Len sa musím vyrozprávať
Spolužiačka ešte zo základnej a znova sme sa začali kontaktovať až keď sme mali obidve deti.
Mne sa sťažuje ako nemá peniaze pretože je sama so synom. Do mňa bežne rype, že ja mám a koľko moje deti majú pretože som vydatá ale veď muž tiež platí výživné na dcéru s ex a musí pracovať 10 hodín denne aj 25 dní vkuse aby sme mohli všetko platiť.
Ale k veci proste vždy som jej posúvala po staršom synovi oblečenie.
A všimla som si 3 dni dozadu inzerát tak som si preklikala a ona predáva vo veľkom, ale čo ona predáva nielen veci čo odomňa dostala pre svojho malého, lebo že nemá z čoho (predáva ich ako nové) ale dokonca aj moje oblečenie po mojom synovi predáva. Áno moja chyba že som si nefotila veci čo som jej dala a nevšimla si že nevrátila.
Aj peniaze bežne som jej dala že nemala pred rodičovským, nákup keď sme šli k nej a som nevzala peniaze. Veľmi sa ma to dotklo. Nič som jej nepovedala, muž je vytočený a určite stopnem komunikáciu s ňou. Už naozaj neviem komu veriť 😔
Prepáč nemám komu sa vykecat bo Števo už je alergický na ňu
Ludia placu ako nemaju peniaze. Casto vyuziju kazdu prilezitost ako od niekoho nieco dostat, ako niekoho vyuzit. Treba si davat pozor a peniaze urcite len tak nerozdavat niekomu, kto povie ze nema.
Neviem, mne príde, že ak si jej veci po synovi darovala, môže s nimi naložiť ako chce. Pravdepodobne jej naozaj najviac chýbajú financie, inak by to nerobila. Tak ako tak, najdôležitejšie na tom je, že si pomohla. To, že je nemorálne predávať veci ako nové a zavádzať ide už na jej triko, s tým sa ty vôbec nezaťažuj. Môžeš pokojne žiť s vedomím, že si prispela k tomu aby mal jej syn strechu nad hlavou a jedlo na stole...
Sestre darovavam skoro vsetky veci po oboch mladsich detoch a co nevyuziju alebo s coho vyrastu hadze na bazar... co je prosim pekne na tom zle?
Pozri v jednom ma pravdu - ak je zena sama, musi obracat kazde euro, vyzivne ta nevytrhne, to sotva kedy pokryje naklady na dieta... ked jej nemas chut davat veci a chces si ich popredat sama, urob to... nie ste rodina, nemate ziadnu moralnu ci inu "povinnost" pomahat...
Ty si tie veci chcela naspat? Si jej ich len pozicala?
Ak ano, je to neprijemne. Ak si ich nechcela naspat, tak je jedno co s nimi urobi. Dnes je vsade plno detskych handier, pochybujem ze z toho ma zarobkovu cinnost, mozno male prilepsenie.
Ak ti to vadi, tak jej to bud povedz alebo ak nemas na to gule, skus ten vas vztah posunut do vlaznejsej roviny.
A aka je tvoja predstava? Co mala s tymi vecami robit? Mal ich jej syn nosit do zodratia?
jedina moznost - prerurist kontakt. Odstrihnut zo zivota, lebo to je parazit. Ano, kazdy sa moze ocitnut v situaciu, kedy bude potrebovat, ale ked potrebujem, tak potrebujem pre seba. Podla mna je to opicia drzost, ked mi niekto nieco v dobrom daruje, lebo placem, ze nemam a ja to predavam.
Ja by som prerusila kontakt.
A inak si rozumiete travis s nou rada cas?
Asi je uplne v uzkych s financiami zufaly clovek robi zufale ciny.Za to, ze ty mas muza a viac penazi nemas sa preco citit vinna.Ak Ti mala niektore veci vratit pytala by som si ich a to, ze si videl a inzerat by som nepovedala.
Ty vies ci vase kamaratstvo je dobre, alebo ucelove z jej strany na to si davaj pozor.
akoze nevies, komu verit? ved od zaciatku ti muselo byt jasne, ze ti zavidi zabezpecenost, tak comu sa teraz divis? naco si takych ludi vyberas za kamaratky?
a s tou pomocou, ak niekomu nieco dam s dobrym umyslom pomoct, tak uz neriesim, ako s tym nalozi, je to jeho vec.. ak si jej veci len pozicala a chcela si ich vratit, no ona ich predala, tak ju konfrontuj a nech ti teda za tie nevratene veci zaplati.. inak si myslim, ze skor si jej ich dala a vratenie spominas len kvoli tomu, ze si ich dovolila predat.. to je take.. dost ubohe
Mne to napriklad pride divne..ak my nieco dostaneme zadarmo, tak ja to vzdy posuniem dalej zadarmo, ani by ma nenapadlo to predat.. a milionari teda rozhodne nie sme. Nebudem tuto predavat leginy po dve eura a neviem co..
