Let Travel Servise
Chcela by som sa informovat letím s rodinou do Dubaja a chcela by som sa informovať ako je to s napr. opaľovacim krémom nakoľko je velkost 230 ml cca tento ma 273 ml sprchovy tiež 250 ml a spray klasicky 250 ml. ? Lebo je písane všade inak. Musi to byt zabalene len v priesvitnom sáčku ? alebo môže to byt aj v nejakej na zips ? a musi to byt prepravene v prirucnej ? alebo to moze byt v normalnej batozine ? a taktiez lieky nič na predpis iba bežne lieky preistotu ktore berieme na každu dovolenku na horucku atd,? kam ich uložit do príručnej ? Ďakujem
Prosím Iba tie ktoré leteli a vedia 🙂
@nikaaaaa leteli sme s nimi na dovolenku do Albánska, kozmetiku a lieky som mala zabalené normálne v kufri a žiadne obmedzenia na toto nie sú. Obmedzenia sú na tekutiny prepravované v PRÍRUČNEJ taške, teda v tej, ktorú si berieš na palubu lietadla.
Inak, ak letíte do hotela, načo sú ti veľké sprcháče? Však tam všetko dávajú...
Ja som teraz naposledy brala ako takú poistku toto, fakt super to je na cestovanie https://yves-rocher.sk/eko_sada_do_kazdeho_kufra Je to maličké a skutočne stačí kvapku koncentrátu.
vsetky tekutiny nad 100ml do velkej batoziny. takisto aj lieky do velkej batoziny. do velkej batoziny narvi co chces. a tie sacky mavaju na letisku. ak si nue si ista co moze ist do prirucnej tak si pozri stranky bratislavskeho ci viedenskeho letiska. dolezite mat v poriadku doklady obcianske pasy ak mas elektro letenku tak si ju screenshotni keby nesla wifi prip. vytlac. pre pohodlne cestovanie odporucam mat so sebou vlhcene obrusky na tvar na ruky dezinfekcny gel na ruky vodu v spreji vsetko do 100ml v sacku ;) taktiez nabijacku si daj do prirucnej nech mas po ruke. velke batoziny aj listok k nim si odfot ak nahodou by doslo k strate pomaha to pri hladani. tiez maj so sebou v prirucnej ponozky a velky sal kvoli klime. tiez odpirucam plavky 1 gatky a 1 flip flopy zibnu kdfku do prirucnej ak by sa stratila velka batozina nech si uzijes prvy den.
My sme mali dokonca pre malú pitie v príručnej v oveľa väčších objemoch ako 100ml a absolútne nerobili problémy na letisku v BA. Ani v tých sáčkoch sme nemali pobalené. Ani 120g ovocné pyré to kapsičkové nebol problém. Sprchace si my nikdy neberieme, ani šampón. V hoteloch všetko majú, prípadne sme si kúpili na dovolenke lacnejšie ako u nás a krásne voňavé, také iné ako tieto naše.. aj opalováky kupujeme na dovče, netahame drahé zo Slovenska. Lieky ulož do veľkej batožiny, do príručnej by som si zobrala dajme tomu len 2 tabletky na bolesť hlavy napr. Nemusíš to všetko trepať v príručnej. Tam ti stačia základné veci, ktoré využijete počas čakania na otvorenie brány, počas letu a potom ešte kým sa dostanete k batožine. A travel servise dáva počas letu zadarmo bagetu, keksík, kávu, alebo čaj a nealko (pom. džús, cola, minerálka, alebo fanta). Aspoň my sme tak vždy mali. A samozrejme sa dá aj kúpiť niečo extra.
@ivankaberrynka pre dieťa je to Ok, to býva aj v podmienkach, veď väčšie dieťa by zo 100ml mlieka nevyzilo veľmi, takze pre deti platí vynimka 🙂 nám vyhodili vodu, ktorá mala 0,5l
@mirien22 my sme naposledy brali takú malú minerálku asi 3 dl, 2 džúsy po 2,5 dl a 2 tie kapsičky ovocné. V pohode. Asi záleží aj od personálu, ktorý je práve v práci. My s mužom si samozrejme kupujeme pitie v duty. Do príručnej si zvyknem brať tuhý deodorant, parfém, krém na ruky.. záleží aj na dĺžke letu.
pozri skupinu Cestujeme lietadlom, tekutiny nad 100 ml v podanen batozine a nemusia byt v sacku, lieky mozes mat aj v prirucnej aj v podanej je to jedno...
Ono sa síce dá všetko odviezť vo veľkom kufri, ale netreba zabúdať, že každý 250ml kozmetický výrobok je vlastne štvrť kila váhy ... tak aby sa potom zmestila do váhového limitu batožiny.
My preto kozmetické veci, ktoré potrebujem určite, kupujeme v cestovných baleniach - v DM drogérii majú prakticky všetko aj v mini-vydaní. Ja mám aj 15ml parfém, zmenšenú špirálu, rúž ... proste všetko. Prípadne odlievam do menších fľaštičiek (dajú sa kúpiť, ale ja si odkladám, ak niečo také mám).
Nemá zmysel napr. trepať do hotela uteráky a sprcháč, do 4-hviezdičkového ani šampón. Čo si isto beriem je overený opalovák, mám solárnu dermatídu, tak preto.
@ivankaberrynka môže byt, lebo v BA sú dosť prísni na toto, aspoň čo som ja zažila, všetko prísne kontrolujú, mojej sesternici vyhadzali polovicu kozmetiky do kosa 🙈 Nám s muzom tiež tie minerálky kázali vyhodiť, takze teraz už radšej v duty kúpim a mám pokoj 😄
No ja beriem klasicku spirálu odlicovač a vlastne aj opalovaci ktorý ma 237 ml ale to dávam všetkú kozmetiku do batožiny nie do príručnej a to beriem cca 4 opalovacie lebo každý iný ale ideme 4 ja sa balím so synom do 1 kufra mame tam všetko a má 14,6 kg a ked ideme 2 do 1 kufra nemože byť viac ako 15 kg ?

@nikaaaaa
Vsetko nad 100 ml musi ist do batoziny. Do 100 ml moze byt v prirucnej, ale zabalene v priesvitnom sacku. Lieky mozes brat, aj v prirucnej.