Mačka ma stojí veľa energie
Ahojte.
Mám 12 ročnú mačku. Už 4 roky mi robí neznesiteľné problémy, má to po psychickej stránke. U veterinara sme boli, pomôcť nevie, po fyzickej stránke je zdravá.
Neviem s ňou žiť, ale bez nej si to tiež neviem predstaviť. Ští kade tade, každý deň. Keď som doma menej, keď idem do obchodu najdem aj 3 nové mlačky. Stojí ma neskutočne veľa energie.
Neraďte veterinára, boli sme xkrat.
Neraďte zmeniť prostredie, venovať sa jej atď....nepomohlo. Nepomohol ani felliway, ani najdrahšie krmivo na trhu, nepomohlo ani zmena zachoda....nepomohlo nič, nič, nič. Už nie je čo by som skúsila, okrem utratenia. Tie čo napíšete
,, darovať " tak si položte otazku či by ste takú mačku darovali, ktorá je pohroma pre čistú domácnosť.
Dať utratiť? Alebo by ste žili v špinavom byte? Je tu niekto taký, kto trpel domácemu miláčikovi extrémne správanie, ako to dopadlo?
@0silvia0 hej, nechcela som s ňou fungovať, preto ako samoživiteľka som do mačky investovala stovky eur a ďalšie stovky pôjdu ta het, keď budem opravovať čo napáchala. Iní ľudia by nedali ani 10% z toho, čo som vytrpela s ňou ja. Ani ty nie a ani žiadny milovník zvierat. A jasné že som nasratá. Ale aj cez hnev stále sa jej venujem a fuuuurt hovorím že raz bude dobre. Ale neni. Ja viem aj pôvod tohto jej správania, ale hold....nepomohlo nič, tak ide preč.
@fazulka21 Ahoj, poradím ti z vlastnej skúsenosti. Ja som toto nezažila s mačkou, ale mala som fenku, ktorá už bola staručká a postupne pribúdali choroby. asi 1,5-2 roky som mala to isté čo ty každý deň......Všade mláčky, plus som jej musela dávať lieky a kvapky do očí (mala zákal) a to bol častokrát boj, nechcela sa kúpať, agresívne reagovala na bežné veci, ktoré jej predtým nerobili problém. Ja som stále dúfala, že sa jej polepší, boli horšie aj lepšie dni, dokonca aj veterinár povedal, že buď môže žiť takto s liekmi ešte neviem do kedy alebo ju dám uspať, aby sa netrápila (a že uspanie je to najlepšie čo môžem pre ňu urobiť). Nechcela som byť bez nej, ale tiež som bola už kvôli tomu všetkému bez energie. Nakoniec som ju dala uspať a potom som si uvedomila, ,že som to mala urobiť oveľa skôr, pretože sa veľmi trápila....zbytočne. Takže za mňa - dať uspať, ale samozrejme to je môj názor. Držím palce každopádne.
@0silvia0 nie. Ex mal jack russel teriera. Strašne šialeho. On sa vkuse chcel s ňou hrať. Tak sme raz zavreli psa, raz mačku. Bolo to fungovanie o hubu. Do toho ja tehotná. Veľké zmeny v byte. Ona to nezvládla a ruplo jej v bedni a odvtedy toto robí. Aj keď už pes nebol v byte, malá ešte nebola na svete, už sa tá mačka zmenila.
@letmebe8 ono aj mne príde najlepšie riešenie dať ju uspať. Lenže niečo ma stále drží, ale ty asi vieš presne čo to je. Problém je v tom, že mačka nie je stará. Keby bola stará, tak to asi beriem trošku inak. Vo vašom prípade úplne chápem prečo ste dali uspať psika. No mačka tiež už párkrát poškriabala dcéru....a vždy ide do očí. Ale toto sa už nestalo pár mesiacov (klop klop)
Nečítala som celú diskusiu, ospravedlňujem sa ak to niekto už spomínal...
