Mám 30. Som už stará?
Dievčatá, včera som oslávila 30-ku, pravdupovediac cítim sa ako kus starého železa. Akoby už všetko skončilo, na bláznivé veci som už stará, už sa nevrátia tie bezstarostné roky. Takisto fyzicky už budem len starnúť a postupne o mňa už nebude záujem, lebo je plno mladých a krásnych dievčat. Na 30 rozhodne nevyzerám, ale tiež už nie som tá nevinná 18ka. Aj mi to už známi dávajú najavo, poznámkami typu: No, už nie si mladá. Mladosť je už za Tebou - a takéto podobné reči. Viem, že to možno nemyslia zle, ale tnú do živého. Ako sa s tým zmieriť? Dúfam, že nedopadnem ako všetky tie ženy, ktoré začnú chodiť na kliniku plastickej a estetickej chirurgie s cieľom byť čo najdlhšie mladé :(
@perdulka7 Moc sa už nestretávame, keďže kamoška už má dieťa a má starosti okolo neho. Ale keď nechcem byť sama tak idem do tej 4cenovej aby som zabudla, že nikoho iného nemám.
Ale nechcel som vam ani velmi odbocit od temy a kazit diskusiu tak sa vraciame k veci. Neviem ale ci ta vecna mladost je tym ze nemam rodinu. Su aj ludia co rodinu naju a ajtak sa citia nlado. Cestuju, sportuju, idu na koncerty, na pivo... Proste neriesia. Tak moja situacia by sadla do temy ze "zivot bez zavazkov vs. rodina" ... tak ale co sposobuje tieto myslienky (autorky) netusim. Bavia ma spolocenske temy rad sa porozpravam aj o veciach ktore sa ma nerykaju ved na tom nic zle neni. Niekedy aj pohlad nezainteresovaneho pomoze. Uz dvakrat odznelo ze introvert zijuci v malej obci... Tak z pocutia viem ze tam su intrigy, ludia sa do vsetkeho miesaju ale zase ja zijem v meste, som extrovert a chodim do dedin co su satelity miest, je tam vela novych bytoviek, obyvaju to bratislavaci a take uz neni tam uz je atmosfera mesta. Mozno to prameni z introvertnej povahy lebo oni maju take myslienky ze az moc premyslaju. Viete my extroverti neriesime resp. nerozmislame, proste berieme vsetko tak ze svet je gombicka a nestarame sa. Stalo sa nieco? Neva ideme na pivo... 😀
ty si také krásne zelené jabĺčko 🙂 len keby sme ťa rozrezali, bolo by zhnité. my zvyšné sme také otlčené jablká s defektmi povrchovými, ale ak nás rozrežeš, sme jedlé a chrumkavé 🙂 a preto nás chlapi ľúbia 🙂 je z nás osoh :D
@limetka69 Neviem prečo ma urážaš a prirovnávaš ma k zhnitému jablku. Ja Ťa neurážam a ani nikoho iného.
Ti sú drísty tie keci mladučká a už budú chcieť len mladé pipky...normálne mám pocit že si celú mladosť flirtovala,teraz už tak nemajú záujem a ty sa s toho ideš po** čo je toto za...
a ty to berieš ako urážku? tak to vôbec nechápeš ešte veľa vecí a je zbytočné ti niečo vysvetľovať
@perdulka7 Ja ani neviem o čom sa mám s nimi rozprávať, aj keď nastúpim do novej práce ja nikdy neviem o čom sa rozprávať s kolegyňami a keď sa minú zásoby Ako sa máš? Ako dho tu pracuješ? tak už neviem ako ďalej.
@limetka69 Tak neviem ako si to myslela. Nemyslím si, že som zlý človek, ale nemám s kritikou problém ak mi má pomôcť.
@autor ver ze tym to nebude. Ja som tak ukecany ze po mne skor chcu aby som bol ticho alebo ma kolegyne neraz podpichli ze jeeeee ty vies byt aj ticho? To sa neda silit. Bud je tema alebo neni. To nie ty musis ked je taka partia ze sa keca o vsetkom tak sa vzdy da zapojit.
a inak chcem pochvalit tuto komunitu (hlavne limetku) ze tuna so zenami sa niekedy da lepsie porozpravat ako s chlapmi v krcme 😉
nevravím, že si zlý človek, máš len pokryvené sebavedomie, a to je to škaredé v tebe, máš to v hlave nejak domotané, my vyzeráme ako vyzeráme, ale máme sebavedomie zdravé a úsmev na perách, a preto muži majú o nás záujem, aj bez dokonalého vzhľadu, snáď už ma chápeš, mne sa zdalo, že som dobrý príklad uviedla, ja neurážam nikoho, ani nesúdim 🙂
Cele je to o tom ze mas 30 a nemas chlapa. 20r pipky nie su ideal kazdeho muža. Skor zakomplexovanych v krize stredneho veku co hladaju v mladych šuškach studničku mladosti. Normalny chlap chce zenu primeraneho veku k sebe. Zenu ako celkovy balik Nie len pekny novy obal. Ale aj charakter charizmu sebavedomie zmysel pre humor vyzretost atd. Mozno tvoji znami ti tymi recami naznačuju ze sa mas posunut a doztiet ze v 30 žit ako 20ka nezodpovedne vymetat bari disco a starat sa len o seba-ano si na to uz stsra🤣ale ak tak chces žit tvoja vec. No z ineho hladiska je uz cas hladat si staleho partnera ak chces mat muza a deti,
@limetka69 Takto to už chápem :D Priznávam, pochybujem o sebe neustále, aj čítam motivačnú literatúru no akosi to nepomáha.
