icon

Mačka veľa kýcha

9. jan 2023

Ahojte viem že toto fórum nie je o mačkách ale som už zúfalá. Naša kýcha strašne veľa ,boli sme na rôznych testoch nič jej nezistili neviete čo by pomohlo? Vďaka

colsami
9. jan 2023

Ake testy konkretne ste davali robit?

kiki68
9. jan 2023

A co bronchoskopia? Ci tam neni nieco mechanicke

colsami
9. jan 2023

A ako reaguje macka na lieky? Je to lepsie po prelieceni popr vtedy, ked berie lieky?

Mozu to byt infekcne/neinfekcne dovody.
Hematologiu urcite, biochemiu kvoli info o stave, ale nieje uplne nutna pri tychto priznakoch...
Odporucam spravit napr komplexny profil na respiracne problem u maciek, co ponuka diagnosticke laboratorium IDEXX (vzorky tam vie odoslat kazdy co len trosku rozhladeny vet na slovensku), maju tam skvele zhrnutie moznych povodcov: Chlamydie, FCV, FHV 1, Mycoplasma, Bordetella. Test stoji viac, ale je v tom takmer vsetko.
Dalej vyter na bakteriologiu celkovu. Bol robeny? A na zaklade toho liecba?
Prichadza do uvahy aj alerg. podklad - ktory vieme vylucit odberom krvi a testom na zakladny alergicky screening.
RTG snimkom tiez nic nepokazite - ale musi ho reprodukovat dobry Dr., tie dutiny su tazko reprodukovatelne.
Ak by to bolo neinfekcne, nieco co obturuje dychacie cesty (nejaky predmet, niekedy to su polypy, zdurena sliznica atd) , tak najlepsie objednat sa na endoskopiu (na kazdom vyssom pracovisku).

Z praxe su to u maciek vacsinou typicki infekcni povodcovia... Kde tu nejake polypy. Ale zacala by som tym Macacim respiracnym profilom, pekne poporiadku.

autor
9. jan 2023

@colsami wow ďakujem takúto obsiahlu odpoveď som nečakala🐱 mám aj nejaké správy,môžem poslať do správy?

colsami
9. jan 2023

Mozem to pozriet ano

autor
9. jan 2023

@colsami ďakujem,poslané 💚

sllavienka
8. sep 2024

Prosím, prešlo to nakoniec? Pomohlo jej niečo? Čo ste zistili? Vďaka

autor
9. sep 2024

@sllavienka žiaľ nepomohlo nič. Micke prešlo kýchanie ale pridružili sa iné problémy. Skúšali sme všetky možné dostupné formy liečby ale našej nezabralo nič. Z kortikoidov sa jej narušil tráviaci trakt a teraz máva hnačky. Sme z toho zúfalí ale už je to asi nezvratné.