Mačka okupuje náš dom
Ahojte tento vikend sa nam stala taka vec. V piatok vecer sme grilovali a prislo k nam take odrastene maca. Vsetci sme ho odhanali az na jedneho a ten si ho zobral na ruky a zacal mu davat spekacky. Na druhy den rano vyjdeme von a ta marha tam stale bola. Zobrali sme dcerku. Najprv sa hrali no potom ked uz sa mala nechcela hrat tak to maca to nepochopilo a zacalo skakat po nohach. Dcera sa zacala bat. Museli sme zaroven vyvencit psov tak sme ich pustili ze ved zlakne sa a zdrhne a aj tak bolo vyskocilo na najblizsi strom a sup k susedovi mali sme pokoj. Po obede sme si vsimli ze sedi pred nasim domom pod autom. O par minut stekali psi ako besne pod auto vo dvore nakukli sme a pod autom to maca. Tak sme si zavolali psov ze ked ma rozum tak zdrhne. Ale ono nieee. Po asi hodine sa vybralo spod auta ale to uz psiska si to trielili k nemu. Myslela som ze zdrhne ale ono sa najezilo a moje 2 bordeL kolie sa zlakli. Jeden je zvyknuty na macky a druhy ma rad deti, ludi a psov 😀 tak vcera cely den bol ten druhy nepokojny maca sa prechadzalo pokojne po dvore a pes kruzil okolo neho. Dnes zase to iste. Podvecer idem skontrolovat dvor a maca nikde hovorim slaaava. Ale pri ceste do domu kukam na parapetu a ona tam. Vecer zamykam dvere a ona zase je tam. Co mam robit? 😀 ona je proste vsade

Mne je velmi luto takych odpovedi, ze vziat ju niekam autom a "nechat tak"
- takto macka nie je v bezpeci 😫
Berte zivot zodpovednejsie ( a to sa netyka autorky ) - vziat ju do najblozsieho utulku alebo len dat prispevok na fb.
Minule mi usiel pes ( nosi vestu, kde ma tel.cislo ) kym my sme hladali..vola mi pani, ze ho nasla a caka s nim ..povedala kde - sadla som do auta a vyzdvihla. On sa totiz vybral sam do lesa ( tu cestu skratka pozna..).
Neviem ci by na slovensku mal moj pes taku pozornost - tu citim, ze ludia neziju len pre seba a svoju rodinu..ziju pre spolocnost.
...nedavno sme na plazi nasli tulena...zena hned volala policiu..ta nejakeho biologa a biolog stredisko, kde sa zaoberaju tulenmi. 3 hodiny tam cakali ludia, kym ho bezpecne vyzdvihnu. Tulen by inak zahynul .. tu macku, ak niekto lahostajne "vyhodi" len preto, ze nie je jeho caka klasicky osud opusteneho zvierata.
Tak vela stastia ..nemusite jej dat domov, len nenechajte 3mesacne maciatko na ulici
@calin podobne mne je to tiez velmi luto, ja keby som mohla, tak vsetky opustene zvierata mam doma 🙂
mozno ked by ju tam z okolia niekto nenaucil a nekrmil nechodila by. ked zisti ze tam ziadnu pochutinu nenajde mohla by rozumne odist aj po vlastnych 🙂
Máš pekné Borderky, milujem Borderkólie. Skús ju oliať celú vodou, nie len postriekať. Bolo by vhodné vodu dať do nejakej misky alebo lávora a vyliať na mačku niekde na tráve ak bude aby ste všetko nemali mokré. Možno viac vody ju nakopne a vypadne.
@calin no u nas skor ako chytit psa, pozriet cislo a volat sa nosi fotenie a vešanie na soc.siete s komentarmi ako zase je tu nejaký tulavy pes, prípadne mne raz pes usiel tak nejaky dement ho chytil a priviazal pri lese... Nastastie ten moj exot sa vyvliekol z obojka a prisiel domov ( obojok priviazany o strom sme nasli o par mesiacov). Ale teda najdu sa ľudia co najdu psa a volaju aj prilis aktivne 😂 my byvame pod lesom, upratovali sme drevo a pes behal okolo, a nejaky hyperaktuvni turisti o dve domy dalej ho nalozili do auta, odviezli sa s nim do mesta a volali ze nasli nasho psa u v podstate u nas 😂 to som do dnes nepochopila ale ok 😂 ja som uz mala v plane mu dat ma obojok obrovskym: som tu doma, nechajte ma, vratim sa k nasim sam 😂
@tinqua Na každom živote záleží a za to, že mačky pobehujú po uliciach a sú denno denne usmrtené, tak za to môžeme jedine my ľudia. Žiadna zodpovednosť, žiadne poznatky o tom, ako kastrovat, chrániť, ale hlavne, že egá máme vysoké, že?
@ella_price len otázka ako mačku uchrániš pred ulicou? pred usmrtením na ceste? .. dáš jej obojok? vodítko? reťaz? zavrieš do klietky? ... ako mačku uchrániš pred ulicou?
@zalka Keď nepoznáš programy, ktoré niektoré OZ a útulky majú, tak sa k tejto téme ani nemusíš vyjadrovať.
@ella_price dala som ti jasné otázky? prečo mi neodpovedáš?
lebo ja mačku neprikvačím k reťazi, nedám ju do klietky, mačky majú slobodné duše a neviem ovplyvniť, to či sa dostanú na cestu alebo nedostanú, či ich auto prejde alebo nie.
Tak ťa poprosím odpovedz mi na otázky, čo som ti položila.
@zalka Tebe čo ráno starý nedal? Píšem o kastračných programoch, o ktorých ty nemáš ani tucha. A znova oplakujem - za to ako sú na tom mačky teraz môžeme my ľudia.