icon

Mal by všetko za ženu platiť chlap?

30. dec 2021

Mal by všetko za ženu platiť chlap?

Strana
z3
lesana25
31. dec 2021

Či má alebo nemá chlap všetko platiť je individuálne, záleží od veľa faktorov.
Spomenula som si ako sme s mojim kdesi boli, platby kartou ešte neboli také rozšírené ako dnes, a pri platení sa ma chcel spýtať či sú peniaze v mojej alebo v jeho peňaženke. Namiesto toho z neho vyliezlo “V tvojej peňaženke sú moje peniaze?”
Pani nevedela ako sa ma tváriť 😅

hopsadobrandejsa
31. dec 2021

@apolka77

Toto nie je o tom ktore pohlavie je to silnejsie. Ak by muzi vo velkych poctoch zacali pachat samovrazdy, bol by to problem.

Samovrazdy su spolocensky problem, nie gender related.

anita6666
31. dec 2021

Áno

belllinka
31. dec 2021

@mamamasama nie , nie je to môj prípad 🙂 My sa bidvaja sa podieľame na financovaní našich životov, nikto si sebecky neodkladá sám pre seba a nevyciciava toho druhého. Keď tvoj muž stratí prácu alebo sa mu niečo stane, tak čo urobíš? Odkopneš ho, keď ťa už nebude môcť dotovať? Lebo bude pod tvoju úroveň, aby si ty živila jeho? No chudák tvoj muž...

bmuller
31. dec 2021

Co znamena "vsetko platit"? Zalezi od okolnosti, prijmu obidvoch, a toho, kto co do vztahu vklada a co spotrebuva. Ak ma chlap pozve do restiky, moze platit on, ale bezne za spolocnu stravu by snad nemal platit sam. Ale ked zje 2x viac ako ty, tak zas ani nie pol na pol 😁 Ak je zena na materskej, je to zas ine... atd. Dolezite su skratka aktualne okolnosti.

hankm
31. dec 2021

@hopsadobrandejsa ak hovoris o dokonanych samovrazdach rak ti treba brat na zretel podstatny fakt a tym je, ze muzi, uz zo samotnej povahy muzstva, konaju suicidum vyrazne fatalnymi sposobmi, tisim, ze sa im hovori aj demonstracne, tj takymo ktore su zvacsa nezvratne, tj, vlak, strelna zbran, skok atd. U zien su to ovela castejsie makke, maksie formy napr lieky, tozne druhy otrav a pod. Pri tychto je vyssia sanca na zachranu. Preto ten pomer dokonanych samovrazd je vyrazne v neorispech muzov. Vacsiu vypovednu hodnotu maju samotne pokusy a a tu sa pomer obracia.
“Women also are even more likely than men to attempt suicide. In the US for example, adult women in the US reported a suicide attempt 1.2 times as often as men.”
Co je vsak podstatne, je, ze silny faktor u muzov je to, ze ak aj maju nejake problemy, trapenie, nespokojnost, tak expresia toho je castokrat vnimana ako slabost, co samozrejme nie je zvacsa velmi prijatelne. Castokrat to absolutne meni pohlad zenu na samotbeho muza. A o biznis a spol stranke ani nehovoriac. Preto sa muzi o svojich slabostiach mezmienuju. A potom to konci suicidom, alkoholom, automatmi, milenkami alebo ako dnes tusim tu bola tema, ze muz poziadal o rozvod bez akehokolvek naznaku.

karolinakr
31. dec 2021

@hopsadobrandejsa všaka to ani neni nevyhutne, ked žena chodí do práce, všakže

ysseba
1. jan 2022

Podla mna urcite nie. Raz zena, raz muz. Ale tiez v pohode by mi neprislo keby sa to rozpocitavalo na centy. Typu ze: zlaticko, ja som minule platil 25€, ty teraz 20€, takze nabuduce ty kupujes jedno kolo.

sasesoe
1. dec 2022

Ak je to jeho neplnoleta dcera /nezaopatrene dieta, tak sa to da ocakavat. V inom vztahu je to na zamyslenie, kto preco ma taketo ocakavania a k comu to ma smerovat...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
vroni
1. dec 2022

"Všetko" je veľmi vagny pojem. Ak sa pod všetko radi kaderníčka, nové topánky alebo elektrina v mojom byte, tak nie. Ak pod "všetko" patrí obdobie tokania, keď chlap "ukazuje svaly", tak ano (teda ze bude platiť rande. Ani vtedy "všetko" nezahŕňa môj poplatok za odvoz odpadu). A tiež nie je úplne od veci, keď aj žena obcas ukáže ochotu zatiahnuť účet (občas)
Pri spolužití už je to inak, tam už by mali sa ťahať dvaja spolu. Na polovičku zrejme nie, skôr dávať rovnakú pomernu čiastku. Tak, aby zostalo obom rovnako (priklad: ja zarobím 1000, môj muž 2000, naše spoločné náklady sú 2000. Je pakovina, aby všetko platil muž a neostalo mu ani fuka a rovnaká platiť na polovičku a ani fuka nezostane mne. Takže zaplatí muž 1500, ja 500 a obom nam zostane po 500 na vlastnú spotrebu. Stravu v domácnosti rátam k spoločným výdavkom. Samozrejme, že je úplne jedno, kto zarobí 1000 a kto 2000. A tiež je to model len pre tých, ktori nechcú mať všetko spoločne)

liljana
1. dec 2022

Ak si myslis, ze ma vsetko platit muz a ty nic. Stane sa to, ze kym si mladsia a krajsia, tak sa vzdy taky nejaky najde. Ked budes starsia a mladi a krasu odval cas, uz sa nenajde nikto a nebudes mat vybudovane vyrovnane väzby s niekym, ze ste sa navzajom xx rokov podporovali a pomahali si vo vsetkych oblastiach a kto s tebou zostane aj v tych horsich starych casoch. Potom budes odkazana sama na seba. Financne aj citovo.

Strana
z3