Čo takto na tvrdo plienky? Ja som mala starú mačičku, ktorej už odchádzali obličky a občas (ale fakt dosť vzácne) sa trochu pocikala, keď spala. Vtedy som nad tým chvíľu rozmýšľala... Na aliexprese (a asi aj niekde lokálne) majú normálne také latkové nohavičky pre psy a mačky. Aj to by sa muselo prať, ale lepšie než ošťaný nábytok/zem.
Tiež ako čítam že poškriabala dcéru... normálne jej môžeš zastrihávať pazúre. Tiež na tom ali majú aj také silikónové návleky na pazúre, lepí sa to lepidlom. To som tiež skúšala, lebo keď tej starej mačičke začali zdravotné problémy, kocúr sa občas rozhodol dať najavo že je to veľký kocúr a pacol jej, keď prechádzala okolo. Šikanu nestrpím, takže bol dočasne odzbrojený. Trocha ťažšie sa tie čapičky dávajú, veľmi záleží ako mačka nechá zo sebou manipulovať... ale akonáhle sú nasadené, tak fakt ako keby ani nemala pazúre.
Preboha milion výhovoriek. Namiesto dám ju k niekomu von na dvor idem ju dať utratiť to je rozum.
ja dávam mojej starej fenke plienky, má 16 rokov, stále sa chodí venčiť 4 x denne, jesť jej chutí, vládze chodiť, chorá nie je. nevidím dôvod na uspatie kvôli niečomu čo sa dá vyriešiť.
ale na druhej strane mačka si asi plienku nenechá, to by zas bola nasratá 🙈
no neviem. mrzí ma to lebo tiež mám mačku a neviem či by som robila.
Ak ju chceš darovať, tak držím palce. Kamarátka chcela darovať 12 ročného zdravého kocúra, keď sa jej narodilo druhé dieťa a dostalo sa jej akurát kopec hejtu, že či je normálna, že to už je člen rodiny, že je chudák zvyknutý na svoj domov...
.. zvierata mam rada ale aby mne jedna macka takto strpcovala zivot, psychicke zdravie, penazenku ..zdravie celkovo kedze kade chodi tade sti ..taku este nehrali ..vypustila by som ju niekde a hotovo.. alebo niekomu dala kto ma dvor ...chore toto ..
@fazulka21 Podla mna si sa rozhodla spravne. Ja ked som zvazovala utratenie, neslo to lebo som sa citila za tu macku zodpovedna. Jej zivot bol v mojich rukach a predstava ze ju zabijem koli tomu aby som mala cisty byt bola neznesitelna. Volim vlastne pohodlie nad zivotom ineho tvora. Ak by bola agresivna, ze by som sa vlastne branila, tak by to svedomie lahsie zobralo. Chapem tvoju velku dilemu. Ludia co vravia ze macka by letela uz davno, to povedia lebo nie su v tvojej pozicii. Oni rozhoduju o tvojej macke, nemaju k nej ziadne city a zodpovednost. Ak by boli na tvojom mieste, stavim sa ze by to bolo ine.
Ale zaroven musim povedat ze reagujes velmi nevhodne na ludi co ti sem prisli pomoct. To ako si odpovedala @babulkomale bolo velmi nefer.
Vravis ze si si prisla po radu ci utratit alebo zit s takym zvieratom nadalej, ale ak ti niekto da radu ze mas s nim zit nadalej a hladat riesenie jeho problemu, tak sa na tych ludi hnevas. Ty si uz rozhodnuta ju dat prec, len si si sem prisla utisit zle svedomie.
@maciatkolulu kojenie, plienky a tak..??? Aspoň neurážaj ostatné matky a ľudí, čo majú zvieratá radi.
@andreatytler ďakujem za príspevok. To že som nepekne reagovala, je výsledok niečoho. Ja chápem tieto hejty, už som to riešila x-krát. A tiež nikto nemá ani šajn, koooolko som do toho tvora investovala a úplne zbytočne. Rady, čo všetko robiť som počúvala pekných pár rokov a popravde, už chcem kľud. Komu je to proti srsti, nech sa páči. Názor neberiem.
