Mačka veľa kýcha
Ahojte viem že toto fórum nie je o mačkách ale som už zúfalá. Naša kýcha strašne veľa ,boli sme na rôznych testoch nič jej nezistili neviete čo by pomohlo? Vďaka
A co bronchoskopia? Ci tam neni nieco mechanicke
A ako reaguje macka na lieky? Je to lepsie po prelieceni popr vtedy, ked berie lieky?
Mozu to byt infekcne/neinfekcne dovody.
Hematologiu urcite, biochemiu kvoli info o stave, ale nieje uplne nutna pri tychto priznakoch...
Odporucam spravit napr komplexny profil na respiracne problem u maciek, co ponuka diagnosticke laboratorium IDEXX (vzorky tam vie odoslat kazdy co len trosku rozhladeny vet na slovensku), maju tam skvele zhrnutie moznych povodcov: Chlamydie, FCV, FHV 1, Mycoplasma, Bordetella. Test stoji viac, ale je v tom takmer vsetko.
Dalej vyter na bakteriologiu celkovu. Bol robeny? A na zaklade toho liecba?
Prichadza do uvahy aj alerg. podklad - ktory vieme vylucit odberom krvi a testom na zakladny alergicky screening.
RTG snimkom tiez nic nepokazite - ale musi ho reprodukovat dobry Dr., tie dutiny su tazko reprodukovatelne.
Ak by to bolo neinfekcne, nieco co obturuje dychacie cesty (nejaky predmet, niekedy to su polypy, zdurena sliznica atd) , tak najlepsie objednat sa na endoskopiu (na kazdom vyssom pracovisku).
Z praxe su to u maciek vacsinou typicki infekcni povodcovia... Kde tu nejake polypy. Ale zacala by som tym Macacim respiracnym profilom, pekne poporiadku.
@colsami wow ďakujem takúto obsiahlu odpoveď som nečakala🐱 mám aj nejaké správy,môžem poslať do správy?
Mozem to pozriet ano
@colsami ďakujem,poslané 💚
Prosím, prešlo to nakoniec? Pomohlo jej niečo? Čo ste zistili? Vďaka
@sllavienka žiaľ nepomohlo nič. Micke prešlo kýchanie ale pridružili sa iné problémy. Skúšali sme všetky možné dostupné formy liečby ale našej nezabralo nič. Z kortikoidov sa jej narušil tráviaci trakt a teraz máva hnačky. Sme z toho zúfalí ale už je to asi nezvratné.

Ake testy konkretne ste davali robit?