icon

Mačka okupuje náš dom

ninka1991
15. aug 2021

Ahojte tento vikend sa nam stala taka vec. V piatok vecer sme grilovali a prislo k nam take odrastene maca. Vsetci sme ho odhanali az na jedneho a ten si ho zobral na ruky a zacal mu davat spekacky. Na druhy den rano vyjdeme von a ta marha tam stale bola. Zobrali sme dcerku. Najprv sa hrali no potom ked uz sa mala nechcela hrat tak to maca to nepochopilo a zacalo skakat po nohach. Dcera sa zacala bat. Museli sme zaroven vyvencit psov tak sme ich pustili ze ved zlakne sa a zdrhne a aj tak bolo vyskocilo na najblizsi strom a sup k susedovi mali sme pokoj. Po obede sme si vsimli ze sedi pred nasim domom pod autom. O par minut stekali psi ako besne pod auto vo dvore nakukli sme a pod autom to maca. Tak sme si zavolali psov ze ked ma rozum tak zdrhne. Ale ono nieee. Po asi hodine sa vybralo spod auta ale to uz psiska si to trielili k nemu. Myslela som ze zdrhne ale ono sa najezilo a moje 2 bordeL kolie sa zlakli. Jeden je zvyknuty na macky a druhy ma rad deti, ludi a psov 😀 tak vcera cely den bol ten druhy nepokojny maca sa prechadzalo pokojne po dvore a pes kruzil okolo neho. Dnes zase to iste. Podvecer idem skontrolovat dvor a maca nikde hovorim slaaava. Ale pri ceste do domu kukam na parapetu a ona tam. Vecer zamykam dvere a ona zase je tam. Co mam robit? 😀 ona je proste vsade

Mačka okupuje náš domMačka okupuje náš dom
Strana
z3
zalka
Odpoveď bola odstránená
ella_price
Odpoveď bola odstránená
zalka
Odpoveď bola odstránená
ella_price
Odpoveď bola odstránená
zalka
Odpoveď bola odstránená
ella_price
Odpoveď bola odstránená
marca12
24. okt 2021

@ninka1991 nalozit do auta a vypustit ju daleko od vas niekde pri rodinnych domoch,mozno sa jej niekto ujme. Ine riesenie nie je,ak ju nikto zo susedov nechce.

marca12
24. okt 2021

@calin neboj aj tu na slovensku su dobri ludia bezne mame na fb v skupinach fotky zatulanych psov,maciek a hladaju sa majitelia. Ja osobne mam dvoch psikov najdenych a takisto by som zatulanu macku nevyhodila. Ale autorka ju nechce a tak hladame riesenie. Nie kazdy musi mat dvor plny zvierat,nie je to povinnost.

simca06022011
24. okt 2021

@ella_price ako mozu ľudia za to ze mačky pobehuju po uliciach? A kde by mali byt?

Ano ludia môžu za nerovnováhu v prírode, ale nie za to ze mačka je na ulici. Ona tam patrí. A s tym ci su kastrivane alebo nie ti nema nic.

ella_price
24. okt 2021

@simca06022011 Tak prečo sú tak premnožené? Prečo ich polovica ľudí necháva v krabiciach pri cestách, pred dverami útulkov, prečo ich autom odvezú niekam ďaleko za mesto, kde zase porodia dalších x mačiat? V iných krajinách normálne fungujú kastračné programy, kde sa organizujú akcie, kedy ľudia idú do ulíc, odchytia mačky a kocúrov a nechajú ich kastrovať, aby sa nenarodili ďalšie mačatá, ktoré by pomreli alebo robili problémy. Ľudia o tomto majú neskutočne málo informácií, keď sa v tom vôbec nepohybujú a nezaujímajú sa o to

zalka
Odpoveď bola odstránená
ella_price
Odpoveď bola odstránená
ella_price
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
24. okt 2021

@ella_price macky sa mnozia same. Je to zviera zijuce vonku. To nie je škrečok, rybička v akvariu. Nemaju prirodzeného nepriateľa, ľudia ich chovajú, kŕmia... Tak sa zamysli preco su premnozene (teda ako kde, u nas nie su, my sme sem museli macky doniesť). Keby sa to nedialo, príroda by sa postarala, proste by z nich kopa neprežila.

A preco ich ľudia odnesú v krabici prec? No lebo keď sa ti na dvore 2x do roka objavi mačka (diva, cudzia, nikoho ) s malými tak to ludi obťažuje. Preto.
Kastracne programy funguju, ale medzi ludmi by osvetu mali robiť odbornici, veterinar si za to da zaplatit rád , ale bezny clovek co najde na dvore macku z ulice to platiť nebude a nie je co mu vyčítať. Väčšinou po dedinach starší ľudia napríklad. vediet o nejakom Kastracnom programe nemusia. Maju to riešiť kompetentní ak problem majú v lokalite s mačkami. Par maciek na ulici pre mna pribkem nepredstavuje, prave naopak... A zaujimave nemáme ich tu stovky za tych 5r...

