Kuriér si pýta peniaze za nedoručený balíček
Ahojte,
Riešim teraz jeden problém. Kuriér DPD údajne prišiel minulý týždeň s balíčkom o ktorom som nevedela že má prísť, som za hranicami a nebola som pri jeho preberaní. Išlo o nejaký balíček na dobierku. Od včera ma bombarduje správami a hovormi, že mi dodal balíček na dobierku a nemá za neho zaplatené, že ho mám kontaktovať a dohodnúť sa na jeho dodatočnej platbe. Doma nijaký balíček na dobierku nemám, iba ten ktorý som platila kartou online. čo mám robiť ? Tvrdí, že bol balíček prebraný, lenže aj ten zaplatený balíček našiel večer brat ležať položený hore na bráničke. Ako mohol odovdzať balíček bez toho, aby od zákazníka dostal ten kod ktorý kuriéri posielajú ? Ak nechal ten balíček na dobierku ležať vonku pred bránou a niekto ho ukradol, tak čo ja mám akože s tým ? Už to riešim aj s ich podporou, lenže kuriér mi neustále opakovane volá do zahraničia a píše smsky aby som zaplatila. DPD už nikdy viac, lebo toto akože čo sa stalo tak z toho mám len sviatky plné stresu a ide ma picnúť.
@simca06022011 ja viem, preto keď autorka spomína kuriéra, automaticky sa mi vybavilo toto
@lorsixkass a este ma zaujima aky "nejaky balicek na dobierku", ved nech ti povie z kade, kto, co posielal... ak si nieco objednavala, tak o tom musis vediet, mozno si ta s niekym pomylil. Ale je to samozrejem hlupost, lebo kurier nevyda balik bez uhrady.
Urcite nic neplatit...
Ak kurier nechal balik ktory je na dobierku a nema podpis ani zaplatene, je si sam na vine.
Taketo balicky sa odovzdavaju priamo do ruk. Ak nie je zakaznik doma, zanechava sa listok na vyzdvihnutie tovaru.
Ak ma podpisanu hmotnu zodpovednost, ziadaj podporu o nahradu. Tu zlyhal kurier.
V ziadnom pripade nic neplat kym ti nepreukaze, ze tovar niekto prebral.
Chalan asi nechal rozum doma.....alebo ho stratil ako tvoj balik. Ziadna ina alternativa nie je.
A daj prosim ta support-u vediet, ze ta bombarduje smskami. Reklamacie riesi interne oddelenie, nikdy kurier. To nie je jeho napln prace.
By ma kurier takto bombardoval telefonatmi tak by som zrobil iny randal u nich.
Absolútne by som to nebrala vážne. Ako fakt, isto by ti balíček bez zaplatenia len tak nedal, takže sa ťa snaží nátlakom asi len nejak zlomiť
@lorsixkass moze sa stat ze pri dorucovani sa mu nepreliali data so scaneru a nevedel ze je tam dobierka. V tom pripade sa riesi dodatocna platba. No v tvojom pripade by som ziadala k danej zasielke potvrdenie o doruceni minimalne podpis v niektorych pripadoch pin kod alebo OP. Ak to nema a balicek nechal pri brane ,prehodil cez plot je to uz jeho chyba ak aj balicek by prijemca mal nema na to dokaz. A vela takych kurierov ktori sa nepoucia, z jednej strany sa snazia dorucit co najviac lebo su prave plateni od poctu dorucenych balikov.
Ak nie si doma DPD ma možnosť, že presmeruje balik na najbližšiu zasielkovňu da ti vybrať z adries vedľa tvojho domu a potom ti pošle sms, že zasielkovňa je ready ti odovzdať balik , predvčerom som tak išla po balik, dostala som najprv email a potom na dalši deň večer sms.. Tebe musí volať nejaký cvok a podvodník
Ja som mala v Amazone UK taku možnosť, ze kurier necha pri brane balik, ale to ty musíš odškrtnúť, že s tym súhlasíš, alebo dokonca u suseda, Ked nie si doma v práci, možeš to využiť, ale ja som sa bala, že ho niekto čorkne, ale bola tam taká možnosť, I tak platíš dopredu, nie že ti nezaplatený balík hodí cez plot, to by bolo sveta žiť takto baliky zadarmo dostávať
Treba zablokovať jeho číslo aby neotravoval a vec riešiť iba s centrálou DPD nie s ním. Nie vždy chodia PIN kódy, závisí ako je nastavená zmluva s dodávateľom, ak teda balík máte vráťte ho späť do DPD, ak balík nemáte nie je čo riešiť.
@simca06022011 samozrejme veď by mala v maili potvrdenie o objednávke.
@lorsixkass pošli mu výpis o zaplatení a viac sa s ním nebav.Bud má v balíčkoch chaos niekde spreneveril peniaze a myslí si, že to bol ten tvoj balíček, ktorý odovzdal a mal byť ešte uhradeny, alebo to je nejaká blbosť
@lorsixkass Balíček na dobierku by ťažko doručil len tak, bez toho, aby zaň dostal zaplatené. Nech ti pošle číslo balíka, popríde si skontroluj stav na sledovaní balíkov. Ale byť tebou, zavolala by som aj na zákaznícky servis DPD, čo to má znamenať, že ťa obťažuje kuriér a takýmto spôsobom od teba vymáha peniaze.
ahoj, moj nazor je taky, ze tu zbytocne riesite jeden balik. On je to totizto s najvacsiou pravdepodobnostou podvod. Tych SMS, hovorov on moze spravit za den desiatky/stovky. 99% ludi nezaplati, 1% zaplati. Ma zarobene. Ignorovat rovnako ako nigerijskych princov.
