icon

Mačke zlyhávajú obličky a nechce jesť

3. feb 2023

Ahojte, viete mi poradit?
Bohužiaľ štádium v ktom je moja mačka je posledné, a tak počítam s tým že tu už s nami dlho nebude. Avšak doktor povedal, že dokým bude jesť tak je dobre. No moja mačka nechce jesť svoje dietne krmivo, jedla kuracie mäsko do ktoreho som jej dávala aspoň prášok na zníženie fosforu. No dnes ani to nie, jedine čo jej chutí je saláma a syry, čo bohužiaľ nemôže. A som bezradná, neviem či jej spríjemniť ten krátky čas tým že bude jesť to čo chce, alebo ju udržiavať a krímiť ju na silu niečim čo nechce. Už som si zaostarala aj striekačku. Čo by ste mi odporúčali?

Strana
z2
drumer1995
15. aug 2023

Dobry den prajem ja mam 2 rocneho kocurika mal zapalene ocicka tak bol tyzden na antibiotikach po 2 dnoch prestal jest … zobrali sme ho na veterinu a tam mu zistili ze ma kreatinin 1700. Je to normalne pri 2 rocnom kocurikovy?

colsami
15. aug 2023

@drumer1995 nie, vobec to nie je normalne. Urcite Vam povedali ze je to velmi zle (u macky keby do tych cca 140 bolo je to ok) a ze dochadza k zlyhavaniu obliciek.
Predpokladam aj ze ma velmi vysoku ureu.
Nepriazniva prognoza, kocura na infuzky ako jedina moznost. Aj tak je to 50/50. .

kreola
22. apr 2024

Ahojte, tak nasmu kocurikovi sa pred 2 tyzdnami stalo podobne, zrazu sa zmenil, schovaval sa a nechutilo mu pit ani jest. U veterinara vysoke hodnoty crea a urea a 3x vacsie oblicky. Tyzden bol na veterine na infuzkach a roznych injekciach a hodnoty mu klesli takmer na polovicku, co je vraj dobre, ale musi jest. Kupila som rozne kapsicky a granulky na Renal dietu, ale nechutia mu ☹ Ani drahe hills, ani royal, hoci predtym lubil royalky granule pre kastrovane macky. On chut do jedla ma dost velku, ale len na to co papal predtym (applaws a len tuniaka alebo ryby, ine nechce ani za nic), co nie je dobre, lebo to su ryby, fosfor a tak...Nemate prosim tip na krmivo renal ktore mackam fakt chuti? Mame ist o 2 mesiace na kontrolu a rada by som dodrzala dietny rezim, aby bolo vidiet ci tie oblicky mali akutny zapal, alebo je to uz chronicke a hodnoty mu uz moc neklesnu. Trosku to komplikuje druha macka, ktorej renal tiez nevonia a tej davam zatial normalnu stravu, no kocur jej to kradne ☹.

dadka123
18. okt 2025

Ahojte .Ako dlho sa Vám mačička dožila alebo ešte žije po upozornení,že má choré obličky 🥺?

Strana
z2