icon

Mali by sme sa obávať klimatickej budúcnosti?

22. nov 2023

Všade čítam o klíme, ako sme už prekročili 1.5stunove oteplenie a ako to bude len a len horšie. Je podľa vás svet v prdeli po tejto stranke a bude to katastrofálne? Mam sa báť o budúcnosť svojich detí?

Strana
z2
markus1
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
22. nov 2023

@markus1 malé prevádzky väčšinou obchodujú vietnamci a farmárske trhy bývajú zvyčajne doobeda, kedy sú ľudia v práci... Máš pravdu, ale supermartket je bohužiaľ pre mnoho ľudí jediná reálna možnosť, kde nakúpiť v rámci týždenného kolotoča...

denithestrange1993
22. nov 2023

V prdeli je. Ale dobra sprava je,ze nikdy nebolo aby nebol v prdeli. Zijeme si historicky najlepsie ako sme si kedy zili. Globalne oteplovanie a s tym spojene veci su samozrejme strasne, ale realne co s tym chces urobit? Pokial nevies zmenit fakty tak sa je zbytocne nad tym trapit (do istej miery vieme zit udrzatelnejsie,ale nerobim si iluzie,ze tym vela ovplyvnime)

domak2
22. nov 2023

Ja si myslím, že bol v prdeli vždy, len sa trochu menia problémy. Netuším aký to tu ma zmysel, tak si tu chvíľu co som tu nechcem kaziť tým, že sa budem v kuse umarat nad problémami na ktoré nemám dosah.

daniela2202
22. nov 2023

Končíme, to je viac než jasné.... ja to vidím tak do roku 2050

autor
22. nov 2023

@daniela2202
@domak2 tak ak by som vedela kedy je koniec a ako to bude, tak peniaze co šetrím sebe, deťom tak miniem na seba, na nieco co bude mat teraz zmysel. Každý sa zaujíma o budúcnosť, setri a tak, tak aby to malo význam sa vôbec teraz zapodievat nejakou budúcnosťou.

tenerifka
23. nov 2023

Ano, je. S cim nestihnu zatocit prirodne zivly, dokonci AI.
Doslova

lunademonica
23. nov 2023

Ano, je to v riti, vsetci zhorime na zemi....zatial co niekto sa snazi nepouzit za zivot ani jeden plastovy sacok, Rusko hadze bomby a zasiera ovzdusie extremnym sposobom a nechysta sa s tym prestar...vdade vo svete tovarne a vojny, ludom jebe a tak aj dopadneme....

blackcat8885
23. nov 2023

Ja, sa celkovo bojím o budúcnosť detí aj kvôli klíme aj preto, že vojny, nepokoje, ekologické katastrofy.... No úprimne bojím sa v akom svete budu žiť a je mi z toho veľmi smutno. Vediem ich k ochrane prírody a zvierat nie iba teoreticky ale aj prakticky. Snažíme sa po kvapkách zlepšiť svet.

autor
23. nov 2023

@tenerifka prečo myslíš ze al? Myslíš ze bude v budúcnosti má takej úrovni až ze by to mohlo byt katastrofálne pre ľudstvo?

autor
23. nov 2023

@blackcat8885 presne aj my tak fungujeme a aj ja sa bojím o ich budúcnosť. Takýto svet som si pre nich neprijala, nuž čo už.

valeria_h
23. nov 2023

Žijeme v posledných časoch, takže situácia sa bude len zhoršovať. Hladomor, vojny atď. Ale nemáme sa báť.

autor
23. nov 2023

@valeria_h tiež mi to tak príde ako zo zjaveni jana o konci sveta.

vroni
23. nov 2023

@autorka, to sa vážne pýtaš, ci "bude" AI na takej úrovni, aby nás zničila? Nie ze "bude". Už tým smerom vykročila. Roboty "ľudskej" veľkosti (vyzerajú skôr ako dvojnohy pes), určené do neprechodnych terenov, určené na boj v domoch (primárne to nebude na medvede asi), schopné programovať vlastne vylepšené klony... Áno, zatiaľ to nie je dokonalé, ale veľa nechýba a AI bude skutočne samostatná a mysliaca. Na čo potom bude potrebovať ten škodlivý odpad - človeka? No na nič. Je prirodzený proces škodu odstrániť. 🤷‍♀️ Celú klimaticku "katastrofu" tak, ako je nám prezentovaná, považujem za besne škriekanie zopár fanatikov a zopár vychcancov. Nie ze by sa neoteplovalo a nerutili sme sa do problémov. Ale títo experti to ešte urýchľujú a zhoršujú situáciu. Namiesto hľadania riešení navrhujú buzeracne nezmysly, ktoré nič neriešia a mastia si pri tom vlastne vrecka. To, ze sa len prizeráme, je opak inteligentného konania a matka príroda nám to škaredo spočíta. Ale ľudstvo sa bolo schopné sociálne vyvinúť minimálne až vôbec, nerobím si ilúzie, ze by sa niečo menilo práve dnes.

veronka523
23. nov 2023

Klimatická kríza nie je to najhoršie... Keď tvoj spolužiak chce skočiť zo strechy a ty si to natáčaš a pokrikuješ,aby skočil, tak to je kríza. Kríza hodnôt, úpadok. Z toho mi je smutnejšie...

misters
Odpoveď bola odstránená
autor
23. nov 2023

@vroni nesledujem veci ohľadne al, len som kdesi raz čítala článok ze ludia sa nemajú báť nejakej vzbury, ale toto co opisuješ je tiež dosť desive,idem študovať o to m.

miriam11
23. nov 2023

Nepozeraj správy a bude ti sveta žiť. Sleduj blogy odborníkov a vedcov zo sveta. To info o klíme a uhlíkovej stope, čo prezentujú SK médiá su žalostne smiešne.

miriam11
23. nov 2023

@misters ty si tiež dobrý pozierac mainstreamu.

misters
Odpoveď bola odstránená
vroni
23. nov 2023

@autorka, pozri, videa sú verejné prístupné na youtube, sú to verejne prezentácie oficiálnych inštitúcií. Napríklad tie roboty na boj v domoch slúžia na vyčistenie teroristických brlohov, čiže zatiaľ pozitívne. Filozofická otázka je, dokedy a ako je definovaný terorista. Zatiaľ ľudstvo bolo schopné zneužiť akýkoľvek pozitívny vynález. Toto nebude výnimkou, si myslím.

bloger
23. nov 2023

Povedal by som, že smeruje k zániku. Aby som sa nevyjadroval vulgárne. Ale napriek tomu ešte má čo ponúknuť a je krásny.

lunademonica
25. nov 2023

@misters ty si sa dobre zamotala...tak v prvom rade keby tam nehadzali bomby Rusi, nemuseli by sa Ukrajinci branit tymi americkymi nie??? Ci keby tebe daky rusak vykopol dvere domu, roztiahnes mu nohy?

duunlo
25. nov 2023

Kedze s prdelou sa serie, tak bu bu bu neposerte sa ✌🏻🤣😜

Strana
z2