Leto = dobrá nálada
Len taká v podstate zbytočná téma na večer 😁 (Takže pre rýpavičných ľudí nie je to celosvetový problém, len ma zaujíma vnímanie iných ľudí) Okolo Vianoc často kolujú také tie info, že je to nápor na psychiku lebo každý ma očakávania, a má pocit, že musia byť všetci šťastní atď. Som jediná, čo má skôr taký pocit v júli a auguste? 😂 Že sa tak nejak očakáva, že budú ľudia veselí, užívať si teplo, vodu, smiať sa, zabávať, behať po výletoch a dovolenkách a zbierať dobrodružstvá, odvšelikadiaľ hrá hudba, všade veľa ľudí. Každoročne to na mňa vplýva ako dajaký podvedomý nátlak, že by sa "mal" človek pridať k tej mase ľudí a úžííívať si lebo veď je tu letooo. A mňa to skôr nejak ubíja taký ruch všade 😁 Však nie som jediná?
Neznášam tie horúce dni
Nie, ja milujem leto a tlak necitim.Mne staci, že sa ráno zobudím do svetla, vtáčiky spievajú, stačí si dať šaty a šľapky, jesť melón.Vzdy je co robit...ja veľmi zle znasam zimu.Vcera som s hrôzou počítala kedy bude jeseň a zmena času🙂ale veľké teplo zase nemusím to je človek unaveny
U mňa to na jeseň práveže doslova opadne 😁 A tak nejak sa viac upokojím psychicky oproti letu.. Ako keby sa všetko na jeseň vrátilo do normálu, upokojilo sa, dni sa znova vrátili do takého bežného kolobehu. A všetko je zas v poriadku 😂😂
Nie niesi jediná,osobne nejak nemám rada leto ,skôr zimne obdobie ,ani neviem prečo😁. A vieš čo je z zvláštne cez leto býva najviac samovrážd a teda slniečka je viac než dosť.
milujem leto. svetlo už o 4 ráno, teplé dni , netreba sa veľmi obliekať, prázdniny - žiadne povinnosti s deťmi, ....
@kristinkakvetinka odkiaľ to máš že v lete je najviac samovrážd... čo viem tak cez sviatky v zime...
Asi viem,co myslis. Neviem to spravne vyjadrit,ale milujem slnko,vodu,taku lahkost zitia. Ale leto ma "deprimuje". Presne na jesen to zo mna opadne a upokojim sa. Mam pocit,ze v lete sa ludia idu zblaznit,aby sa nahanali za zabaviu,dobrodruzstvami,preteky,kto toho viac videl,zazil,pochodil.... Konecne sa unormalnia na jesen,ked sa zivot da do kludu,zacne skola,povinnosti,skoncia dovolenky.
Mam rada leto a kedze ja fungujem na fotosyntezu tak v lete mam rozhodne lepsiu naladu ako v zime, ked je stale tma. A kedze zimu neznasam, lebo je mi zima leto si uzivam ako najlepsie sa da. A nikdy som nepocitovala tlak okolia, ze nieo sa ma, musi, patri. Ani na Viance, ani na Velku noc, ani na Valentina a teda ani v lete. Naivne sa nazdavam, ze viem sama rozhodnut co je dolezite a co nie a v konecnom dosledku mu je okolie tak trochu ukradnute.
Mozno si treba nejako na rozne obdobia v roku rozplanovat nejake dovolenky/vylety/zazitky, aby si pocas celeho roka mala pocit, ze sa v tom obdobi mas na co tesit, a nebudes mat ten tlak z masoveho dovolenkoveho cestovania sustredney na leto.
Ale inak tiez to mam v niecom takto podobne, prvy polrok zbehne ako nic, potom je zrazu leto a ked nestihnem ist na nejaku plnohodnotnu dovolenku, tak som smutna, ze som to nestihla 😅
tak tak to ako keby som ja napísala🙂 leto bohvieako nemusím vždy ten júl a august nejako pretrpím a čakám na jeseň teda september.Keby nemám na záhrade bazén asi umrem od tepla.Ale tento rok no neviem ako to bude s teplotami.Ešte sme ani nenapúštali.A ked je moc teplo to sa len presúvam a vychádzam von až nejak navečer čo sa týka nejakých prechádzok. A aj ked sme na dovolenke nechodím po výletoch poobede v horúčavách najväčších to klobúk dole kto to dokáže ale tiež až tak ked slnko zapadá idem preskúmať terén alebo mesto
MILUJEM TOTO OBDOBIE
Nie, ja vôbec nemám také pocity v lete. Práveže naopak. Ja mám pocit, že v lete v mojom rodnom meste, v Bratislave, je (kooonečne) pokoj a málo ľudí. Všetci sú alebo na dovolenkách, alebo vo svojich rodných mestách, málo áut, málo ľudí všade Milujem leto.
Tiež to mám tak.
Nie si jedina. Ja ked pocujem ludi jasat alebo pisat na soc.siete ze "hura leto, stacia mi zabky a kratasy, " tak sa mi robi nevolno.
Neznasam leto, teplo, letne slnko. Jarne, jesenne a zimne slnko mam rada.
Letna dovolenka - za trest.
A ked boli roky ze bolo horuco uz od aprila, to by som sa radsej v r.ti videla.
