icon

Kupujete potraviny s nálepkou žaby?

5. jan 2024

Prečo sú takto označené potraviny považované za “nevhodne?”. Sú naozaj až také zlé? Okolie to striktne odsudzuje, vraj nemám kupovať také veci, no len mám pocit že tá nálepka je už aj na každých banánoch.

Strana
z2
veronika271215
23. mar 2024

Nekupujeme

viestta
24. mar 2024

Ja som tento tyzden kupila banany so zabacou nalepkou. Vie mi niekto vysvetlit ako do nich dostali pomlete chrobaky a ake to boli?

jamimo
24. mar 2024

@viestta ty si nečítala môj príspevok vyššie? Moja svokra by ti vysvetlila... Na FB videla video, ako ich tam pichajú striekačkou 🤨 Do každého jedného 👆😉
Záhada rozlúštená, erudovane vysvetlená 🧑‍🎓

viestta
24. mar 2024

@jamimo nie, necitala. Ked som si tu nalepku vsimla, hned mi napadlo ako sa to na MK preberalo. Kebyze Veronika neprida do tej temy svoj koment, ani to nebudem hladat, len na mna rano zaba vyskocila, tak som musela. Ale ak je to tak, tak zbohom aleluja s takymi co tomu veria

pralinka25
24. mar 2024

@viestta vsimaj si ci sama nezacinas zelenat z toho 😂

pralinka25
24. mar 2024

@jamimo na tvoju svokru myslim vzdy ked vidim zabu 😀

jamimo
24. mar 2024

@viestta Veru, zbohom 🤷‍♀️ Alebo? Blahoslavení chudobní duchom...

jamimo
24. mar 2024
veronika271215
25. mar 2024

@jamimo dievcata, nepichaju striekackami, to je blbost....ale su to geneticky modifikovane potraviny ;) takze upravene semienko do zeme a vyrastie strom napr., pripadne hnojiva atd. Je toho vela, a ak tomu neverite, tak je to tiez ok, kludne nakupujte dalej, je to na kazdom uvazeni ;) a mozno neiformovanosti - ale to je tiez ok, ma to tak byt 🙂

viestta
25. mar 2024

@veronika271215 nuz banany sa nepestuju zo semena, takze tam tazko upravis geny. Neuveris, vsetky kulturne (tie, ktore plodia nase sladke banany) bananovniky, ktore sa pestuju po celom svete pochadzaju z jednej jedinae rastliny, ktora prirodzene zmutovala asi pred 200 rokmi a zozmnozuje sa vegetativne vymladkami, ktore vyrastu ked materska rastlina uhynie. Ano, je to fenomen, ale banany sa neslachtia a nemnozia sa semenami. A viac chemie je v plodinach pestovanych bezym komercnym sposobom.
Rastlinne produkty a aj vyrobky z nich, ktore ziskali zabacie logo su pestovane s ohladom na prirodu a vo ferovych podmienkach pre polnohospodarov. Zabu najdes aj na nalepke na bavlnenom tricku.
(len tak mimochodom, chrobak je viac bio ako ktorekolvek priemyselne hnojivo, pesticid alebo synteticke ochucovadlo, takze potravina s pomletym chrobacikom je 1000x viac bio ako potravina ochutena etylvanilinom)

jamimo
25. mar 2024

@veronika271215 viem čo je GMO 😉 Nikde netvrdím, čomu verím a čomu nie...

jamimo
25. mar 2024

@viestta 👏👏👏

pralinka25
25. mar 2024

Prave som si pochutila na delise aj so zabou nech jej je zem lahka 😀

veronika271215
26. mar 2024

@viestta tak u bananov nejde prave o semiacko, ako u inych potravin ;) ale napr. postreky atd....ano, tak to prezentuju, ze je to s ohladom na prirodu ;)
A o tych chrobacikoch by som si na tvojom mieste radsej precitala viac, my ako ludia nemame traviace tekutiny na to, aby sme ich vedeli rozlozit, a to nerozlozitelne sa niekde "uklada".......ja viem, je to trend, fakt uzasny - jest chrobakov, pit z poharov HIV ludi.......robia to celebrity, tak urcite na tom neni nic zle......zijeme vo zvlastnej dobe, ale nech si zije kazdy podla svojho uvazenia. Pekny den

viestta
26. mar 2024

@veronika271215 za cely svoj zivot si uz pojedla kila hmyzu ani nevies o tom. A je totalny blud, ze nevieme stravit hmyz. Vsetky bielkoviny a tuky, ktore obsahuje su rovnake ako u cicavcov a ryb a tie stravit vieme. Chitin, z ktoreho je vybudovane vonkajsia schranka hmyzu sice stravit nevieme, ale to nevieme ani vlakninu z ovocia a zeleniny, ktora je chemicky velmi podobna chitinu a aj ta cez nas neporusena len prejde.

dadis
27. mar 2024

@veronika271215 🙈🙈🙈 ano, mas pravdu, kazdy podla svojho uvazenia, lebo keby sme mali zit podla tvojho uvazenia, tak to by len bolo 😅😂

Strana
z2