icon

Kupujete deťom väčšie topánky?

20. sep 2022

Kupujete deťom väčšie topánky? Malá začala chodiť ale ešte sa len učí tak som myslela že by som jej zobrala trochu väčšie - o 1cm nech ich čo najviac využije nakoľko teraz prejde len kúsok . Je ten 1cm veľký problém?

beata_k
•
20. sep 2022

Velmi si nepomozes. V zime ine cislo a na jar uz tiez ine cislo. 1 cm na zacinajuceho chodca je dost vela. Aby ti nezacala čaptat.
Pre starsie sa ale 1 cm odporuca.

pribinak
•
20. sep 2022

Take malé dieťa bude vo veľkých topánkach zakopávat a neučí sa nesprávnu techniku chôdze

Neviem či topanky pre maličké dieťa sú zrovna dobrý tip na šetrenie

baluinka
•
20. sep 2022

vacsie,aby dlhsie vydrzali,urcite nekupuj...ved akoby sa tebe chodilo v topankach,ktore by tj boli velke...nie to pre zacinajuceho chodca. topanka samozrejme musi mat nejaky nadmerok, prj malickych detoch sa tusim odporuca okolo 0,7cm.

ja mam 20mes dievcatko,chodi od 11mes a riesim to tak,ze nekupujem stale len nove topanky (akurat som jej objednala tretie, resp tretiu veľkosť) ale pozeram na bazaroch,tak natrafis na super topanky za dobru cenu.

laura164
•
20. sep 2022

Moja od začiatku mohla mať Max 0,5 cm nadmerok, inak captala, teraz má 5 rokov a stále Max 0,5 cm, lebo vo väčšom nevie chodiť

elizabet173
•
20. sep 2022

určite nie, radšej kúp veci na oblečenie z bazárika za pár šupov, ale na topánkach nikdy nešetri

nevenka
•
20. sep 2022

@baluinka hej, toto aj ja som robila a robim pri mensich cislach, tie topanocky nie su schodene, niekedy natrafis doslova na nove a o dost lacnejsie, ako v obchode. Len nevyhoda je, ze to nevyskusas.
Nase deti maju dost dlhe a chude nozisky, takze vsetky vychvalene DD Step su siroke a captali v tom...🤷‍♀️

danieladeley
•
20. sep 2022

jeden centimeter pri tak malej nozke je urcite vela....topanky maju na detskej nozke sediet a hlavne tie prve musia byt kvalitne

simca06022011
•
20. sep 2022

No pokiaľ viem, nekupuje sa detska topanka presne na nohu. Myslim ze 0,5-1 cm miesto sa necháva určite. Ale záleží od topanky. Ja som topanky s nou kupovala v kamennom a skusali sme.

andreatytler
•
21. sep 2022

Neoplati sa ti kupovat vacsie, lebo cizmy vydrzia len jednu zimu a sandale len jedno leto. Mozno poltopanky (tenisky) mozes kupit vacsie aby vydrzali od jari az do zimy ale radsej neskor ked uz bude vediet dobre chodit.

anonymous87
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonymous87
•
21. sep 2022

No uvadza sa, ze by malo byt 1 cm nadmerok. Avsak moji zniesli max 0,5 🤷‍♀️
Ale cielene som nikdy nekupovala topanky, aby ich dlhsie ponosili. Lebo potom moze dieta zakopavat

jarnajar
•
21. sep 2022

Začínajúci chodec má mať 0,8 cm, ďalšie už môžeš 1 cm a časom aj trochu viac, mojej super sedí 1,2 cm, keď má malý nadmerok 0,5 cm tak topánky už odmieta, vtedy mi svitne, že je čas premerať nožičky :D

fiafia
•
21. sep 2022

Moja v Tom veku nemohla mať nadmerok,zakopavala

majka1921
•
21. sep 2022

Ty myslis o 1 cm vacsie ako ma dlzku nozky? To by mohlo byt aj ok, nikdy sa nekupuju topanocky presne na nohu. Alebo si vzala do uvahy uz aj nadmerok (0,5-1,2 cm - cim menej skuseny chodec tym mensi nadmerok sa odporuca) a este k tomu chces +1cm aby dlhsie vydrzali? V tom druhom pripade urcite nie, nebude sa dobre chodit.