Nie, nie si jediná. Ja si užívam každý deň, pre svoj dobrý pocit. Nepotrebujem k tomu tlak a masáž okolia. Milujem každé ročné obdobie, prírodu, kvety, more aj sneh... Napriek tomu, že veľa času som mimo SR, masové akcie a davové psychózy obchádzam, mám rada svoj pokoj, pohodu. Viem sa vynájsť. Autorka, úplne ťa chápem. Ešte aj pri takej zaužívanej otázke kam idete na dovolenku ti asi stúpne tlak, však? Ak niekto odpovie že nikam, kukajú ľudia ako na deb*la. Nenechaj si pokaziť žiadny deň, rob aby tebe dobre bolo a tešilo ťa. A je úplne jedno či riešiš sudoku na balkóne, venčíš psov z útulku, alebo zachraňuješ korytnačky v Mexiku. 😉
ja milujem leto. neviem sa ho dockat a za mna moze byt aj 40. mala som aj dve tehotenstva pocas leta a pocas najvacsich horucav som bola v osmom a 9 mesiaci a aj rodila. vtedy ma okolie lutovalo ale ja som si to uzivala. mala som zit niekde v teple pri mori.
nemam ani trochu rada jesen. zimu prezijem len vdaka svetielkam a potom sa mi to do jari nekonecne vlecie.
je sranda aki sme rozny. je to takto super.
Nemam rada leto :D na mna je prilis teplo, neznasam to ked sa stale potim a je mi teplo a uz si nemam co vyzliect. Ked som doma sprchujem sa viackrat denne, vonku bohuzial len trpim. Mam rada jesen a zimu, jedine co mi vtedy vadi je ze je skoro tma.
Nemam rada extremne horucavy. Ale pravda je, ze letne dni su akesi lahsie. Lahsie oblecenie, otvorena obuv, kupanie a pitie limosiek na vonkajsich terasach/dvore, nanuk do ruky. Nwvnimam vela ludi, skor sa mi zda, ze sa Bratislava relativne na leto vyprazdni, a kazdy, kto tu nemusi byt, ide na vylet. 🙂
Neviem, cim som starsia, tak tym badam na sebe, ze moja nalada nesuvisi s pocasim, ale skor s fazou menstruacneho cyklu a s naladou mojho manzela a dietata. Nemam rada letne horucavy, ale naladu mi to az tak nekazi. Leto dokazem vykryt aj tak, ze cast stravim niekde, kde je pre mna prijatelna klima (aktualne som na mieste, kde sme vcera pocas dna mali 17 stupnov - za mna fajn).
V lete ma najviac dokaze potesit to, ze moje dieta sa tesi - ma prazdniny, my si berieme tiez dovolenky a dokazeme mu pripravit zazitky, na ktore pocas zvysku roka nemame cas alebo nie su zrealizovatelne (nemusi to byt nutne dovolenka, tie zazitky sa daju pripravit aj low cost, napr. opekanie v prirode, zbieranie plodov, pomahanie na zahrade u rodicov.. my si vieme spravit srandu aj z luskania fazule u babky a potom na to po zvysok roka spominame).
Letné večery sú cool, mimo toho horšieho zaspávania. Dni sa dajú prežiť niekde pri vode. Na mňa nefunguje davová psychóza, nechodím na festivaly a iné hromadné akcie, ako introvert mám vlastné aktivity. Za mlada to bolo iné, ale vekom už človek prestane tlačiť na pílu a snaží sa nájsť si to svoje. Mne nerobí problém čítať si knihu v čase, keď vonku besnie pol sídliska, navyše keď vlastne ani neviem z akého dôvodu sa to deje 🙂
Ja to nemám ani v zime, ani v lete 🙂 momentálne mám rada všetky ročné obdobia (hoci o existencii jari a skutočnej zimy už mám v našich končinách trochu pochybnosti), ale zas nemám žiadne veľké očakávania ani pred Vianočnými sviatkami, nemáme vo zvyku sa niekam hnať a snažiť sa mať všetko tip top; a ani pred letom, nesnívam vopred o mega dovolenke, milióne výletov. No a keďže nemám vopred žiadne veľké očakávania, nie som potom ani sklamaná, že sa to nedeje 🙂
Áno ja som presne ten typ že leto a mám automaticky 100 percentnu naladu 😍...proste mne ide hlavne o to že sa dá sedieť vonku na terasách da sa chodiť na výlety človek sa nemusí obliekať ako cibuľa čo je pre mňa strašne ...proste v lete je ten život oveľa jednoduchší skoro žiadne starosti
Ja mám pocit že je už len zima a horko, a ja mám rada prechod jar do 25-27 stupňov a jeseň a aj keď prší
Nemám rada leto, na výlety je podľa mňa vhodnejšie počasie okolo 20 stupňov, prečo ľudia považujú za top počasie na výlet teplotu 30 plus a dusno? Rovnako nemám rada, že sa zobudím o 4tej a slnko svieti ako keby bolo 10, večer veľmi dlho vidno, všade sucho a vyschnuta tráva.

Tento rok som to ešte nezačala pociťovať, ale inak to mám veľmi podobne a vždy hovorím, že u mňa žiadna jesenná depka, skôr tá letná 😅 na druhej strane však mám rada letné teplé večery a ich čaro, takže v tomto som trošku rozpoltená 😂