Mačička nepije
Dobrý Deň chcem sa spýtať či aj vy ste nemali problém s mačičkou že nepila vodu ....
Má Čerstvú v miske a aj v umývadle počas dna jej trochu napúštam lebo niekedy tam pijávala . Neviem Ju odsledovať ale strašne dlho som ju nevidela piť vodu tak som jej nasilu dávala zo striekačkou . Ako Ju mám naučiť ?
@nika523, našim nie, u nás milostive len Felix (viem, že je to úplne naprd značka, plná zbytočných obilnín a prídavkov, ale mačky odmietli moje poučenia a iné značky si mam žrať sama, keď sú také zdrave 🙄)
A k @alzbeta44 - áno, tvoje žrádlo pre mačku JE otrasné. Dávať tavený syr macke je rovnako dobre a múdre ako jej jednu slahnut po krížoch. Odpalujes jej tým obličky a pomaly ju zabíjas. Kuracie mäso dooblba detto. Skus jej dat rybu (nie celú, filé bez kosti), veľa maciek ma rado hovädzie, bravčové mäso nie. Keď si ju naučila na surovú stravu, fajn, ale striedaj mäso a zabudni na bambino. Alebo sa rozluc s mačkou.
@vroni A Ako mam začať rano som jej dala mlieko tak ako každý deň .... a dala som jej mačaciu polievku z granulkami malými a odrana sa popri mne špacíruje tak neviem či ju mam nehat vyhladovieť alebo čo .... Akože doma mam plno ňou odmietnutych granul polievok pamlsiek past kapsiciek ale ako mam zacat mi prosim vas poradte
Som Nevedela ze jej to tak skodi to bolo vlasne jedlo kvoli ktoremu prezila lebo som ju nasla fakt malicku a toto jedine sa naucila papat skusim jej dat to kuracie prso nakrajane a teda bez bambona alebo co by som do toho zakonbinovala aby to ziedla ?
@alzbeta44 mlieko by sa malo zo stravy macacej úplne vylúčiť. Opýtaj sa kľudne aj veterinára. Mlieko by mačka nemala vôbec piť. Skúsili ste micku vziať na veterinu?
@mandymoore123 Ona pije mačacie mleko v krabičke kravske mlieko by som jej nedala určite boli sme sňou len oni nič nato povedali že jak som si ju naučila že keď sa mi to chce dva krat do dňa variť tak ok ale neni to ani premna v pohode že len to papa
ty ju nonstop sledujes ked mas taky prehlad ?? ja som o nasom kocurovi cele doobedie ani nevedela kde je vzdy sa kdesi zasil a drichmal, ani neviem ci jedol alebo pil, sem tam som ho nacapala na linke jak lochce vodu z umyvadla z pohara od kavy pritom mal v miske cistu vodu cerstvu - no co uz jeho vyber. Neboj sa dokial chodi na potrebu je v pohode hrava nic jej neni.
@alzbeta44, keď vypila mlieko, môže byt sýta. Mne mačka tiež po mlieku (jasne, ze macacom) nezerie (kocúr mlieko nemá rad a zožerie aj jej porciu. A potom vygrcia, lebo sa prezral). Skus misku zobrať a dat až večer (čerstvé, nie odstate z celého dňa). Keď do hodiny, dvoch nezozerie, daj preč, nechaj len granule. Ráno odznova. Jasne, ze jej bambino chuti. Je to take, ako keby teba odchovali na čokoláde a cukrikoch a teraz sa ta snažili presvedčiť, že mrkva je sladká a brokolica chuti. 😉 Proste bude chvíľu ohrnat nos a trucovať, rátaj s tým, že niečo poskriabe alebo ocika, vyskúšaj rôzne značky, uvidíš, že si volaco vyberie..
Neska Ziedla kuracie prsia nakrajane bez bambina z mačacou pamlskou trvalo to cely deň len ohrdala nosom ale ziedla
@alzbeta44 aj keby celý deň nejedla to nevadí nie je to malé dieťa, skús jej postupne aj granulky dávať nasyp do misky a nič iné jej nedaj, keď nebude mať nič iné zje aj granule, nestrachij sa už tak i ňu, viem že si si ju vypiplala a možno preto si na ňu taká citlivá ale musí jesť aj granule a nijak ináč to nedosiahnes len že jej nič iné nedáš, deň dva bude trucovat a potom sa naje aspoň to skús
@alzbeta44 a preco mas potrebu jej tie kuracie prsia furt varit? Ved jej vyvaris kopec zivin a este su aj suche, daj jej ich surove, tak ako ich macky jest maju!
@nika523 royal canin su zial granulr prisernej kvality za cenu premiovych....
@nika523 a surove maso by macka mala mat kazdy den, je pre nu omnoho vhodnejsia volba ako granule. Macky, ktore lovia mysi a manu prirodzenu stravu, su ovela zdravsie ako tie, co sa chovaju na granuliach. Ked uz granule, tak napr.znacky Applaws, Taste of wild a pod.bez umelych farbiv, konzervantov, prichuti a obilnin
@lindusss2016 mne veterinarka povedala že musia jesť granule a mäso raz do týždňa že z mäsa veľmi priberajú, viem že royal Canin nič moc kvalita ale keď moje nechceli granule tak som im dala royal a tie jedli Apaws sa ani nedotknú a tie wild tiež nie teraz im dávam Ontario jahňacie a lososove tie čo majú väčší obsah mäsa Apaws som objednala 7kg balenie za 37 e a ani sa nedotkli
@nika523 ale to je preto, ze su zvyknute na tie vyrazne chute napr.v royalkach, kedze su plne dochucovadiel a kadecoho 🤷♀️ nevravim, ze len maso, aj ked to je pre macky prirodzena potrava, ale my nase pustame von na zahradu, takze maju pohyb. Mala som cisto bytoveho kocura a usudila som, ze toto uz ziadnej macke nespravim, ony potrebuju tu slobodu a divokost, inak chatraju...
@lindusss2016 Kuracie Maso sa musi prevarit je to jedine maso ktore sa macke musi varit alebo muai byt totalne zamrznute pred ty v kuracom su parazity .... Ale Ja by som jej dala len nechapete ona neni zvyknuta na nic ona mi nezie surove maso .
@alzbeta44 presne ako ti pisala @nika523 kuracie, aj kazde ine maso sa musi premrazit aspon 48 hod, nevidim v tom problem. normalne kupis napr.kilo kuracieho, rozporcujes si na tie denne davky a das do mraznicky, urcite rozumnejsie ako macke 2x denne varit. Vyhni sa len bravcovemu, to ja napr.nekupujem vobec. ked nezje, ma smolu, nechaj ju hladnu, ona zacne
@mandymoore123 veď pije mačacie

@alzbeta44 keď cika dosť, tak asi pije...