U nas "uradovali" falosni kurieri.. Donesu dobierku a v tom zemiaky 🙈 tak bohvie, ci sa ten v sms nevydava za dpd
pred sviatkami velmi vela ludi vyuzilo sluzieb kuriera. Ak si objednavala pre kazdeho pribuzneho 2-3 darceky, mohla si sa v tom aj stratit a nevediet presne co a v akej hodnote pride v dany den 🙂 Toto vyuzivaju podvodnici, je to cista matematika.
Takze je vyssia pravdepodobnost, ze sa zopar ludi da nachytat. To ze spomenul DPD je z dovodu, ze je to jedna s najvacsich spolocnosti - vyssia pravdepodobnost. A to, ze si mala iny balik z DPD na branke, je nahoda. to s tym nic nema spolocne. Zaklad je vediet co platim, a ci to realne ocakavam. Nikdy neplatit nieco, co len odhadujem ze je OK.
@lorsixkass keď je na dobierku tak kód nie je vždy. Ale jednoducho bloknut ho a písať maili len do dpd. 😅 Skúša... Možno ani nepracuje pre dpd...
Neplat však kuriér ma odovzdať balík po zaplatení tak je to asik podvodník blokla by som si číslo však ty vieš co si objednala a ze si to zaplatila
Aj mna už dakto odrbal minulý mesiac chcel odomna kúpiť vec s tým ze prevod spravíme cez Slovensku postu a nakoniec to bolo tak ze mne strhlo peniaze co sa už rieši banka
Aj my už pár x prišiel email kde mi písali ze čakajú na zaplatenie aby mi bol doručený tovar aj s nejakou sumou a pri tom som nič neobjednala po kliknutí na link my vybehne nehorázne suma o zaplatení
a este jedna vec ma teraz napadla. Asi sa dam na drahu podvodnicky 🙂
Predstav si, ze si podvodnik a podari sa ti dostat k zoznamu telefonnych cisiel a adries od nejakeho kuriera (ktorym za posledny tyzden dorucoval). Mozno mu za to aj zaplatis za to nejake vsimne. A teraz nie je lahsie praca, ako zacat rad radom pisat, volat. Pravdepodobnost zvysis mozno aj na 10%, ze z nich vytiahnes nejake peniaze za vymyslenu dobierku.
@lorsixkass to bude nejaky odrb ,jeho si kludne zablokuj na mobile daj na ciernu listinu nech ti uz nevola ,to bude urcite nejaky podvodnik co sa snazi natlakom takto vybrat peniaze
@enusamt Slovensko Kocúrkovo
Dobrý deň ,vie mi prisimmniekto poradiť ? Vlani som objednavala tovar z eshopu na dobierku . No rozmyslela som si to po dohovore cez infolinku mi povedali že to mam oznámiť kuriérovi ,on pošle tovar spat . Tak som aj urobila . No po cca dvoch mesiacoch mi prišiel email že sa stala nejaká chyba v systéme a oni tovar na dobierku poslali bez nutnosti úhrady . A žiadajú odo mna aby som za tovar zaplatila ,na čo som
Reagovala že tovar som predsa neprevzala a bol poslaný spat na predajnu p čom mam aj potvrdzujúci email ..tým som to považovala za vybavene keďže som žiadnu ďalšiu odpoved nedostala . No našla som takmer po roku email kde sa mi vyhrážajú že ak nezaplatím do 7 dni dajú to na sud a exekútor bude odo mna vymáhať čiastku . Ako postupovať ? Nehodlám zaplatiť za niečo čo reálne nemám … stala sa im ďalšia chyba v systéme alebo o čo im ide
@adelka4 ja by som im nič neplatila a bola to vysoká suma? Veď keď príde kuriér on si musí naskenovať tovar ktorý dáva a poväčšinou chcú aj pin niektorí kuriéri ..zavolala by som na tú kuriérsku spoločnosť nech preukážu že tovar vrátili..oni musia mať záznam čo sa dialo so zásielkou. Ale určite ak nemajú žiaden dôkaz o prebratí tak si môžu akurát tak pískať . Vy ste tu objednávku ani nezaplatila predtým než prišla že ? Len ste si objednali na dobierku a neprebrali ,tým pádom sa objednávka mala vrátiť k majiteľovi ktorý zasielal,pretože nebola uhradená a ani prebratá..ja som tiež tak raz neprebrala lebo som si to rozmyslela ,nikoho som nekontaktovala ,len som povedala kuriérovi že to nepreberiem a nech to vrátia do telefónu. Bolo to na dobierku ,takže som im ani nič nezaplatila a bolo..nikto mi nič nepísal a za tovar ktorý som neplatila by som rozhodne neplatila..podľa mňa oni len na váš skúšajú či sa zľaknete a zaplatíte..teraz sa takto vo veľkom okráda ,lebo sa ľudia boja súdov..ale súdy dneska tak dlho trvajú že by sa im pre tú sumu ani neoplatilo súdiť 🫣 nech sa vyhrážajú..ale zohnala by som si od kuriéra o tej zásielke info že kam šla

@mirkasmile toto nie je len s dpd, toto je podvod robeny cez facebook, rozne osoby, nakupuju sposobom takymto "ze poslu kuriera" atd (hocijakeho, len treba uhradit nieco vopred jemu/jej). Ale to je proste vymysel. Velmi vela ludom co cokolvek cez FB predavaju sa taketo pochybne profily ozvu. Treba ich dat ignorovat a neriesit.