcéra (mladšia ako 3 r.) mala minulý rok zaplatených 8,50 na deň a keď ochorela, musela som s ňou ísť k dr. do Svitu. Ak si nezaplatíte za mladšie dieťa, procedúry má so starším aj tak, bez ohľadu na stravovanie. Bazén je veľký cca 10x20 m, neplavecký a teplota zvykne byť okolo 30°C.
Od podania návrhu do nástupu na liečbu - je to možné stihnúť aj do 2 týždňov, pokiaľ je k dispozícii "vhodné" ubytovanie.
Schválenému sprievodcovi (škôlkari) vypisuje PN lekár v kúpeľoch na príjme. Pre staršie dieťa závisí od ochoty pediatra doma, či vypíše 2 ocr alebo nie.
@arizona mne mensieho osetrili tu nikde som nemusela ist. Az ked je nieco vazne posielaju na pohotovost.A to Vas odvezu priamo oni z kupelov . Bezne ochorenia osetria tu a hned aj daju lieky.A ak nema zaplatene procedury nedostane nic. Inhalovat nedaju, ani vyplach nosa, do bazena len pozerat na surodenca alebo zaplatit druhe dieta zvlast, do sauny deti do 3 rokov nepustia, ak uz ma 3 pustia iba ak ma tiez kupelny preukax,cize po zaplateni. Tv tak isto. Takze nie je pravda ze vsade automaticky pustia. Ja som prave tu s 2 detmi. A bazen urcite teraz nema 30 stupnov, vela ludi sa tu stazuje ze im je zima. Silno pachne po chlore, co astmatikov este viac drazdi a malym detom vysusuje kozu.
@molin v kúpeľoch je na to speci diagnóza - doprovod v nemocnici alebo kúpeľoch. Je to dg, počas ktorej sa nerobia kontroly. Skús svojho lekára, sama som zvedavá. Ak máš dobe vzťahy, možno niečo vymyslite...
@zuzika18 my sme tu tiez a s dcérou sem chodíme od roka. Vždy mala všetky procedúry so starším dieťaťom, hoci som za ňu neplatila. Pravdaže, vajce, vírivku, saunu, preplachy nosa a individuálne inhalacie nemala. Ani raz nestála mimo bazena. Cvičiť mohla, dokonca aj na individuálnej telesnej. Keď mala necelé 3 roky, som jej prvýkrát zaplatila a keď dostala zápal priedušiek, nešli sme na pohotovosť, ale k lekárke do Svitu, normálne do ambulancie. A studenú vodu sme nemali alebo studená voda pre nás znamená niečo chladnejšie.
@arizona ahoj, prosím co je to ta procedúra vajce. Ideme v júni a janaratkina sestra mi odkázala nech si to pýtame, ale nedokázala co to znamená. Ďakujem
@kukulienka83 pozrite si stranku kupelov,je to precedura floating
@kukulienka83 je to veľmi veľmi slaná voda vo vani je s vrchnákom,vizera to ako vajce zvonku. Dávajú to deťom či majú kožné problémy. My sme to mali,ale malý mi v tomto nechcel byť,tá voda ho stipala. Niekto to chváli,nám to nevyhovovalo,po dvoch radoch r zmenili na daunu
@kukulienka83 áno, to "vajce" je voda z mŕtveho mora. Tiež sme to museli zrušiť, ani jednému to nerobilo dobre. Ani ja som z toho nebola nadšená. Veľa detí z toho plače, lebo je to fakt štipľavé. Ak majú deti rozškrabaný ekzém alebo iné ranky, je to ešte horšie.
@zuzika18 dakujem za info, na koniec som to aj ja spravila tak, ze som malej procedury a stravu nechala a sebe zrusila, decka nie su nejaki extra jedaci, tak to bude stacit, a vzdy sa to da pocas pobytu zmenit (snad) - ze si doobjednam aj pre seba,ak by nestacilo. Ten bazen je fajn, ze je maly, snad to tym padom nejak s oboma zvladnem, len maly nema pud sebazachovy, plavat nevie, ale hadze sa do vody ako keby vedel :D do kedy ste tam?
dievcata prosim neviete ak si chce muz uplatnit v robote ten dovolenkovy poukaz musi byt v ziadosti ktora ide do poistovne uvadzany on ako doprovod? a musi tam s nim realne aj byt? dakujem
@arizona Zaujimave. Neviem podla coho sa potom riadia. Jedine co maly nemohol bola sauna a preplach nosa kedze nesmrka. Inak sme mali vsetko.Vsade od nas pytali poukaz aj na maleho. A tiez sme mali zdravotne problemy a vysetrili nas tu a hned aj dali lieky. A to sme boli u lekarky niekolko krat.
