icon

Mačiatko s teplotou

romanka56
9. okt 2023

Dobrý deň. Mame male maciatko a je choré (ma teplotu a nechce jest) už štvrtí deň. Mohli by sme mu dat aj nejaké lieky pre ľudí aspoň na zmiernenie príznakov pokiaľ nepôjdeme vo štvrtok veterinári? Ďakujem veľmi pekne

Strana
z2
simsalabim
9. okt 2023

@romanka56 a preco nejdete uz dnes? Cakat az do stvtrka asi nie je dobry napad.

lenka_xy
9. okt 2023

V žiadnom prípade nie, väčšina humánnych liekov je pre mačku toxická, zároveň by bol problém s dávkovaním. Vyhľadajte hneď veterinárnu pohotovosť.

romanka56
autor
9. okt 2023

@simsalabim sme v práci a jedine mame čas vo štvrtok, ale dávame maciatku rozmixovanu stravu aspoň so striekačkou aby malo nejaké živiny

romanka56
autor
9. okt 2023

@lenka_xy dakujeem

tosomja
9. okt 2023

@romanka56 a kde ho máte? So sebou v práci?

majkakvet
9. okt 2023

@romanka56 maciatko moze mat fatalnu diagnozu np parvo, herpes atd. Do stvrtka bohuzial moze byt po nom. Ked nemozete ist na vet aspon podavajte dalej mixovanu stravu a kutiny a teplo a nech bude v teple.

colsami
9. okt 2023

Za prve, merali ste teplotu ze viete ze ju ma? U maciat je do 39 normalna.
Za dalsie, nie, nic take z humannych liekov co bezne mate doma jej nepomoze, navyse pri vahe maciatka je to v takej davke ze by ste nemali sancu to nadavkovat z velkych ludskych tabliet a gramazi.

Ak vam na macati zalezi, treba ist k veterinarovi. Ak maca neje a je chore uz 4ty den a vy to planujete dalsie tri dni nechat tak,... Neskonci to dobre.

abbey1
9. okt 2023

@romanka56 Do stvrtku bude po maciatku. Smer veterinar hned zajtra!

janulik2008
9. okt 2023

@romanka56 veď si zober dovolenku na zajtra a choďte k veterinárovi

pepek11
9. okt 2023

Choďte s ním pohotovosť

taminka1986
9. okt 2023

@romanka56 veterinu obides za 2hodky. Nepovedz mi ze nemozes z roboty na taky cas odist,prist neskor alebo odist skor🤯

isis234
9. okt 2023

@romanka56 zvolajte veterinárovi, príde i poobede, keď budete doma, k vám. Pozrie mačiatko a predpíše potrebné lieky

nika523
9. okt 2023

Neviem odkiaľ ste ale u nás veterina je aj do siedmej večer ale ak to je už štvrtý deň tak treba utekať hneď ráno a čakať do štvrtka tak k tomu sa ani nevyjadrujem, nechcem byť zlá verím že chcete mačiatku pomôcť

nika523
9. okt 2023

Ale ak sa chceš pozerať ako ti pred očami umiera a trápi sa mača tak kľudne čakaj do štvrtka 😪

elmivelmi
11. okt 2023

a to ako merias macke teolotu??Ako vies ze teolotuje.A neboj sa nic sa mu nestane,vylize sa z toho akonx maciek pred nima este bez veterinarov.Len nech pije vodu a nieco zozerie.

elmivelmi
11. okt 2023

@taminka1986 A ako by si zamestnavatelovi vysvetlila ze kvoli macke musis ist prec,niektori zamestnavatelia netoleruju ocr na deti a nie to macky.Mas napady tiez.Ta macka nezdochne urfite to prezije,ved moze mat len normalnu vieozu kt zvaldne aj bez veterinara.

taminka1986
11. okt 2023

@elmivelmi tvoja macka. Napr.ja som normalny zamestnavatel,viem pochopit pokial zam-c za mnou pride a povie co je vo veci,vzdy sa vieme dohodnut

janulik2008
11. okt 2023

@elmivelmi existujú aj zamestnávatelia ktorí to pochopia ;) nám ked zomrela mačka, v robote hned vedeli že mi niečo je, kedže ja furt rozprávam a stále niečo ale bola som ticho a čuduj sa svete každý mi dal pokoj. Mačka sa toho vylízať nemusí, kedže autorka písala že nepije a neje už štyri dni či koľko, kľudne môže byť aj dehydrovaná.

