icon

Leto = dobrá nálada

1. júl 2023

Len taká v podstate zbytočná téma na večer 😁 (Takže pre rýpavičných ľudí nie je to celosvetový problém, len ma zaujíma vnímanie iných ľudí) Okolo Vianoc často kolujú také tie info, že je to nápor na psychiku lebo každý ma očakávania, a má pocit, že musia byť všetci šťastní atď. Som jediná, čo má skôr taký pocit v júli a auguste? 😂 Že sa tak nejak očakáva, že budú ľudia veselí, užívať si teplo, vodu, smiať sa, zabávať, behať po výletoch a dovolenkách a zbierať dobrodružstvá, odvšelikadiaľ hrá hudba, všade veľa ľudí. Každoročne to na mňa vplýva ako dajaký podvedomý nátlak, že by sa "mal" človek pridať k tej mase ľudí a úžííívať si lebo veď je tu letooo. A mňa to skôr nejak ubíja taký ruch všade 😁 Však nie som jediná?

Strana
z2
pralinka25
2. júl 2023

@elizabet173 ja sa nad tymto zamyslam uz milion rokov. v praci som na celom nasom odbore jedina s detmi. teda odkazana na prazdniny (nie nebudem deti vyberat pocas skolskeho roka lebo im to za jedno bude chybat a za druhe uz tak mam problem vykryt miliardu prazdnin) ja keby som deti nemala chodim na dovolenky a vylety zasadne mimo sezony. je to lacnejsie, mensia tlacenka a lepsie pocasie. mna fakt udivuje ochota ludi ktori nie su tlaceni prazdninami sa rubat po poznavacih vyletoch v najvacsom upeku alebo v najvacsich tlacenkach. ja sa neviem dockat kedy ma prestanu limitovat prazdniny.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luccija
2. júl 2023

@pralinka25 moja kolegyňa bola v lete v Egypte a čudovala sa, že jej prišlo zle v Luxore🙂ja som bola v Egypte koniec septembra a na ulici ma pálili slapy na nohách od zabiek

sisaka
2. júl 2023

Odkedy sa ma prázdniny netýkajú necítim sa v lete nejak špeciálne. Zväčša ideme na 2 týždne na dovolenku, ale to je maximum, zvyšok normalne pracujeme a zväčša po robote už nie je čas, ani chuť niečo podnikať, robím 2 vikendy v mesiaci, takže aj v lete mi pripadne na víkend len pár dní voľna, z toho ešte niektoré trávime na synovych turnajoch, či tréningoch, takže leto ubehne veľmi rýchlo. Keď nám odrastie posledné dieťa budeme tiež môcť konečne cestovať aj mimo letnej sezóny, či jarných/zimných prázdnin. Teplo mi nevadí, ale na poznavačky to najideálnejšie nie je. Váľať sa k moru chodíme hlavne v zime a na jar, v lete je hurikanova sezóna, síce je to lacnejšie ale aj riskantnejšie.

babulkomale
2. júl 2023

@pralinka25 suhlasim. Tiez mame tento limit teraz. Tesim sa ked nebude...
Nedavno som bez deti vybehla s kamoskou na poznavacku europskej metropoly, bolo to super, krasne pocko v maji.
Nic mi nechybalo, teplo uz vobec nie.

vroni
3. júl 2023

Nenávidím leto a dlhé letné večery zvlášť. Takže žiadnu letnú eufóriu nepociťujem. Zato koncom augusta ozivam. Jeseň a zima, to je moje. Na jar sa ešte dokážem utešiť, ze ešte nie je leto a slnko je znesitelne. Potom už má dokáže potešiť len chladný jún, lebo viem, ze júlový hic po chladnom júni nemá tie správne grády.

alex666
3. júl 2023

Ano, ja som to tiez tak pocitovala. Akoze mam rada leto, najma sediet vecer vonku, ale nemala som presne rada ten natlak, ze treba chodit na dovolenky, grilovacky, chaty a neviem co este...
Ale ako som starsia a mam vlastnu rodinu, zacina mi to byt jedno a uzivam si leto podla svojho...

Strana
z2