@tixx my uz teraz v pondelok koncime. Pocasie nam vyslo krasne, zimne az na 1 vikend, ale to sme boli chory. S 2 malymi detmi je to narocnejsie ale da sa to zvladnut. I ked to jie ja az taky relax ako pre tych co tu maju len 1 dieta alebo deti ovela starsie. Ty si uzili aj lyze, aj vylety. Ale co neurobime pre zdravie nasich deti 🙂. Prajem pekny pobyt.
Ahojte. Prosím vás kto bol resp.je ubytovaný na Borievke trojlozko,v kúpeľni je sprchový kut či vana,. Na ich stránke sú nafotené aj vane,ale tie sú asi len na 4-lozku,že? A kuchynky sú na každom poschodí,čo sa týka riadu,treba niečo brat,či tam je všetko? Na izbách je Konica a chladnička? Každá info k Borievke poteší.
@zuzika18 ak ste boli/ste teraz prvýkrát, možno to je nejaká novinka. Ale s nami bol v bazéne aj možno ročný drobec, ktorý určite nemal zaplatených 8,50. Ja som malej doteraz nikdy nič dopredu neriešila, až na mieste. A využívala fakt skoro všetko.
@nadezdah Borievka má sprchové kúty, vaňu má iba 1 najväčší apartmán na poschodí (2 spálne a obývačka). Malá chladnička, konvica v každom "apartmáne". Osušky v kúpeľni, ale nepamätám sa, ako často ich menili.
Kuchyňa na každom poschodí s práčkou, s veľkou chladničkou, komplet vybavená (možno by som si zobrala príbor navyše a normálny nôž na krájanie). Asi na 1. poschodí je veľká spoločenská miestnosť na hranie. Jedáleň asi najväčšia zo všetkých... Na chodbách koberce.
Za mňa - bolo tam horšie upratované ako inde. A nie sú tam písacie stoly (alebo neboli).
@nadezdah ja som teraz na borievke. Vana je len v apartmanoch. Upratane v pohode. Teplo je az velmi, vypinam kurenie. Tv, internet, minichladnicka, konvica na izbe. Kuchynka ciastocne vybavena na kazdom poschodi, aj pracka, susiaky ma kazdy na izbe. Fajn je, ze tu mame jedalen a v papuckach ideme na ranajky. Akurat mi vadi, ze mame obyvacku bez okna, iba svetlik zo spalne, tym padom tu je stale sero a zle sa tu aj vetra. Cez leto tu musi byt nedychatelno.Miesto na hranie je na 2 poschodi, je tam velka telka, detsky biliard, hracky ziadne. Vacsie deti sa tam hlavne stretavali.
@arizona moze byt,ze to tak bolo. To neviem. My sme tu prvy raz teraz. Takto mi to pani vysvetlivala aj po tele fone, ked som si rezervovala ubytko a vsetko okolo toho. Zaplatila som radsej za maleho,. Mne ani neslo o tie procedury ale hlavne o toho lekara, predsa len to je skoro mesiac.Jedlo v pohode stacilo aj pre mna a deti dostavali ovocie, kolace jogurty co dospely iba 3xdenne stravu. Cize ak nieco nechcel z jedla desiatou alebo olovrantom sa dotlacili. 😄
@zuzika18 prosím ťa, a to je ktorá izba, že máte len okienko? Písacie stoly tam nedoplnili? Tú čistotu porovnávam s predchádzajúcimi pobytmi 😉 ináč by som bola veľmi spokojná (veď ani doma neumývam každý deň dlážky). A to je novinka s tým servisom okolo detí, doteraz to tak nebolo.
DIevcata, prosim Vas, ako dlho trvalo, kym Vam potrvrdili ziadost z kupelov? Mam sancu, ze mi daju v tomto obdobi letny termin (som ucitelka, takze potrebujem cez prazdniny), alebo je leto v tatranskych kupeloch vybookovane? (Dcera je astmaticka, laryngitidy a spol., preto predpokladam, ze nas poslu do Tatier).

@tixx Ja som bola s dvomi minuý ok. Mladšia 1,5 roka. pobyt so stravou som platila jej. ( je to 8,50 na deň). Procedúry mali naplánované spolu. Inhalácie, cvičenie ( tam sa malá prehrala) , bazén, do sauny deti do 3 rokov nesmú. Staršia bola v saune, my sme ju čakali pred ňou. Pobyt vonku. Tým že malá mala stravu a zjedla z toho minimum, ja som si nedávala. jedla som s ňou. Niektoré mamy, čo sú z dvoma chodia do bazéna cez víkendy, kedy majú návštevu a tá ide s nimi. Alebo sa dá dohodnúť, že staršiemu dieťaťu prehodia bazén k skupinke detí, ktoré sú tam samé a majú pedagogický dozor.