Dalsia vec: Kedysi babky na dedinách mali jasno, macky/macence utratili, psy tiež a problem nemali, tieto postupy humánne /kastracia/nie su u nas desaťročia = nie su na to ľudia zvyknuti, predpokladsm, ze su dvory, kde sa to stále robi po starom.

A netreba zabudnúť na to nariekanie ako su premnozene hlodavce, ked macky sa zatvárajú do obývaciek a kŕmia granulkami 😊

ella_price
24. okt 2021

@simca06022011 Veď píšem, že za to môžeme my ľudia 😂😂😂 Preboha, ty si absolútne nič nečítala z toho, čo som ti napísala? 😃😃😃
Sama robím pre útulok a viem, aké veci robíme a prečo ich robíme 😆😆
Najprv si naštuduj problém a potom sa rozpisuj o hlodavcoch a dalších veciach a aké celé percento za to môže človek. A nie, nejedná sa len o zvieratá ale aj o dnešný štýl života

zalka
24. okt 2021

@simca06022011 pekne a pravdivo si napísala. Len niekto je tak zaujatý svojou pravdou, že nevidí nič iné a ešte uráža dokola všetkých.

ella_price
Odpoveď bola odstránená
alexa21
24. okt 2021

@ninka1991 kým ju máš len pred barakom,ešte si na Tom dobre 😂
Ja v piatok sadla o 6tej rano do auta že by som rada šla do prace..zapla motor ze odmrznu okná a ja jednou nohou von že idem zatiaľ škrabať okna kým povolia..a v spätnom zrkadle toto👇
Zobudila som pol sídliska ako som vrieskať začala..
Musela tam skočiť večer pred tým kým som vyberala veci z auta.

simca06022011
24. okt 2021

@ella_price a ked uz mas taky krasny slovnik, si taka odborníčka.. V zahraničí macky nebehaju po uliciach? Sa mi nechce verit.... Toľko som ich vsade videla, si viem predstavit ako su kastrovane viac ako u nas.
A mam pocit ze skor ty nechápeš, co píšem . Macky na ulicu NIE su problém. Vôbec. Ak ich tam nie je 200. Ked sa prekročí ista hranica tak je urcite vhodné zakrocit, ale inak je to zbytočné. Mna skor zaujalo tvoje rozčarovanie ze su na tej ulici, kde by mali byt?
A viem ako to reálne vyzera, narozdiel od teba s tými zvieratami zijem a nie v utulku. Rôznymi zvieratami.
A vidim ako to spolu funguje, ovplyvnuje sa jedno s druhym. A nemusim nejake premotivovane záchranárky počúvať a nechávať si radiť a netvrdím ako ty, ze u nas sa na všetko kasle a vonku je všetko super 🤦🏻‍♀️ kopa zvierat, hlavne prinesene mačky/psy atd pridu kastrovane ale nemôžeš vykastrovat vsetko co sa pohne na ulici 😂 plus aj tie kastrovane behajú po vonku a mozu skoncit pod kolesami. Naozaj žiadne spojenie kastracia = menej zrazenych maciek nie je (ak teda neratam to, zecsdk mi zrazi macku, nebudem mat náhradu lebo ved mačiatka nie su siroko-daleko).
Staré mamy si tiež vôbec nepochopila ale nevadí 😊
A co už s tým ma nas sposob života neviem. To je asi ina tema.

simca06022011
24. okt 2021

@alexa21 by som odpadla 😂😁

ki_ki2
24. okt 2021

@ninka1991 k tej kastrácii , mám 4 mačky na dvore samice , všetky sú vykastrované.. žiadna náročná starostlivosť . Ráno ti ju vykastrujú poobede ideš pre ňu na noc ju máš doma pokiaľ sa úplne nespamäta z narkozy a na druhý deň je mačka fit, na mojich nebolo ani vidno že boli na kastrácii normálne fungovali , 3 dni iba chodili v oblečku potom sme dali dole a hotovo. Štichy pekne samé vypadali žiadna extra starostlivosť. Všetky sú na dvori ak máš možnosť nechaj si ju bude to chytať myši .. 🥰

ella_price
24. okt 2021

@simca06022011 Ty potrebuješ toto
https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Mačka_domáca

a keď budeš už trochu vzdelaná, tak tento človek hovorí o mačkách všetko po lopate
https://youtube.com/JacksonGalaxy

Inak kde píšem, že mačky v zahraničí nebehajú po uliciach? 😂😂😂😂😂 Ja hovorím, že sú tam bežné kastračné programy a jedneho som mala možnosť sa zúčastniť aj vo FR 🙌🏻 Btw v Amerike je to tiež veľmi bežná vec, ktorú má na starosti aj tuto pán Galaxy.

simca06022011
Odpoveď bola odstránená
ella_price
Odpoveď bola odstránená
Strana
z3