Kurz na pilotovanie vrtuľníka
chcela by som sa spytat ci neviete nahodou kde by sa dal urobit kurz na pilotovanie vrtulnika. chcela by som to ako darcek ocovi kedze ma zalubu v lietadlach a pod. tak som rozmyslala ze nieco take by mu urobilo radost 🙂
@kexik218 Od zaciatku si neporozumela.
Aha, takze zazitkovy kurz, no ale nehovor:
"Po úspešnom absolvovaní preskúšania sa z Vás stáva súkromný pilot letúnov - PPL(A), resp. pilot ľahkých lietadiel - LAPL(A) s oprávnením na lietanie na jednomotorových piestových letúnoch - SEP(land)".
dnes je mozne vsetko. ked chce sukromne lietat, tak si kurz moze urobit - pre vlastnu potrebu a na vlastnu zodpovednost. je ine, ked si zajde obcas do aero klubu a zalieta si rekreacne a je ine, ak sa tym chce zivit a prepravovat osoby. vsetky kurzy podobne su odstupnovane. logicky nemoze byt profik hned.
to mas ako s potapanim, maly chce kurz (cca 350 eur), urobi si, juniorsku licenciu, neskor si spravi normalnu, ale keby chcel byt master, tak ho cakaju dalsie a dalsie kurzy a licencie. ale potapat sa moze normalne a tiez to nie je uplne bezpecne. su tam iste limity a rovnako su limity aj u lietania a orzdelene podla zamerania. ci profi ci rekreacne.
a nehadajte sa, baby 🙂
taketo kurzy mas aj na zlavovych portaloch ako napr adrop.sk su tam kurzy ci pripadne vyhladkove lety 🙂 skus pozriet tam

@kexik218 Opakujem, ona chce darcek pre otca, ktory ma zalubu v lietadlach a nikde necitam, ze sa chce stat povolanim pilotom.