icon

Má ultrazvukový plašič vtákov vplyv na sliepky?

16. mar 2024

Ahojte,

má niekto skúsenosť s ultrazvukovou plasičkou vtákov? Na baterky, či to má naozaj vplyv ALE, či to nebude vadiť aj sliepkam? Potrebovali by sme ho mať kde je stále obsraty plot a chodník od holubov, aj ochrana cucoriedkovych krikov, blízko sú ale sliepočky, tak sa bojím, či im to bude vadiť a prestanú niesť:/

simsalabim
16. mar 2024

Mame ho na terase, lebo mi tam inak vtaky furt s.ru. Funguje v tom relativne malom polozatvorenom priestore, ma vsak relativne maly dosah, neviem, aky ma v otvorenom priestore. Minuly rok sme ho skusili dat k ceresni, aby nam vsetko nepozrali a tam to vplyv nemalo. Sliepky nemame.

viestta
16. mar 2024

Na cucoriedky natiahnite siet, na plot rybarsky silon 5 cm nad vrch, holuby nebudu moct na nóm pristavat. Na chodnik recept nemam

tutulko
13. máj 2025
@simsalabim

Mame ho na terase, lebo mi tam inak vtaky furt s.ru. Funguje v tom relativne malom polozatvorenom priestore, ma vsak relativne maly dosah, neviem, aky ma v otvorenom priestore. Minuly rok sme ho skusili dat k ceresni, aby nam vsetko nepozrali a tam to vplyv nemalo. Sliepky nemame.

@simsalabim elektronicky plasic na vtaky nefunguje. Kupil som si Deramax® Bird Ultrazvukový odpudzovač – plašič vtákov a vysledok bol taky, ze priletel holub a sadol si na parapetu vedla plasica....takze neodporucam

simsalabim
13. máj 2025
@tutulko

@simsalabim elektronicky plasic na vtaky nefunguje. Kupil som si Deramax® Bird Ultrazvukový odpudzovač – plašič vtákov a vysledok bol taky, ze priletel holub a sadol si na parapetu vedla plasica....takze neodporucam

@tutulko ako som pisala, nam na terase v podstate funguje 🤷‍♀️ Ale v zahrade pri strome s ovocim nie, tam treba siet. Myslim, ze to funguje v ako tak uzavretych priestoroch, nie na volnych priestranstvach. Mame tento https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa...