Má zmysel organizovať súťaž o drahé veci?
Ahojte, chcela by som sa spýtať na váš úprimný názor.
Nič nepredávam, len robím malý prieskum 🙂
Predstavte si, že máte doma vec (napr. Dyson, iPhone, kočík alebo inú drahšiu vec) a namiesto klasického predaja by sa dala dať do súťaže.
Fungovalo by to takto:
-vy si určíte, koľko za tú vec chcete
-ľudia si kupujú malé vstupy (napr. 3–10 €)
-keď sa nazbiera cieľová suma, spraví sa žrebovanie
-jeden človek vyhrá
-vy dostanete vopred stanovenú sumu
-Kupujúci by mali šancu vyhrať drahú vec za pár eur, predávajúci by zarobil viac.
Otázky:
👉 Išli by ste do takého predaja ako predávajúci?
👉 A ako kupujúci – dali by ste 3–10 € do šance vyhrať Dyson/iPhone?
👉 Čo by vás odradilo alebo čoho by ste sa báli?
Vďaka za názory 💙🙂
U auta ti pisalu nazor, ze nie.
Navyse, ti tam spominali aj to, ze je to v podstate nezakonne.
Myslis pouzivane veci, co mas doma?
Ja nie, ja sa nezapajam ani do radiovych sutazi, kde sa posielaju sms a mam mizernu sancu vyhrat...skladat sa niekomu na vyhru nebudem
Nešla by som do toho a ešte by ma zaujímalo, či by to bolo oficiálne.
Súťaž je keď svojím pričinením (vedomosti, šikovnosť, rýchlosť) sa k niečomu dopracuješ, toto je obyčajná lotéria, hazard.
To je rovnaké ako pošlite mi na účet 10€ jedného z vás vyžrebujem a pošlem mu 100€.
Dakujem za reakcie a nazor 🙂
Do oficiálnej sútaže možno áno, do nejakej pofidernej nie.
nie nesla.. vzdy pri takychto kvazy sutazi,ma napadne,ze to aj tak vyhra fikrivny clovek alebo rodina .. plus kde je istota,ze si vyzbieas sumu aku chces? sa kludne mozu ludia zbierat aj rok -dva ... ak je to od -do ..dajme tomu mesiac a je jedno kolko sa vyzbiera a kolko zapoji .. je den kedy sutazkonci a hotovo plus by som si bola ista,ze naozaj su tam ludia co si listok kupili-tombola etc tak mozno by som pouvazovala- inak ani nahodou
Nie. A už vôbec nie do takejto "shitovej" súťaže.
Ak obideš daň tak zaplatiš taku pokutu od DU že sa nedoplatiš.Nad 350 eur už musiš podať DP a zaplatiť daň.
Ak obideš daň tak zaplatiš taku pokutu od DU že sa nedoplatiš.Nad 350 eur už musiš podať DP a zaplatiť daň.
@alickapusinka Akú daň máš na mysli. Písal som ti k tomu v druhej diskusii, daj tam vysvetlenie:
Nie sprostosť
Takéto "aukcie" predsa už dávno bežia v súkromných skupinách napr.na FCB.Funguje to na princípe kúpy "tombolovych lístkov",napr máš 50cisel po 1e,kupujúci si vyberajú čísla a zaplatia sumu vopred.Po zaplatení sa zrebuje online cez appku.Ty ako predajca dostaneš 50e a kupujúci získava vec v podstate za 1e (alebo viac).Pár rokov dozadu to bol boom v mamičkovskych skupinách ,išlo hlavne o hračky a veci na nosenie detí...Potom z toho bola aj veľká kauza v TV,keď už ľudia skúšali drahé veci v iných skupinách

Nesla by som.