icon

Láska bez prvotného zaľúbenia?

dejna131
11. nov 2019

Ahojte. Naposledy som sem pisala pred rokmi, ale vtedy ste mi velmi pomohli. Mam 27, priatel 30. Randime 10 mesiacov, vychadzame spolu dobre, lubime sa. Ale predsa je tu problem. V uprimnej chvili mi pri pohariku povedal, ze teraz je stastny, ale ze mi este nechce velmi slubovat buducnost, happy ever after, aby ma naahodou nesklamal. Pretoze je trosku zmateny priebehom naseho vztahu. Nikdy nepresiel fazou blazniveho zalubenia a ruzovych okuliarov, motylov v bruchu ( v predchadzajucom vztahu vraj ano). Ale kedze som bola taka trpezliva,.. a vraj som uzasny clovek a pritahujem ho fyzicky, tak sme nikdy nemali dovod prestat sa stretavat. Par krat ma prosil aby som bola trpezliva ja som bola. A bola som zalubena. Takze sme po mesiacoch prisli do stadia ze ma lubi, a je so mnou stastny a najviac dusevne uvolneny. Ako vravim, ten vztah je pekny, ale kedze sa mu to este nestalo, nevie co si ma mysliet o tom preco tam nebolo to prvotne zalubenie a ci to je v poriadku. Ci nam nebude nieco chybat. Obom nam je trosku luto ze tam nebolo to poblaznenie, ta pekna faza. To zalubenie je u niekoho take silne ze vztah z neho dokaze zit 2-3 roky s krasnou iskrou, kym si nedaju dole ruzove okuliare. Niekedy sa potom rozidu. Celkom si vazim ze naozaj vidi kto som a lubi ma racionalne aj bez tej chemickej reakcie. Ale na druhej strasne mi to je luto. A bojim sa ze raz kvoli tomu nas vztah ztroskota. On je dost individualisticka a racionalisticka osoba a nepotrebuje zenu ku stastiu. Pokial je s nou stastny tak je rad ze je stastny, ale ak ju nema tak nepojde hladat lasku za hory. Je velmi empaticky a mily, takze tu absenciu zalubenosti som az tak nepocitovala. Zdalo sa mi ze to je taky dospelejsi vztah. Vzdy sa snazil spravit ma stastnou. Ja som si ani nebola az taka vedoma jeho pocitov. Myslela som si ze mam byt trpezliva vseobecne. Lebo nie je vztahovy typ. To, ze nebol zalubeny vysvetlil az teraz. Ze casom presiel rovno do fazy lasky. Celkom ma to zobralo,... a neviem co mam robit. Je to nieco co sa uz neda vratit spat. Trochu sa bojim. Nechcem podcenit situaciu. Mam 27 a nie som sice rodinny typ, ale aj tak uz mam chut si budovat nieco dlhodobejsie.

Strana
z2
kitycat
14. nov 2019

vacsina bab ti tu pise ako vydrzali a nevzdali sa a cuduj sa svete uz maju manzelov deti a jezdnorozce na predzahradke...Tak ti poviem aj ja moj pribeh
Spoznali sme sa v zahranici zacali spolu randit a pri jednom obede mi povedal aby som nas vztah nebrala prilis vazne. Nakoniec som sa nastahovala k nemu lebo som si nasla robotu v jeho meste. Po par mesiacoch sa ma opytal ako vidim nas vztah, ze na neho ta zalubenost neprichadza...Po dalsich par mesiacoch sa so mnou rozisiel. Bol to gentleman...bolo to v bare medzi milionom ludi a povedal mi ze sa nemusim hned stahovat

Viem ze odvtedy mal dasie 3 frajerky a snad uz nasiel tu pravu...

margarita
14. nov 2019

ok, tak ale preco je teraz vlastne s Tebou, ked predtym vo vztahu vraj mal tu totalnu zalubenost, ale vyprchala...🙂 ano, je to mile a romanticke, ked ma clovek nejaky cas motyle v bruchu, ale ak od vztahu caka "len" toto, je len otazkou casu, kedy zacne lovit motyle zas inde.

