icon

Ľudia z Modrého koníka v reálnom svete

2. feb 2026

Poslednu dobu ma prekvapilo, ked som tu nahodne nasla par prispevkov od ludi, ktorych poznam osobne a tuto vystupuju uplne ale uplne inak ako v realnom zivote.
Napriklad jedna mamicka je tu velka frajerka, naklada tu hocikomu, jej prispevky su siahodlhe a v realnom zivote je to jedna zakriknuta zena, ktora posobi dojmom,ze nevie naratat do 5 a ked sa ma k niecomu vyjadrit, tak ma problem jednu zmysluplnu vetu zosmolit.
Aku skusenost mate vy? Tiez ste sa stretli s tym,ze tu sa prezentuju uplne inak?

Strana
z4
miadi
3. feb 2026

Ja som na MK nasla jednu kamosku . Spoznala som ju cez MK . Riesila tu jeden dost velky problem a zeny boli dost hnusne k nej . Mali pravdu no nechcela tomu verit. Lebo to bol jej zivot a nechcela aby ta kruta pravda bola realita . Zaujala ma tym aka bola neskutocne mila slusna aj k tym najhnusnejsim . Ano isla si svoje chcela byt slepa no nikoho kto ju urazal neurazala . Aj uznala svoje chyby .. urcite veci prijala hoci neboli prijemne. Posobila velmi ustupcivo neisto. A v realite ked som ju stretla uplne iny dojem. Sikovna krasna akcna sebavedoma zena az clovek nechcel verit ze prave jej sa stal ten problem ktory tu riesila . Nepretvarovala sa ani sa inak neprezentovala na nete . Len clovek moze inak posobit nazivo a na nete.. Je to ale smutne ze ju v realite povazujes za hlupu ci negramotnu . Mozno ju len podcenujes . Ona to z teba citi a preto s tebou komunikuje tak ako s tebou komunikuje .

777januska777
3. feb 2026

Ja osobne mam rada fórum a celkovo svet v tomto "anonymnom" prostredi, lebo tu skor vidis ludske srdcia a to co v nich skutocne je. V reálnom svete sme často slušní a tichí, žijeme si svoju vlastnú rolu pre kazde prostredie. Ja sama v realite som podobna ako tu, aspon teda podla ludi, ktori ma dobre poznaju (tak 3 ľudia), ale nemyslim si, ze ludia mimo môjho súkromia by to potvrdili, taki ludia by isto nasli nejake nezrovnalosti tu ci v realite. Preto mam rada internetovy svet, tu vidis ludske srdce priamo, bez rušivých vplyvov. Tu človek ukaze to najlepsie a casto aj to najhorsie zo seba bez lesku reality.

jesenzima
3. feb 2026

@anonym_autor na internete sa takmer každý prezentuje inak 🤷 tiež poznám jednu mamičku odtiaľto aj v realite, tiež je to akoby iný človek, ale tak čo už.. možno to ľuďom dvíha sebavedomie, keď zo seba robia "lepších" ...

reanda
3. feb 2026
@777januska777

Ja osobne mam rada fórum a celkovo svet v tomto "anonymnom" prostredi, lebo tu skor vidis ludske srdcia a to co v nich skutocne je. V reálnom svete sme často slušní a tichí, žijeme si svoju vlastnú rolu pre kazde prostredie. Ja sama v realite som podobna ako tu, aspon teda podla ludi, ktori ma dobre poznaju (tak 3 ľudia), ale nemyslim si, ze ludia mimo môjho súkromia by to potvrdili, taki ludia by isto nasli nejake nezrovnalosti tu ci v realite. Preto mam rada internetovy svet, tu vidis ludske srdce priamo, bez rušivých vplyvov. Tu človek ukaze to najlepsie a casto aj to najhorsie zo seba bez lesku reality.

@777januska777 presne tak to aj ja vnimam.. ze svet na internete mi casto pride realnejsi, ako 'realita', kde sa kazdy potrebuje nejak tvarit a na nieco hrat, aby prezil.. nemyslim teraz facebookove profily, ci instagram, kde si niekto vytvara o sebe obraz, aky by chcel byt, lebo v realite mu to moc nejde.. ale prave taketo fora a diskusie, kde sa ludia vdaka uplnej ci ciastocnej anonymite nemaju potrebu az tak drzat svojej fasady.. a mne to vyhovuje.. vidiet ludi v ich vacsej prirodzenosti, ako za maskou slusnosti a toho, 'co sa patri'.. aspon lahsie vies, na com s nimi si 😀

anonym_13280a
9. feb 2026

Poznám odtiaľto 2 ženy. Obidve na mňa pôsobia úplne inak tu a inak pri osobnom styku. Nemôžem povedať horšie/lepšie, skratka - inak.

