icon

Lockdown v Rakúsku

13. nov 2020

Prečo sa to v Rakúsku dá inak? Síce majú zatvorené obchody od 19.00...vonku sú bez rúška všetci, aj keď je všetko momentálne zmrazené na 10 dni!!!! "Len" Rakúska vláda dáva 4 fondy tým,ktorí nemôžu mať otvorené prevádzky vo výške ich platu už od marca!!! Všetky rakúske deti dostali 650€ na zakúpenie Pc... aby mohli študovať.!!!! A u nás čo? my môžme skapať

slobodnamama777
14. nov 2020

@sovica to mi vravela rodina,ktora zije a pracuje vo viedni,takze treba vygooglit. U nas ide skor o to,ze mame mariadenie rusko mat vsade aj ked si na zahrade,vsade v zastavanom priestore, aj ked ides v meste do parku, ktory je prazdny,niekam na oddychove zony,kde nik neni ale patria k mestu..kalvaria,okolie mesta, prazdna ulica a potom ten zakaz vychadzat z domu a ist na postu,papier ictva atd netestovanym. Na teste neni podpis vykonavajucej osoby, osoba co mi robila vyter nemala menovku. Na dedi e "svokra" nemkze ist von lebo nemala test, ani dedo, maju 70 rokov. Dedina prazdna a oni nemozu ist von na cerstvy vzduch. To rakusko si musis zistit sama,mne to vravela sesternica. Mozno casom korona zosilnenie a bhde vo vzduchu, ale zatial je len sirena kvapockami,takze tieto zakazy su proti normalnemu rozumu, snad vy mozte chodit na zdravktne prechadzky. To neni ze prisne, to je nieco hrozné. Je virus vo vzduchu, ze na dedine kde nikdy nikoho neni nemozes ist von?

jaja20
14. nov 2020

Baby,to bude zase nejaká provokácia...veď autor/ka diskusie to dal/a anonymne,ako keby sa za to hanbil/a a od včerajšej noci nereaguje na žiaden príspevok...☹

brita7777
14. nov 2020

Preco preco smer...Meciar, Fico. Rozkradnuta krajina. V Rakusku to slape, korupcia takeho kalibru ako u nas nehrozi

silviaeli
14. nov 2020

@gelifil nás premiér prevzal prázdnu štátnu pokladnicu a rozkradnuté nemocnice!!!
Otvorte oči a k tomu ešte staci trocha zdravého rozumu aby ste pochopili kto , ako a kde si ulieval “naše “peniaze..

slobodnamama777
14. nov 2020

Z fb,

lusyyy36
14. nov 2020

@slobodnamama777 nieje to take ružové ako to opisuje tato pani. Ja som dostala vypoved kvoli korone v marci. Potom v druhej práci v septembri,tiez kvoli korone. Posielam denne niekoľko CV a nic,ani len odpoveď mi nepríde. A teda síce moja podpora je vyššia ako plat na sk ale kebyže som sama tak z toho nevyjdem...a uz mam veru obavy co bude...

lucia147852
14. nov 2020

@lianka123 vieš to du ľudia čo nemajú paru ako sa tam žije ale mudrujú. Tiež tam mam dobrú kamosku

silviaeli
14. nov 2020

@gabrielkaa áno ak priznávali prijmi, tak dostanú tzv. odškodné a ak nie tak potom nech sa nesťažujú..

sono2
14. nov 2020

@lianka123 prosím ťa kde je ľudoprazdne? Lockdown ide byť od utorka. A nemá nikto rúško vonku. Možno 5 percent ľudí chodím do mesta a som na dedine. Dnes sme šli do ba cez Hainburg a plný ľudí. Reštiky sú zatvorené už vyše týždňa.
Si si istá, že si bola v Rakúsku?

vroni
14. nov 2020

@silviaeli, to nie je celkom tak. To odškodné sa bude platiť podľa výšky DPH spred roku (čiže novembra 2019). Ak si založila novú firmu, prevzala po niekom starú alebo jednoducho nie si platcom DPH, dostaneš z koláča dieru a môžeš si hvizdat. A obchody dostanú odstupnovanych 20 - 60% straty tržieb (len služby 80).

Bolo fascinujúce pozorovať Fassmanna (minister školstva), ako skripal zubami pri vyhlasovaní zavretia škôl. Treba mu priznať, bil sa ako lev proti zatváraniu škôl. Ale vseveduca úderka bola rozhodnutá školy zatvárať už pred prázdninami, nejaké fakty majú úplne v paži, čo tam po vzdelaní, ved ani premier nedokončil školu, vzdelanie nie je systémovo relevantné. Hlavne, že ostali otvorené kostoly. Národ môže zostať blbý, hlavne aby boli veriaci. Fakt to niekto považuje za lepšie než Matovic? Veď sú akoby ich jedna mater mala....

sono2
14. nov 2020

@marca12 neni pravda. V at sa nosili od začiatku len v obchodoch a metre a autobuse a u dr a všade kde bol uzavretý priestor. Potom cez leto sa to pustilo na nejakú dobu a už od konca septembra sa opäť nosí ako predtým okrem vonku teda. Žiadny vôbec alebo mesiac dva

gabrielkaa
14. nov 2020

@silviaeli ano, tak to je. Oni si stiahnu data z danoveho uradu...

vroni
14. nov 2020

@gabrielkaa, peniaze pošle daňový úrad, nemusia si nič sťahovať 😉 Som zvedavá, či to stihnú do konca mesiaca, keď sa im zrútil systém (povedal financminister na tlačovke)

vroni
14. nov 2020

A je to vonku, prečo je v AT lockdown 🤣🤣🤣

lusyyy36
14. nov 2020

@vroni 😂😂😂 joj s týmto "narecim" mam strasny problem ale nakoniec som pochopila🤣

gabrielkaa
14. nov 2020

@vroni nie vsetky podpory su platene cez Finanzamt

missdiva
14. nov 2020

@simsalabim to nie je pravda s tymi intrakmi na SR. Nechali studentov u nas zaplatit za intraky a az potom poslali domov na online studium, samozrejme peniaze uz neuvidia.

marca12
14. nov 2020

@sono2 ale ja vravim vonku. Vonku velmi dlho nenosili,kdezto u nas ludia aj dobrovolne nosili.

marca12
14. nov 2020

@lianka123 ja zase viem o nasom zdravotnictve vela. To by si neverila,aky tunel z neho urobila predosla vlada.

vroni
14. nov 2020

@gabrielkaa, jasne, ze nie. Ale výpadok obratu áno. A ani inak si od daniarov nikto nič stiahnuť nesmie, na to sú oni veľmi haklivi, práve preto su všetky dotácie viazané na obrat vyplácané priamo daňovým úradom (iné podpory samozrejme sú, ale viažu sa na iné podmienky ako obrat ci výpadok zisku).

simsalabim
15. nov 2020

@missdiva zrejme naozaj zalezi od intrakov, uz mam overene cez kamaratov synovca, co studuju na Univerzite Komenskeho, ze za posledne dva mesiace roka neplatia, ak sa vystahovali, pricom si tam veci mohli nechat. Ale ano, v mojom prvom poste som pisala na zaklade info iba z medii. A myslim, ze v prvej vlne, teda na jar, sa masivne hovorilo o tom, ze sa studentom peniaze za ubytovaie vratia, ako to naozaj bolo, neviem.

sono2
16. nov 2020

@vroni fakt? Reálne to poznáš? Lebo ja viem ze ak chceš, treba si zaplatiť za test som vo wien okolie.
Pcr test?

vroni
16. nov 2020

@sono2, nie, ja som nebola, ale baba, čo pre mňa pracovala lietala aspoň raz do týždňa za frajerom do Nemecka a ta tvrdila, že dostaneš Gutschein a tým platíš, takže to malo byt zadarmo...

kiwi3
16. nov 2020

zevraj v rakusku ziadne pichanie paliciek do nosa... najnovsia sprava, rakusko planuje plosne testovanie.
sorry, ale v tejto situacii, kym nie je liek ani vakcina, nikto nevie nic a nevie to premier bosny a hercegoviny ani trump ani putin. jedine nastroje su lockdown, ruska, odstupy a testovanie, nic ine sa robit neda. kazdy skusa a kombinuje a pozera, co vymyslia inde... vsade to tak je a dlho bude a kto to doteraz nepochopil, musi byt mimoriadne hlupy.

gabrielkaa
16. nov 2020

@kiwi3 ja práve nemôžem nájsť aké druhý testu chcú použiť. Kdesi som zazrela že antigenove, ale ten článok už nemôžem nájsť. Práve tieto antigenové sú take nepríjemné ,či ? Pichanie paličky do nosa....

simsalabim
16. nov 2020

@gabrielkaa pri oboch testoch pichaju palicky do nosa. Pri PCR este aj do hrdla. Aspon take mam ja info, s PCR osobnu skusenost nemam.

gabrielkaa
16. nov 2020

@simsalabim aha. No zbohom 🙂. Je ešte jeden test, ktorý robia, tzv. “kloktanie” . S tým testovali školákov niektorých. Minútu kloktať a potom vypľuť. Toto sa mi zdá fajn .

nini1010
16. nov 2020

Boze to su otazky 🤦‍♀️ Nuz nevladol im tam Fico 12 rokov ktory zo svojou mafiou vybrakoval kasu.Navyse ludia ziju zo dna na den,pominaju co maju kazdy mesiac,ziadne uspory a potom sme vsetci prekvapkany ze nam vlada neda na notebooky pre deti.Vyseknute informacie z kontextu,autorom.prispevku je predpokladam niekto zucastnujuci sa zajtrajsieho protestu.Jednoduche kratkozrake pohlady jednoduchych ludi.

nini1010
16. nov 2020

@gelifil Boze daj jej rozum.

simsalabim
16. nov 2020

@gabrielkaa ano, pocula som o nejakom teste zo slin... v SR ho asi este nerobia.