Ludská blcha. Ako sa jej zbaviť?
prosím neviete ako sa zbaviť tejto hávede ? mám nový dom a neviem odkial sa mi to tam vzalo zrazu sme sa začali budiť doštípané a myslela som že to bolo od komárov opak je však pravda pokial som jednu neobjavila bola to ludská blcha, a to pravidelne umývam utieram prach obliečky periem podla toho ako tam spíme bud raz alebo dvakrát do mesiaca , som zúfala pripadám si ako nejaká humusáčka hambím sa za to a chcem sa toho čo najrýchlejšie zbaviť , poradte mi ako prosímm....tu je foto ako to vyzerá ....ale doma som našla len jednu
@nikoleta1872011 dakujem krasne 😊 ...ja som to dala na liter liehu 🙈😀 ale asi tam slo o par kvapiek viac 🙈 ..
Vsetko som s tym postriekala, plus Sanytol, vsetko vyprala, vyzehlila, na podlahu siel ocot a dnes sme pouzili ozonovy generator. Dufam, ze to vsetko pomoze 🙏
@macko2183 tak určite pomôže, držím Vám palce aby ste sa zbavili blch🙏
Ahojte,tak ja bojujem uz mesiac, kupila som co sa dalo v drogérii. Uz som zúfalá, syn to nosí zo školy a ja už neviem čo mám robiť. Periem ako najata,synovi je uz do placu. Ja už nevládzem, uz som myslela ze je pokoj ja som nemala stipanec týždeň on 3 dní a zase. Uz skusam aj babské rady, jablčný ocot, voda s lampu ale nič nezaberá. Každý deň všetko s postele vyhadzem a vystriekam v spálni to isté v detskej o praní ani nehovorím. Bojím sa ze ma už susedia zazaluju do noci hrkocem. Mam pocit, ze si ju prenase ak štípe jeho mňa nie a zase naopak. Vidieť som ju ešte nevidela tam predpokladám ze je zatiaľ sviňa jedna,lebo pri toľkom otacani a prezliekani posteli by som ich už zazrela. Co mi poradíte?
@karrelia Ja som mala protect, ale kupovali sme aj sprej na ploštice. 🙈 Vždy sme sa smiali, že keď ploštice zabije, musí aj blchu. Bol z toho smrad. Ale do večera sa to vyvetralo. Najlepšie pozrieť hneď keď stipe. Mala som takú príhodu, že kráčala som po chodníku, išla som z práce ako ináč z rómskej školy, a cítila som že ma v ponozke niečo stipe. Otočila som pomaličky ponožku a tam bola. Rovno na chodníku pred bytovkami som ju zabila. A kopec mám takých zážitkov, kde všade som ju už zabila. 🙈 Ale to sme mala asi šťastie.
Spreje sú fajn, ale nie som si istá, či zničia aj larvy. Tie potom vyliezajú po 3 týždňoch a je to nekonečný príbeh. Nedá sa vojsť do všetkých dier ako ony. Jedine, ak má človek šťastie. Mne na 100% zabral ozonizér. Nestojí veľa, je s tým menej roboty ako so sprejom, zaberá to aj na iné chrobáky, pavúky, podobne, takže pridaná hodnota. Len treba dobre vyvetrať a nenechať dnu nijaké rastliny. Ani nezabudnúť domácich miláčikov. Vyčistilo mi to zároveň roztoče v paplónoch a gauči, nebolo treba viacnásobne prať, stačilo raz po ozonizovaní, aby som mala dobrý pocit, že ani mŕtvoly mi nikde neostali. Jednoznačne odporúčam ozonizér. Vyčistila som s ním rovno aj auto a pivnicu 🙂
@brunkova no ja tak isto ,u mňa keď som začala robiť v škôlke a dcéra tiež na začiatku nosila domov v posteli som tak chytila , zobudila som na to ,že skáče mi pod pyzamom a takto som ho robila ako Vy,ale teraz asi som proti nimi imunitna ,lebo ich nenesiem domov 😂
ja ešte stále neviem čo to máme my sme mali tri x deratizérov , sú dni keď si myslím že je to už ok a potom sa to znova objaví, raz som chytila po vystriekaní bytu jedného tvora a ukázala som to aj tým čo to striekali a ani oni nevedeli povedať čo to je , bolo to ako blcha ale o veľa menšie a takej pieskovej farby, a ja som všade v byte vyhádzala koberce a ešte stále nejaké veci vyhadzujem , niekde sa to kotí a nevieme kde to je ani čo to je , je to na obesenie, a asi máme ja a môj drobec nejakú infekciu na koži alebo v koži lebo sa nám robia rany, už som bola u troch kožných a nevedia čo to je ,,
@sajina zbavili ste sa toho nakoniec?

@macko2183 ja som ten lieh pred rokom kupila a ešte stale mam. Použivam to každý den.. No to je pravda, ze mali sme vlani lock down a boli sme veľa doma...