Mačiatko s teplotou
Dobrý deň. Mame male maciatko a je choré (ma teplotu a nechce jest) už štvrtí deň. Mohli by sme mu dat aj nejaké lieky pre ľudí aspoň na zmiernenie príznakov pokiaľ nepôjdeme vo štvrtok veterinári? Ďakujem veľmi pekne
V žiadnom prípade nie, väčšina humánnych liekov je pre mačku toxická, zároveň by bol problém s dávkovaním. Vyhľadajte hneď veterinárnu pohotovosť.
@simsalabim sme v práci a jedine mame čas vo štvrtok, ale dávame maciatku rozmixovanu stravu aspoň so striekačkou aby malo nejaké živiny
Za prve, merali ste teplotu ze viete ze ju ma? U maciat je do 39 normalna.
Za dalsie, nie, nic take z humannych liekov co bezne mate doma jej nepomoze, navyse pri vahe maciatka je to v takej davke ze by ste nemali sancu to nadavkovat z velkych ludskych tabliet a gramazi.
Ak vam na macati zalezi, treba ist k veterinarovi. Ak maca neje a je chore uz 4ty den a vy to planujete dalsie tri dni nechat tak,... Neskonci to dobre.
@romanka56 veď si zober dovolenku na zajtra a choďte k veterinárovi
Choďte s ním pohotovosť
@romanka56 veterinu obides za 2hodky. Nepovedz mi ze nemozes z roboty na taky cas odist,prist neskor alebo odist skor🤯
Neviem odkiaľ ste ale u nás veterina je aj do siedmej večer ale ak to je už štvrtý deň tak treba utekať hneď ráno a čakať do štvrtka tak k tomu sa ani nevyjadrujem, nechcem byť zlá verím že chcete mačiatku pomôcť
Ale ak sa chceš pozerať ako ti pred očami umiera a trápi sa mača tak kľudne čakaj do štvrtka 😪
a to ako merias macke teolotu??Ako vies ze teolotuje.A neboj sa nic sa mu nestane,vylize sa z toho akonx maciek pred nima este bez veterinarov.Len nech pije vodu a nieco zozerie.
@taminka1986 A ako by si zamestnavatelovi vysvetlila ze kvoli macke musis ist prec,niektori zamestnavatelia netoleruju ocr na deti a nie to macky.Mas napady tiez.Ta macka nezdochne urfite to prezije,ved moze mat len normalnu vieozu kt zvaldne aj bez veterinara.
@elmivelmi tvoja macka. Napr.ja som normalny zamestnavatel,viem pochopit pokial zam-c za mnou pride a povie co je vo veci,vzdy sa vieme dohodnut
@elmivelmi existujú aj zamestnávatelia ktorí to pochopia ;) nám ked zomrela mačka, v robote hned vedeli že mi niečo je, kedže ja furt rozprávam a stále niečo ale bola som ticho a čuduj sa svete každý mi dal pokoj. Mačka sa toho vylízať nemusí, kedže autorka písala že nepije a neje už štyri dni či koľko, kľudne môže byť aj dehydrovaná.
@taminka1986 to sa zbytočne "naťahuješ" ... pre niekoho je mačka iba zviera, ktoré vlastne sa zo všetkého vylíže, mačky a psy patria von pretože vnútri sú zvieratá týrané ... inak, ked už by som vzala normálne paragraf a môže byť každému niekde že kde som ... kľudne môže človek ísť k dr. a napr. ked príde domov tak zvieraťu sa "pohorší" ...
@janulik2008 s tym prgrafom to nie je take jednoduche ,dr ti ho musi vystavit na nejaky ucel a kvoli macke isto nie akurar ny di pomyslel ci ti drbe
@elmivelmi dr ti môže napísať čo chce a paragraf platí ...
@nika523 zbytočne míňať na ňu energiu ... pre ňu sú zvieratá nič ...
@janulik2008 a olati to socialna,ci zdravotna poistovan aj z nasich dani nie?Si ty normalna?Toto je zneuzivanie,a nemoze ti dat na kadeco musis mat relevantny dovod aby ti dal paragraf a sprievod na dieta ,ci inu osobu s obmedzenim nie sprievod pre macku.
Naozaj sa soamatajte preboha.
@elmivelmi tak potom aj načo liečiť teplotu u ľudí. Veď ľudí je na svete dosť 🫣 neviem či si niekedy videla umierať zviera, lebo ja už áno a neprajem to nikomu keď sa zviera trápi a človek nemôže im pomôcť. Pri tebe mi napadol jeden citát že "ak chce niekto vedieť, aký je dotyčný človek, stačí sa pozrieť ako sa správa k zvieratám."
@nika523 Bolo by nacase si naozaj zalozit nejake psie macie forum a nezakladat tu blbe diskusie ohladom maciek a psov.Potom tu ani nebudete mat nesuhlasne komentare.Nie kazdy sa ide potentovat z macky.
Na svete su ine problemy,ako naprikld hamas odtina detom hlavy a vy tu riesite nejaku macku,ktora sa za dva dni vylize.
@janulik2008 Taloz si ine fotum toto je urcene detim a mamickam,nie mackam a ich panickam.
@elmivelmi je to fórum kde človek môže položiť akúkoľvek otázku. Vlastne aha, mamičky nemajú ani psy ani mačky 😁 keby tvoje dieťa malo zviera ktoré by bolo choré povedala by si mu že mačka sa z toho vylíže alebo pes alebo skape? Blbé diskusie tak načo sa zapájaš potom keď sa ťa to netýka? A tuším mačacie a psie fóra existujú, teda existovali niekedy či trz neviem. Autorka sa opýtala tak ma odpovede ... či si z nich niečo vezme je na nej

@romanka56 a preco nejdete uz dnes? Cakat az do stvtrka asi nie je dobry napad.