To si jej to oblečenie iba požičala? Aj si jej povedala,že ti ho má vrátiť? Alebo si jej dala oblečenie pre jej syna, ktoré ani nenosila a ona ho hneď predáva? Lebo ak si jej tie veci dala, sú jej a môže si s nimi robiť čo uzná za vhodné, nepotrebuje tvoje odobrenie. Že predáva niečo darované a ešte ako nové,to je už na jej rozhodnutí a svedomí. Ale nikde nie je napísané,že niečo,čo dostaneš, nemôžeš predať. Veď koľko je inzerátov,že niečo bolo darované ako nevhodný darček, dvojmo a pod a predávajú to za normálne obchodné ceny
Asi ma tu zozeriete za môj názor ale toto vyplakávanie že spravila som si dieta a teraz budem revat že mám iba vyzivne a čakať ze mi všetci všetko dajú zadarmo (ešte mi aj nakúpia ako autorka…) je úbohé. To že ty máš manžela a staráte sa ako rodina je normálna vec. Ešte pochopím keď jeden z páru zomrie, to sa fakt nedá predvídať. Ale ked tu citam kadejaké diskusie s akými mužmi podaktoré chodia, dobre že ich ešte nebijú a budú sa ich zastavať, a tahat to s nimi ďalej, tak to mi hlava neberie. Potom sa nesťažujte keď si s takým somarom deti spravíte. A najlepšie 4-5… Ja som si veľmi dobre zvážila predtým než sme začali plánovať dieta, či mám na to podmienky aj sama, keby sa hocico stane - predsalen doba je taká že mame aj hypoteku a nemám povahu že budem čakať s natiahnutou rukou, moje dieta- moja zodpovednosť mu zabezpečiť životne potreby, pripadne aj niečo viac
Preto sa vždy pýtam, či mi to niekto chce darovať, alebo požičať. 😉 Čokoľvek
no podľa mňa ak si jej to oblečenie darovala, tak je to už len a len jej vec, čo s tým spraví - či to využije do úplného zničenia, daruje ďalej alebo predá a zaplatí tým trebárs účet za elektrinu. Už to nie je tvoj problém, darovala si.
A k tomu zvyšku - mne keď niekto začne fňukať, že ja sa mám lepšie, že mám toto tamto, a on nie, tak sa len usmejem a pošlem ho do práce 😀 Prípadne poukážem na to, že čo on prefajčí, tak za to ja mám dovolenku 😀 a je po debate.
Toto vyplakávanie "ja nemám a ty hej" by som ja osobne netrpela. Samozrejme občas sa každý potrebuje posťažovať na horšie obdobie a nemám problém pomôcť ak vidím, že druhá strana to fakt potrebuje, ale aby ma niekto zneužíval tak to ani náhodou.
ty si niekedy skusala predat obnosene veci na bazere alebo aj tu?Skus,uvidis ze sa na tom neda dobre zarobit.Ved veci si jej dala,tak si moze snimi urobit co chce.Proste akor da namahu to vsetko pofotit a pridat na bazar a zariven aj ta komunikacia s kupujucimi je casto otravna,hl ked chcu zlavy a pod.Este nepoviem veci ako odrazadla,bicykle a pod o ktore je vatsi zaujem ako o obnosene veci.
Slobodnym matkam treba pomahat, maju to ťazké, na co vsetko ste vy dvaja, je ona sama, nema nikoho, výskumy co sú o osamelych rodicoch vôbec nie su pekné.
Števo je kto? The mangel??? Pekne sa nam tu odhalujes. Mala si sa s nou dohodnút na zaciatku, ci tie pozicane veci chces vrátit, alebo ich môže : zahodiť, atd ( teda aj predat) , co ale nachádzam od nej ako skutočnú faloš ich predávat ako nové a su po vás. Naučila sa naozaj so všetkými ľuďmi vybAbrať, či cudzími, ale aj tebou - ako kamoškou. Tie platené nákupy od teba, vás, to robiť nemusíš a keď vidíš, aká je, aký má prístup, nikto ti nekáže sa s ňou toľko a vôbec stretávať. Sú takí ľudia, čo len berú, berú, ak by druhý s nimi chcel byť čo i len 20 minút na šálke kávy, nato už čas nemajú, lebo : čo by z toho mali, aký osoh. Tvoja kamoška mi tak príde. Ale uz by som s nou nestracala cas ani v myslienkach , ani nijak, keby ma to vyciciavalo. Mas deti, muza, seba, vlastny zivot , tam sa mas o co starat.

máš takéto možnosti:
- už jej oblečenie nedávať, lebo ťa to urazilo a dať ho niekomu inému alebo si ho predať sama
- nechať to tak, lebo je možné, že ona toho oblečenia nepotrebuje až toľko, koľko jej dávaš a jeho predaj je možno jeden z mála príjmov, ktoré má
- opýtať sa jej priamo, čo ju k tomu viedlo a potom sa rozhodnúť
- dať jej radšej inú formu pomoci, ak potrebuje, napríklad nakúpiť raz za čas základné potraviny alebo jej poslať pizzu ako pozornosť, ak ti vadí, že predala oblečenie
- vymazať ju zo svojho života, ak máš pocit, že nemá nedostatok, ale je jej málo a predo predáva prakticky cudzie veci.
- ak som nejakú možnosť zabudla, sorry