janulik2008
11. okt 2023

@taminka1986 to sa zbytočne "naťahuješ" ... pre niekoho je mačka iba zviera, ktoré vlastne sa zo všetkého vylíže, mačky a psy patria von pretože vnútri sú zvieratá týrané ... inak, ked už by som vzala normálne paragraf a môže byť každému niekde že kde som ... kľudne môže človek ísť k dr. a napr. ked príde domov tak zvieraťu sa "pohorší" ...

nika523
11. okt 2023

@elmivelmi mačka sa vylíže? Ty si vyliž....A normálne v robote sa dá zobrať voľno alebo ísť pred alebo po práci, veteriny fungujú aj do 19tej večer. Ani písať nevieš lebo si dementná aj ten tvoj debilný názor

elmivelmi
12. okt 2023

@nika523 v robote ti nikto neda volno kvoli macke ak sa nevylize tak skape.Bude dalsia macka,macky su dost kotne.

elmivelmi
12. okt 2023

@janulik2008 s tym prgrafom to nie je take jednoduche ,dr ti ho musi vystavit na nejaky ucel a kvoli macke isto nie akurar ny di pomyslel ci ti drbe

nika523
12. okt 2023

@elmivelmi normálne voľno v robote hocikedy si vezmem keď potrebujem a nikomu nevysvetľujem načo a čo ty si za človeka? Načo tu píšeš keď berieš živého tvora ako spotrebný tovar že jeden skape a príde druhý? Píš do nejakej skupiny pre psychopatov

janulik2008
12. okt 2023

@elmivelmi dr ti môže napísať čo chce a paragraf platí ...

janulik2008
12. okt 2023

@nika523 zbytočne míňať na ňu energiu ... pre ňu sú zvieratá nič ...

elmivelmi
12. okt 2023

@janulik2008 a olati to socialna,ci zdravotna poistovan aj z nasich dani nie?Si ty normalna?Toto je zneuzivanie,a nemoze ti dat na kadeco musis mat relevantny dovod aby ti dal paragraf a sprievod na dieta ,ci inu osobu s obmedzenim nie sprievod pre macku.
Naozaj sa soamatajte preboha.

janulik2008
12. okt 2023

@elmivelmi tak potom aj načo liečiť teplotu u ľudí. Veď ľudí je na svete dosť 🫣 neviem či si niekedy videla umierať zviera, lebo ja už áno a neprajem to nikomu keď sa zviera trápi a človek nemôže im pomôcť. Pri tebe mi napadol jeden citát že "ak chce niekto vedieť, aký je dotyčný človek, stačí sa pozrieť ako sa správa k zvieratám."

elmivelmi
12. okt 2023

@nika523 Bolo by nacase si naozaj zalozit nejake psie macie forum a nezakladat tu blbe diskusie ohladom maciek a psov.Potom tu ani nebudete mat nesuhlasne komentare.Nie kazdy sa ide potentovat z macky.
Na svete su ine problemy,ako naprikld hamas odtina detom hlavy a vy tu riesite nejaku macku,ktora sa za dva dni vylize.

elmivelmi
12. okt 2023

@janulik2008 Taloz si ine fotum toto je urcene detim a mamickam,nie mackam a ich panickam.

janulik2008
12. okt 2023

@elmivelmi je to fórum kde človek môže položiť akúkoľvek otázku. Vlastne aha, mamičky nemajú ani psy ani mačky 😁 keby tvoje dieťa malo zviera ktoré by bolo choré povedala by si mu že mačka sa z toho vylíže alebo pes alebo skape? Blbé diskusie tak načo sa zapájaš potom keď sa ťa to netýka? A tuším mačacie a psie fóra existujú, teda existovali niekedy či trz neviem. Autorka sa opýtala tak ma odpovede ... či si z nich niečo vezme je na nej

Strana
z2