icon

Kuriér GLS - balík hore do bytu

prvosienka88
6. okt 2021

Dobrý deň, máte niekto skúsenosti s tým, či kuriér vynesie balík až hore k bytu keď mám doma malé bábätko?

luccija
6. okt 2021

@prvosienka88 čo viem po prvé dvere, ale vyskúšaj..

alenamihal
6. okt 2021

Z mojej skusenosti malo kedy sa stalo...ja som bola na 4.poschodi bez vytahu ,ale zbehla som dole...maleho som supla do postielky na tie 2 minutky....

petamich
6. okt 2021

@prvosienka88 nie, len po prve dvere, tiez mam male babo a je to na figu 🤷‍♀️ ale zasa chapem ho, casto parkuje na blikackach, je plateny aj za rozneseny objem...

walteaa
6. okt 2021

@prvosienka88 u nas nie...ja mam doma 3 male deti, takze bud ich musim brat so sebou, alebo nechat ich chvilu same🙄...ked mam vacsi balik, zobrat ich so sebou nemozem, nemam dost ruk, takze tu chvilu musia ostat skratka same🤷‍♀️

kubjatka
6. okt 2021

Ja som sa raz tak pýtala jedného a odvrkol mi, že oni hore v momentálne situácii nechodia, tak som ju zabalila do šatky a išla s ňou dole a druhý zasa mi povedal, že som mohla dať vedieť, že by prišiel hore. Tak asi záleží od kuriéra.

nttnnt
6. okt 2021

@prvosienka88 ano ked povies co je vo veci, mne vyniesli a nie raz je to o ochote samozrejme

dzejsik
6. okt 2021

@prvosienka88 ked sme daco tazke objednali, tak sa zvykol mi ponuknut, ze mi to vylozi do/z vytahu … pneumatiky napr. mi nanosil kurier a potom som si ich len vykotulala von … inak som s malym kludne zisla ku vchodu vzdy

selu11
6. okt 2021

Ahoj, určite ako písala mamička vyššie, treba sa ho spýtať. Ja mám skúsenosť že z SPS mi balík vynesie, to je kuriér veľmi zlatý. A poštový mi raz povedal, že keby vedel, že mám malé dieťa tak mi ho vynesie, pretože niekdy dlhšie čaká na mamičku kým nachystá seba aj dieťa. Záleží naozaj od človeka, nie spoločnosti.

katkamatka7
6. okt 2021

@prvosienka88 Môžeš sa ho opýtať, ale rátaj aj s tým, že to nie je jeho povinnosť ale dobrá vôľa, poznačená príjemnosťou ľudí, situácie v doprave, na parkovisku a časovom zhone. Do 30 kg po prvé dvere, nad 30 kg len zloží z auta a odovzdá.

majamat
6. okt 2021

este sa mi nestalo, dokonca v poslednej dobe 3x mi ( mne alebo teda kamoske ) balik nechal pri schrankach, ked sa nevedel dovolat,a lebo ked kamoska nebola doma,a le bola asi 30min od domu. byvame v bytovkach a baliky boli zaplatene.

dmk_1
6. okt 2021

@prvosienka88 manzelovi volal kurier,ze ma balik velky niekolkokilovy,boli sme dohodnuti, ze ja pockam s krabicou dole pod branou a muz zatial pribehne z roboty,kedze ja tehotna. Kurier sam povedal,ze nech nechodi, ze on mi to vynesie domov - dala som mu 2 eura za ochotu. Ale to velmi zavisi od kuriera,tento mal dobru naladu.

tehotna40
6. okt 2021

Ahoj, pracovala som v geis, my sme mali od šéfa tak nariadené po prvé dvere, ale nikdy keď ma niekto normálne poprosil, ci by som mohla vyniesť hore, som nepovedala nie. Ale keď pani na mňa vybliakala do telefónu ze ona ma mokru hlavu ze prečo nejdem hore, tak som na ten just nešla. Takže treba sa normálne spýtať, myslím si ze ak je normálny a nie nejaký idiot, nebude s tým mat problém.

macilaci
6. okt 2021

Ja si tiež myslím že záleží na komunikácii a od človeka. Náš by iste neodmietol. Je veľmi zlatý a pohodovy 😉.
.