@777januska777 súhlasím. Nám sa aj môže zdať, že sme rovnaké tu aj v živote, ale na iných môžeme pôsobiť rozdielne.

Ja mám tiež rada úprimnosť a vyhovuje mi tu, že tu ľudia skôr napíšu, či si myslia, často krat aj bez obrúska pred ústami, v bežnom živote si často radšej zahryzneme do jazyka, či sa snažíme názor zaobaliť, aby nebol taký priamy.

eva8
10. feb 2026
@777januska777

@777januska777 nenapadlo mi, ze tu vidime ludske srdcia 👍 Je to na zamyslenie. Mozno by som dodala, ze vo virtualnom svete sa clovek moze spravat tak, akoby chcel a v realnom svete mu to nejde.

anonym_d36293
10. feb 2026

...a možno je to len jedna verzia bytia toho človeka. Tiež som iná tu, iná doma, iná vonku medzi ľuďmi, iná v rodine, keď sa po dlhej dobe zídeme všetci pospolu.

eva8
11. feb 2026
@anonym_d36293

...a možno je to len jedna verzia bytia toho človeka. Tiež som iná tu, iná doma, iná vonku medzi ľuďmi, iná v rodine, keď sa po dlhej dobe zídeme všetci pospolu.

@anonym_d36293 ako pekne si to napisala. Vlastne, opisala si "funkciu" roli. Zohravame rolu matky, partnerky, v praci inu rolu, rolu kamaratky, susedky..... Svojej roly prisposobujeme aj spravanie. Napr. dietatu hovorime ine, ako kamaratke.

MK pre mna bolo utocistom, ked som sa prihlasila. Teraz mi sluzi na odreagovanie sa, niekedy na "vyzalovanie" sa. Ak mi je nieco blizke, rada sa podelim svojimi skusenostami.
Aj sa dozviem nieco nove na MK

anonym_d36293
11. feb 2026
@eva8

@anonym_d36293 ako pekne si to napisala. Vlastne, opisala si "funkciu" roli. Zohravame rolu matky, partnerky, v praci inu rolu, rolu kamaratky, susedky..... Svojej roly prisposobujeme aj spravanie. Napr. dietatu hovorime ine, ako kamaratke.

MK pre mna bolo utocistom, ked som sa prihlasila. Teraz mi sluzi na odreagovanie sa, niekedy na "vyzalovanie" sa. Ak mi je nieco blizke, rada sa podelim svojimi skusenostami.
Aj sa dozviem nieco nove na MK

@eva8 Aj ja to tak mám, že sa sem chodím odreagovať. V zmysle tej svojej lepšej verzii. Rada niekoho pochválim, povzbudím, či mu poradím, ak je to v mojich silách. Modrý koník je pre mnohých z nás malý paralelný svet. No často sami na sebe badáme, že nás dokáže aj meniť. Ľudia v ňom. Niekoho k lepšiemu, niekoho inak.
Aj ty si to pekne napísala. 👍

anonym_d36293
11. feb 2026
@anonym_d36293

@eva8 Aj ja to tak mám, že sa sem chodím odreagovať. V zmysle tej svojej lepšej verzii. Rada niekoho pochválim, povzbudím, či mu poradím, ak je to v mojich silách. Modrý koník je pre mnohých z nás malý paralelný svet. No často sami na sebe badáme, že nás dokáže aj meniť. Ľudia v ňom. Niekoho k lepšiemu, niekoho inak.
Aj ty si to pekne napísala. 👍

@anonym_d36293 Často je to aj tak, že mnohí z nás sem nepíšu sťažnosti, nechodia sa sem ponosovať. Je to aj môj prípad. A z toho by mohli mnohí usúdiť, že máme dajaký krasny život.

sidicek
14. feb 2026
@markusrasford

@anonym_autor ja to skúsim @v....t.

@markusrasford aj mna hned napadla ,tie jej AI odpovede, vsade strcena a tie obdivne reci ako ona vsetko vie ....

anonym_2d2660
18. feb 2026

@anonym_autor nechápem ako tu môže niekto niekoho stretnúť koho aj osobne pozná. Však sú tu anonymi a prezyvky.

eva8
18. feb 2026
@anonym_2d2660

@anonym_autor nechápem ako tu môže niekto niekoho stretnúť koho aj osobne pozná. Však sú tu anonymi a prezyvky.

@anonym_2d2660 mna spoznali 🙂

Strana
z4