icon

Majú osoby v našom živote význam?

24. mar 2022

Veríte na to, že každá osoba vo vašom živote má význam, že vás má napr. niečo naučiť alebo vám nastaviť zrkadlo, niekam vás posunúť?
A veríte aj na to, že ak máte s niekým byť, tak budete? Mám jedného kamaráta, poznáme sa už 5 rokov, ale vždy máme obdobie kedy sa stretneme a potom sa dlho nevidíme, ale stále cítime, že to kamarátsvo trvá, vždy sa niečim obohatíme, je to úprimné. Nie, nejde o vzťah ani o nič sexuálne, v tomto zmysle sa nepriťahujeme ani nič podobné, čiže o to ani nepôjde, iba preto som ho spomenula, lebo vždy nejakým záhadným spôsobom sa mi do života objaví vtedy, ak ma niečo trápi. Aj ja jemu a tak nejako si pomôžeme. Nejako sa naše cesty pretnú v kamarátskom zmysle.
Preto premýšľam, či to tak je aj čo sa týka lásky všeobecne, nemyslím s ním ale všeobecne. Že ak s niekym byť máte, tak ho spoznáte a aj keď to na vzťah najprv nevyzerá, či proste ak to má byť, tak to bude. 🙂

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
autor
24. mar 2022

@marietaaaa11 Takých ľudí okolo seba aj mám, mám aj kamarátku, tiež je náš kontakt striedmy, pretože žije v zahraničí, ale vždy vieme aj na diaľku, že tu pre seba sme. Ale skôr som aj premýšľala nad tým, že či napríklad ak spoznám muža a mám s ním byť, že mi je to predurčené alebo ako to nazvať, tak či s ním naozaj budem, či naozaj časom to život zariadi tak, že s ním mám byť. Napríklad môj ex, tak spoznala som ho skôr a 2 roky trvalo, pokým sme sa dali dokopy, ja som bola proti, študovala som v inom meste, a napokon to život zariadil tak, že sme spolu boli. Nevyšlo to, ale veľa som sa vo vzťahu s ním naučila, a myslím si, že asi aj v správny čas sme sa potom dali dokopy, hoci nikdy by som si nepomyslela, že s ním budem. Tak na to narážam, že či to vždy je tak, že ak máme s niekym byť, tak budeme 🙂 Či?

nurielka
Autor odpoveď zmazal
bubbinaa
24. mar 2022

Podľa mňa áno a verím tomu, že s ľuďmi s ktorými máme byť budeme. Aj ako partneri, aj kamaráti. Aj človek keď príde len na chvíľu do nášho života tak podľa mňa nám niečo dá a uvedomujem si to čoraz častejšie.

marca12
24. mar 2022

Urcite ano,kazdy clovek ti da do zivota nieco,nejaku skusenost aj dobry,aj zly clovek. Vo vsetkom najdeme poucenie a spojitosti. Niekto to vnima a niekto nie a berie to ako obycajnu sucast zivota.

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
katkamatka7
25. mar 2022

Áno, sú osoby v živote, ktoré majú osobný význam. Môžu prejsť etapou, kedy sa učia a prijímajú skúsenosti, môžu byť príjemné aj nepríjemné, môžu niekam posunúť a aj učia druhých.
Ak sa pýtaš na určitú osudovosť, môžeš si spätne rozumovo vysvetliť, prečo si niekto s niekým rozumie alebo v niečom nerozumie, v akých oblastiach sa podporujú alebo na čo upozorňujú. V danej chvíli cítiš nejaký typ pocitu. Keď si tento pocit uložíš do pamäte a neskôr opäť vybavíš, môže Ti napovedať, môže upozorniť, čo sa dá očakávať.

madeline1
25. mar 2022

Ja si myslim, ze koho v zivote stretneme to nie je nahoda, ale aky postoj voci tejto osobe zaujmeme to je uz na nasom slobodnom rozhodnuti.

madeline1
25. mar 2022

@marietaaaa11 keby ti ako potencialny partner nebol sympaticky to odprevadzanie domov by sa ti zdalo ako obtazovanie.

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
monka105
27. mar 2022

Verím, že každý človek v našom živote má nejaký význam, buď je prínosom alebo lekciou. Verím, že čo má prísť príde a nemá zmysel to zbytočne uponáhlať, ale nemôžem si pomôcť, to čo si napísala o kamarátovi, že sa navzájom jeden druhému vraciate do života, keď máte zlé obdobia, to je klasický kaleráb namotávačov a to som zažila už nie jedného. 😄 Byť tebou, začnem brať kamaráta a jeho reči s trochu väčším nadhľadom, lebo mi to z tvojho príspevku vyznieva tak, že k nemu aj prechovávaš nejaké hlbšie emócie a čakáš, čo sa z toho vyvinie a či. Aby si potom nebola sklamaná, že sa ťa snažil iba zamotať do ilúzie, že ste navzájom pre seba výnimoční, aby ťa mal stále ,,po ruke”.