petamich
6. okt 2021

tak baby skusenost dnes a to bol extrem - GLS kurier zaparkoval asi 20 m od zadneho vchodu, muz home-officuje a mal pracovne stretnutie, kurier mi zhodil balik z auta poznamenal, ze fuu tazky ho mate, obehol auto a odisiel 😂 tak som to ako posr...ta odniesla ku vchodu, dosuchala do vytahu a suchala po chodbe, tento by isto nesiel hore 🤷‍♀️

majamat
6. okt 2021

@petamich no fasa. nejak to s nimi ide dolu vodou, akoze su aj fajn kurieri a asi to nemaju jednoduche, ale j tak. ako som pisala vyssie, mne baliky nechavaju len tak niekde pohodene, co na tom, ze som zan zaplatila. jeden balicek 60e, jeden 80e a 2 balicky so sheinu, to bolo za 140e. a 2x mi to takto tam hodil kurier DPD a 1x UPS.

petamich
6. okt 2021

@majamat ja tiez rozumiem tomu, ze toho maju vela ale obcas su fakt na facku - a pritom je to platena sluzba, ci to platim ja alebo odosielatel 🤷‍♀️ a presne, ked porovnam napr. chalana co robi pre Slovensku postu, ten je perfektny, DPD je tiez fajn ale napr. tento GLS bol dnes, ze keby sa mi chcelo hadat, tak ho fakt nepustim bez toho, aby to odniesol pri dvere - balik mal 15 kg takze....a to pred nim co robil, tak ten dobre ze nepribrzdil len a nehodil to po nas 😂😂

majamat
6. okt 2021

@petamich ja som minule vliekla 18,5kg. som ani necakala, ze to bude tolko a bolo to tak blobo zabalene - igelit, bolo to take ovalne, ziadne zahyby, nevedela som to dobre chytit. sa mi mari, ze sa ma opytal, ci to odnesiem. no nepamatam si. tentokrat mi to nenechal pri schrankach. neviem uz aky kurier to bol, ale teda bola to dobierka, cize ani nemal na vyber

majamat
6. okt 2021

no veru, to bol ten, co mi tie baliky nehcava len tak. teraz som pozrela to telefonne cislo

sandra151
6. okt 2021

Mne našťastie dpd už dvakrát vyniesol a raz aj sps

vestecmagia
Odpoveď bola odstránená
stanulienkat
6. okt 2021

Treba si uvedomiť, že je to naozaj na jeho dobrej vôli. Naozaj veľakrát stoja na blikačkach, keby každému vyniesol hore 20 kilový balík, verte, že má toho dosť aj on za celý deň. A naozaj ho nemusí zaujímať, že máte mokré vlasy, alebo doma máte päť detí.

mamka1984
6. okt 2021

Kuréri sú rôzni. Ja mám skôr dobré skúsenosti - vyniesli mi takto balíčky už viackrát, niekedy to aj hneď sami navrhli, keď som do telefónu povedala, že mám malé bábätko čo práve spí a von nemôžem. Veď popros a uvidíš. Prípadne sa dohodni so susedkou, že balík prevezme.

zuzanka.zuzu
6. okt 2021

jooooj čo do bytu, mne nechcel ako tehotnej v 9.mesiaci počas poľadovice a mrholenia prísť s kočíkom (zvlášť obrovská krabica podvozok, zvlášť obrovská krabica autosedačka, zvlášť vanička) na "koniec" ulice lebo on parkuje na "začiatku" 👍 ulica prejazdná, obidva konce idú na hlavnú cestu, kade potom kuriér pokračuje... kkt aj som sa opustila a napísala sťažnosť 😂 je mi jasné, že nič z toho, ale aspoň som sa vyzúrila

parvinka0001
7. okt 2021

Mne tiež občas hore priniesol keď som bola z dvojkami doma keď boli maličký vzala som vysielačku zišla dole .ak už väčší tak kým by som ich obliekla nacakal by sa riadne tak vždy sa už pýtal či príde hore .😁

alinka183
9. okt 2021

@prvosienka88 urcite ano mne vzdy donesu ked nemozem ist dole

sandra151
9. okt 2021

Tak včera aj Gls priniesol hore, treba im vysvetliť situáciu a určite budú ochotní

karol1962
25. feb 2023

@prvosienka88 donesú ho len na adresu