Mal by človek v anonymných diskusiách vystupovať pod svojim menom alebo nickom?

paulinam99
29. jan 2023

Ahojte. Viem, že existujú morálne zásady a že človek by mal aj na anonymných diskusiách vystupovať korektne pod svojim pravým menom alebo nickom.
Myslíte si, že keď mám ženský nick, že som aj žena ?
Chcem vedieť, či s tým nemáte niektorá skúsenosť, že by tu diskutovali nejakí muži so ženskými nickmi a naopak. ďakujem pekne

bajka16
29. jan 2023

A kto sa ti k tomu prizná? Jasné že nevieme či píše pes alebo mačka.

tykat
29. jan 2023

@paulinam99 ...to je jedno, kym sa nevydavas za falosneho gynekologa a nechces fotky problemovych partii, ako zopar nickov v minulosti aj tot jeden minuly tyzden, tak to nikoho netrapi.

kiwi3
29. jan 2023

riesis nejaku detektivnu ulohu?

lindous
29. jan 2023

Je tu niekoľko nickov neutrálnych, ale tak nejak automaticky som predpokladala, že je za nimi žena a bola som prekvapená, že je to muž, ale to bola chyba môjho urýchleného úsudku... málokedy sa nad nickom zamýšľam, usudzujem podľa rodu, v ktorom o sebe píše... a ak o sebe niekto píše v opačnom rode, tak to asi nemáme ako zistiť a vlastne mi je to asi jedno, nerozumiem síce čo ho na tom baví, ale pre mňa anonym ako anonym.. nekomunikujem tu s nikým na takej osobnej úrovni, že by sa ma to dotýkalo..

mikadooo
29. jan 2023

@paulinam99 registrovala som jednu ženu pod mužským menom, ale beriem to, že nick bol (predpokladám) podľa jej syna (napríklad "mojmatusko", presne si nepamätám). Písala v ženskom rode, takže nebolo to o tom, že by sa "skrývala" pod mužský nick. A potom sú tu nicky ako napríklad "mikadooo", kedy proste netušíš 😂. A potom sú tu aj páry, ktoré komunikujú pod jedným nickom 😉. Každopádne, nezachytila som, že by sa nejaký muž "skrýval" pod ženským nickom a hral na ženu, ani naopak. Ani neviem, ako by som to mohla zistiť 🙂.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
paulinam99
autor
29. jan 2023

@paulinam99 PROSÍM MODERÁTOROV MK, ABY AUTOROM PRÍSPEVKOV SVOJVOĽNE NEMENILI OBSAH ICH PRÍSPEVKOV BEZ ICH VÝSLOVNÉHO SÚHLASU, KEĎ TIETO NIE SÚ ANI VULGÁRNE A ANI NEPORUŠUJÚ ŽIADNY ZÁKON PLATNÝ V SR.

ZA POCHOPENIE VOPRED ĎAKUJEM.

nika23t
29. jan 2023

@paulinam99 vieš, ale vtipné je, že keď niekto pridá anonymnu diskusiu, vždy sa tu na toho cloveka znesie vlna kritiky, že nepíše pod svojim "menom". Akoby to niečo aj znamenalo 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

nika23t
29. jan 2023

@paulinam99 a táto prosba je zbytocna. Administrátori na MK majú svoj svet. Vymazuju a menia podľa nálady a počasia.

paulinam99
autor
29. jan 2023

@nika23t však práve, že osobnú zodpovednosť podľa čl. 25 nesie autor príspevku, ale podľa čl. 31 môžu príspevok autora pozmeňovať. Z toho jasne vyplýva, že tieto 2 články sú v zrejmom rozpore, pretože spochybňujú autorstvo príspevku a de facto aj jeho osobnú zodpovednosť. Ak totiž prevádzkovateľ vyžaduje od užívateľov vzdanie sa práva garantovaného zákonom, tak táto pasáž je neplatná.

Moderátor môže zmazať príspevok, ak tento porušuje dobré mravy alebo platnú legislatívu SR. Inak ani omylom.

macekovam
30. jan 2023

@paulinam99 podľa mňa by to malo byt tak ze keď niekto napíše anonymne diskusiu tak aj príspevky by mali byť anonymné... Tak by to bolo ok podľa mna

bloger
30. jan 2023

@paulinam99 Práve preto je to anonymné.Tak nerozumiem ako to myslíš, že vystupovať pod svojim menom alebo nickom. A áno myslím si, že si žena. To či muži diskutujú pod ženským nickom neviem. Príde mi to ale dosť úchylné. A okrem toho asi by sa prezradili. Nemôžu vedieť reagovať na čisto ženské témy.

hiro
30. jan 2023

@zoro9836 "inak o chvíľu budeš len rodič č.1 a č.2" - ach jaj. To nie je o tom kto je aky rodic (ci matka alebo otec) ale o formularoch. V X pripadoch mas napriklad siroty osvojene starymi rodicmi - a ked si osvoji dieta stara mama - tak kde sa ma napisat? Ako Matka alebo Otec? Formular kde je Rodic tak s tym nema problem.

maialeo
30. jan 2023

@paulinam99 čoskoro budeme vstupovať na net len s platným OP... vyčkaj času... už je to za dverami.

maialeo
30. jan 2023

@hiro rodič 1 a 2 už je... už som také tlačivá videla.. napr. na strednej škole

vroni
30. jan 2023

Okrem zopár nickov tu pod menom nikto nevystupuje. Aj v realite sa často predstavíš "nickom". Nie práve tým z modrého koníka, ale verziou mena, ktorou chceš byť oslovovana a pri tom mas v občianskom niečo celkom iné. Aj keď môže byť na prvy pohľad tvoj nick klamlivy (Paulína je chlap, mladasexica obstarozny sestdesiatnik a neznavila ma v skutočnosti 180 kil), časom si vytvorí svoj život a bude odrazat časť tvojej osobnosti. Anonym toto všetko nema. Môže mat na svoju anonymitu dovod (jeho problém je intímny alebo sa zaň hanbi), ale 99% anonymov sú pre mňa jednoducho ludia, ktorým chýba alebo v hlavičke alebo v chrbtovej kosti. Ci sa za nickom "skryva" muz, žena alebo skupina mi je uplne fuk.