Zle si pochopila môj úvodný príspevok, ja som si nepýtala radu ako mačkin problém odstrániť. Ja neviem či rozpravame iným jazykom (sorry ale už budem drza), keď píšem že 4 roky riešim jej stav. To nie je rozhodnutie zo dňa na deň kvoli malému problému. Mám napozeranych a precitanych milión článkov. Dokumenty o mačkách. Nemá jej čo vadiť. Ty by si to možno vzdala až neskôr, za čo máš môj obdiv, ja to vzdávam teraz. Tot vsio. A stačilo mi, že veeeeela ľudí mi napísalo tu a aj do súkromných správ že jednoznačne dať preč. Takže v podstate forum splnilo svoj účel a som vo svojom rozhodnutí už znovu istejšia.
@evelyn246246 mala si niekedy zviera 12 rokov? Chcem jej odchod uľahčiť ako sa len bude dať. Vypustiť von? Joj to nie.
@andreatytler jaj a toto.... nemám zlé svedomie. To že mi bude chýbať nie je o svedomí.
Zaniesť do útulku nie je lepšie ako utratiť?
Potom sa necuduj, ked ta raz ako starú da tiež niekto "uspat"...
Pises ze nesmrdi lebo cistis ty v tom macacom moci zijes ty to uz necitis. Ale ten pach tam je. Kamoske na zs macka ostala tasku .. aj po oprani aj po roku som citila ten pach. Od zaciatku odpovedas s hnevom az agresivne. Chapem ze mà nervy z macky ale vsetky rady si odmietla. Ja by som skor skusila experiment dat jej sancu zvyknut si zit u niekoho vonku. A ked nie tak potom utratit. Màcka je krasna ale taky zivot co spolu uz 4r mate je peklo pre vas vsetkych. Som myslela ze ako to moze otec dietata zniest ze normalny chlap by v takom smrade spine od zvieratka nechcel zit.,. Dava zmysel ze si samozivitelka ( to nie je urazka.. si sama tak mas macku a trpis ty a dieta je to cele len na tebe tvoja volba) tvoja macka je nestastna dava ti to najavo tym ze sa ti vycika do topanok . Idete si vzajomne na nervy . Cca odkedy si otehotnela.. jej nieco na tebe vadi . Mozno by chcela ineho majitela. Mas ju 12r Mozno sa jej tak drzis zubami nechtami Lebo je to tvoj mozno najdlhsi vztah .. vztah s ex nevysiel . Tak s Mackou chces dobojovat bud ju budes mat ty alebo nikto . Lebo ty si tolko investovala ako nikto do tej macky. Ze si si 100% ista ze by trpela vonku … Aj ked je sanca ze by zila uplne stastne niekde na dedine s majitelom co by jej len dal vonku granule a vodu cele dni by sa tulala po okoli ako klasicka dedinska macka spinila by vonku kde sa jej chce lovila by mysi mala by aj sex partnera a uplne by aj zabudla ze existujes a zila mega stastne Mozno aj 6+ rokov .. ale ked si myslia ze utratit je lepsie = tvoja vec . Ako pises ze viac sa venujes macke ako svojmu dietatu.. nech urobis cokolvek bude prenho len prospesne ked macka zmizne z vasho zivota. ps poznala som mladu màcku co mala plienky ale Podla mna ta tvoja sa jej raz dva zbavi a najde si cestu k tvojim topankam , Lebo ma svoje dovody,
Admin, poprosím uzatvoriť tému, ďakujem ❤️
@fazulka21 venuješ tej mačke dostatočnú pozornosť a lásku? Problém sa deje 4 roky a tvoje dieťa má 3,5.... mačka je zivy tvor, cíti bolesť, lásku aj hlad. Príchodom dietata zmizol jej zaužívaný stereotyp života. Mačky nemajú rady prílišné zmeny. Sama píšeš, že zatváranie problém iba zhoršilo. A ironizujes tu nad prispevkom @opica_skorica🤦♀️ takze nie utratiť ale venovať pozornosť aj jej aj keď sa tvári, že ju nepotrebuje.

@dota6 v pohode, vadime si navzajom 😀 akurát že ja jej neštím na veci. Keby navrhla rozumnú sumu tak jej kľudne predám byt 🤣