Mačka odmieta malé mačiatka

mimimaciatko
4. aug 2023

Dobry den, macicka nam vcera porodila male, vsetko bolo super, ale dnes rano stale vyhadzuje jedno male, vyzera byt zdrave, vydava divne zvuky a ked ju nechame samu tak reve pri dverach, kojit ich nechce ani lahnut si k nim nechce. Budem rada ak nam pomozete

michaela329
4. aug 2023

@mimimaciatko kúpiť mliečko pre mačiatka a skúsiť dokrmovať, po kŕmení nezabudnite jemne stimulovať bruško a konečník - mačiatko ešte nevie samo vylučovať. Je to celkom náročné a nemusí to vyjsť - niekedy sa stane, že sa stará mačka k nim opäť privinie. Krmit treba každé 2 hodiny a mne sa osvedčila fľaška zo zooshopu. No da sa aj malou striekačkou. Na youtube su videa - držím palce.

michaela329
4. aug 2023

@mimimaciatko ešte mi napadlo - ak nemáte kde kúpiť mliečko pre mačiatka, pouzite kozie alebo nesladene tatra mlieko. Nikdy nie kravske.

lindusss2016
4. aug 2023

@mimimaciatko treba to konzultovat s veterinarom a to co najskor

peter0123
4. aug 2023

@mimimaciatko nechytali ste tie mačiatka? U nás sa to stalo vtedy keď mačka cítila cudzie pachy na mačiatkach

michaela329
4. aug 2023

@peter0123 za 15 rokov, čo mám mačky a nosia mi aj odhodene, sa mi toto nestalo. Dokonca sme jedny odhodene dali našej a odkojila aj tie. Mačka je ich, pachy su pre ňu domáce. Ale niektoré mladé mačky mi prve maciatka odmietali, tam to byval boj.

marianarem
4. aug 2023

@mimimaciatko Ak si na FB, skus napisat do skupiny Chovame macky - rady, napady, otazky a odpovede. Vela ludi tam velmi promptne reaguje na otazky, ja som vzdy dostala rady uz za par minut a za hodinu-dve ich bolo uz dost vela.

lienka9
4. aug 2023

Neviem poradit,ale ako ste prosim dopadli? Podarilo sa maciatka zachranit,alebo ste to konziltovali? Dik za info

mimimaciatko
autor
5. aug 2023

dopadli sme super, zavolali sme znamej, ktora chova macicky, najprv sme zistovali ci macicky vedia cicat, potom nasledovala vymena krabice a uz sa spolu len maznaju. Dakujem Vam za odpovede.