icon

Lastovičky si robia hniezdo na našom dome

22. júl 2021

Neviete čo s tým? Nejaké triky tipy čo mi s tým pomôžu?

nikpa
22. júl 2021

Neviem ale rýchlo s nimi preč lebo vám zapelešia dom plošticami

simsalabim
22. júl 2021

Nam pomohli jedine specialne hroty proti lastovickam. Tie "proti vtakom" im nevadili. Okrem toho sme skusali spreje, alobal, CD, maketu dravca... nic nepomohlo.

lintu
22. júl 2021

Ak hniezdo ako take nevadi a problem je len v spineni, mozete im pod hniezdo nieco namontovat, co bude sluzit ako zberna hovienok. Lastovicky - pozieracky hmyzu zacinaju byt dost rarita. Niektori sa prave preto snazia riesit problem s nimi aspon takto.

autor
22. júl 2021

@lintu Nie, my tam to hniezdo nechceme.

martinka13
22. júl 2021

Presne specialne hroty proti lastovičkam. Občas sa tam nejaká chytila a museli sme ju vyslobodiť. Ale mame pokoj

july0
22. júl 2021

alobal nalepiť

kvietok2891
Autor odpoveď zmazal
july0
22. júl 2021

Tak ja mam každú chvíľu osrané okná a o parapete ani nehovorím no na grc koľko bordelu spravia všade samé hovná. Neviem sa dočkať kedy odletia. Hniezdo zahodím aspoň na 10km. Nech už je september. Jedno hniezdo mi stavali nad šnúrky kde staviam hniezdo našťastie som tomu zabránila. Aby som v kuse prala čisté prádlo no to teda nie !

simsalabim
22. júl 2021

@july0 alobal u nas lastovicky zakomponovali do stavby hniezda… aj CD. Toto nefunguje.
@kvietok2891 Niekedy ide aj o to, KDE to hniezdo stavaju. U nas to bolo nad balkonovymi dverami. Nie, tam som ich ozaj nechcela - spina, hluk… a obava, ze buchnem dverami a spadne mi to na hlavu… hroty sme dali iba ku oknam a dveram, celu jednu stenu domu sme nechali pre lastovicky. Tam ale nikdy ziadne hniezdno nepostavili.

autor
22. júl 2021

@kvietok2891 Najprv sa naučte gramaťyku, potom sa budem s Vami baviť o takýchto intelektuálnych veciach, ako je lastovičie hniezdo🤣🤣

autor
22. júl 2021

@simsalabim Kde ste kúpili tie hroty, ak sa môžem spýtať?

tarrra
22. júl 2021

Vieš čo práve som videla cez víkend na niektorých domoch v dedinke u svokrovcov,mali normálne takú jemnú sieť prehodenu cez cely balkón a prvé poschodie,a iní mali iba také pásy siete upevnené tam kde lastovičky zvyknú robiť hniezda...asi im to pomáha,lebo starká spomínala že sa ich nemohli zbaviť a ukazovala mi presne tie miesta kde si skúšali tie hniezda robiť po celej dĺžke tej siete a nešlo im to...

simsalabim
22. júl 2021

Neporadim, bolo to pred 10? rokmi. Skus google.

saxana000
22. júl 2021

tvrdsi karton zlozit do praveho uhla zlomit obalit najtuhsim alobalom a pribit s klincami do fasady..do kazdeho rohu poriadne velky kus.smyka sa im to a nezachytia tam pazuriky..potom pozorne číhat ked zacnu stavat odhanat a zhadzovat kazdy postaveny kusok.odvandruju dalej.

kvietok2891
Autor odpoveď zmazal
nikpa
22. júl 2021

@kvietok2891 keby ti zapelešili byt by som si prečítala čo by si napísala potom. Ale keď sa ti k oknám nasťahujú lastovičky, kľudne si ich tam aj prikrmuj aj s tými plošticami. Ja mám zvieratá rada, žiadnemu by som neubližila ale nepovyšim ich nad svoje pohodlie.

kvietok2891
Autor odpoveď zmazal