kdesi pisali, ze vztah prechadza troma zakladnymi fazami : vasen, dovera a zavazok. Mnohi skoncia len pri tej vasni, a maju pocit, ze "o toto ide", ini sa prepracuju aj k vyvazenemu pocitu vzajomnej dovery aj vtedy, ked uz vasen opadne. a posledne stadium je zavazok - pre niekoho je to dieta, hypoteka, cokolvek taketo typu. Idealne je ak plati stale z kazdeho nieco.
Bohuzial su caste najma oba poly - bud len vasen, kym vydrzi, alebo zase len zavazok, lebo nie je dovera a partnerstvo samo osebe.

kvietocka33
17. nov 2019

Držím palce ...

codal
17. nov 2019

@dejna131 upřímně mi z toho trochu vyznívají zadní vrátka..neznám ho, takže jsou to samozřejmě jen spekulace z toho, co jsi napsala.. většina chlapů, když ženu milují a je jim dobře, nemá potřebu řešit to, že možná na začátku nebyli až tak moc zamilovaní, alespoň jak mám já zkušenost, chlapi spíš žijí přítomností, tyhle věci řeší víc ženy, víc se ve vztazích pitvají, takže podle mě, když tohle řekne chlap, tak mi to trochu přijde, že si připravuje půdu pro to, aby kdyby náhodou potkal někoho lepšího, tak aby se na tohle mohl vymluvit a odejít s tím, vždyť jsem ti přece nic nesliboval a věděla jsi, že to není úplně ono..ženy na tyhle věci dost často slyší, i když jim chlap řekne, mám tě rád, ale nemiluju tě, nerpeskocila úplně jiskra, něco mi ve vztahu chybí atd. , tak ženy stejně dost často doufají, že se to časem změní, že je časem svou trpělivostí presvedci, že ona za to stojí, že je ta pravá, že se do ní časem třeba přeci jen zamilují, protože proč by se s ní jinak dál vídali atd. A chlapi toho občas rádi využívají, protože proč být sám, když je tu někdo, s kým sice úplně do budoucna nepoctam, ale tolik se snaží a má mě rád a vlastně mi je s ním celkem dobře.. pokud by tě opravdu miloval, tak nad tímhle vůbec nepřemýšlí.. jak už tu psaly holky, je mu s tebou dobře, asi te má i hodně rád, ale láska tohle není, on ví, že jsi trpělivá, že čekáš, on zatím nepotkal tu pravou, tak proč si nezkratit čekání s někým, s kým mu vlastně nic moc nechybí.. ale myslím si, ze ve chvíli, kdy se objeví ta jeho práva žena, tak váš vztah ukončí a vysvětlí ti to právě tak, že jsi to věděla, že ti to řikal a že se vlastně nemáš čemu divit.. ale neznám ho a klidně to může být všechno úplně jinak, samozřejmě bych ti to přála.

gaaspi
25. jan 2020

Len ma to tak zaujalo. Existuje nieco take ako vztah z rozumu vs. ozajstne zalubenie. Ta chemia (motyle) to naozaj existuje. To je vlastne laska na prirodnej baze ze sa k sebe samec a samica pritahuju prirodzene lebo su kompatibilni (to su tie pripady ked si slusna zena zoberie grazla a ostatni nechapu) a potom su tie z rozumu ze proste si poviete ze sa k sebe hodite, rozumiete si, mate podobne zaujmy, poviete si "mam ta rad/a" ale necitite to zalubenie.

dejna131
autor
11. mar 2021

Ahojte, ak tu nahodou niekoho zaujima ako sa vyvija pribeh po roku a pol 🙂 ,... V prvom rade velmi dakujem za vase rady a pozitivne myslenie. Vacsina z vas mala pravdu, byt trpezliva sa oplati. A naozaj mam pocit ze mi v dlhodobom vztahu to prvotne zalubenie vlastne nechyba, lebo sme to postavili na silnych zakladoch, nie na ruzovych okuliaroch. Potom sa v nom nieco akoby zlomilo a uvedomil si, ze by o mna nechcel prist. Momentalne spolu byvame, uz 10 mesiacov a je nam spolu uprimne krasne. Dokonca si myslim ze aj taka dospelejsia faza zalubenia neskor prisla. Planujeme buducnost... Ponaucenie: niekedy to chce naozaj cas 🙂 A nech uz to dopadne akokolvek, su to pekne stravene roky, myslim, ze to lutovat nebudem.

tony128
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2