Neboj, to je len spomienkový optimizmus, že aké to bolo v 18tke super a teraz v 30tke nahovno. :D Keby si sa na chvíľu o tých 12 rokov vrátila, hneď by ťa to prešlo.
Tiež budem mať tento rok 30, ale ani mi to nepríde. Vyzerám mladšie, aj po pôrode a dieťati, a určite vyzerám lepšie než v 18tich. To mi potvrdil aj môj muž, ktorý som mnou od tých 18tich je. :D Jasné, život je iný, ako keď bola naša jediná starosť naučiť sa na písomku, ale nevrátila by som sa už do tých čias, aj keď boli skvelé a často na ne spomínam.
Ale skrátka život ide stále dopredu, treba niekam postupovať, nie žiť v minulosti a utápať sa tým, že už tak dobre nebude. Bude dobre, ale iným spôsobom. Treba si užívať to, čo aktuálne je. Ak nemáš partnera, užívaj si to, že ho nemáš, že môžeš spoznávať nových ľudí a zažiť tú prvotnú zamilovanosť. Píšeš, že študuješ, tak si užívaj aj toto, že sa učíš niečo nové a môžeš si zvoliť novú prácu, novú kariéru.
Nuž, a ešte posledná vec: Keďže sa v dnešnej dobe ľudia v pohode dožívajú 80tky a viac, ešte nie si ani v polovici života. Tak si asi rozmysli, či chceš väčšinu života stráviť plakaním nad tým, že si stará.
@miadi :D Rozosmiala si ma s tou studničkou mladosti :D Chlapcov som mala, vždy to bol dlhodobý vzťah, nebola som na krátke vzťahy na jednu noc, ale obaja ma sklamali. A popravde som teraz rada sama.
@limetka69 čítam na internete, tiež som si kúpila knižku o asertivite alebo si požičiam v knižnici.
@autor tym to bude! 😉 moc sa snazis. To je to iste ako ked v laske silis ze velmi chces aby ta niekto lubil. To sa neda. Uz len to ze rozmyslas nad niecim takym to samo o sebe je problem. Pocuvaj ma, napis mi, pytaj sa. Ja ti poradim. Uplne ignoruj s zi ako keby sa nic nedialo. Prides z prace, najes sa, pustis, telku, vezmes mobil do ruky, popises na fore s nama... Taaak ze klidek pohoda tabacek.
@gaaspi Nie, ja nič nesilím, práve naopak. Nechávam sa viesť, ak je téma tak niečo poviem tiež, ak teda mám čo.. ale väčšinou tresnem niečo od veci.
Prepáč ale čo sa zmenilo zo dňa na deň? Keď si mala predvčerom 29 bola si mladá a teraz keď máš už 30 si stará? Ja budem mat 30 budúci rok. A teda stará sa necítim. Každý je tak starý na koľko sa cíti. Pokiaľ máš depku z pribudajicich rokov navštív psychológa lebo tie tvoje príspevky sú na zaplakanie
@autor tak trsni od veci kludne, ved aj ja som tak. Smeju sa mi co mam napisane v profile ale ja uz kaslem na to, pribral som a robi mi nadvaha problemy tak preto tam mam to co mam. Ale nebudem s tym zapasit ked viem ze nemam pevnu volu a aj teraz v tomto momente si davam pizzu. Tak to beriem tak ze salamista. Som tucny? Ano som no a? Nebudu ta chciet zeny. No a? Aj ked mi vynadaju do sprostych tak im poviem OK tak som no a? Proste ich odzbrojis tym ze ignorujes nadavky. Som skaredy, tucny, nemotorny, no a? Kaslem na to a vybavene. Zapnem si playko, idem si grilovacku, zatancovat na zabavu, dobre sa najem, otvorim colu a nestaram sa. Lazo plazo.
Tak Bud chvilku sama a neries vek. Ked budes stastna sama so sebou chlapi sa budu lepit ako muchy na med. Moja mama bola 20r vydata a ani po rozvode nemala problem najst si priatela vztahy nekončia v 30 ale ked sa rozhodnes ze uz ziadny nechces. Asi mas len krizu Lebo je take zmyslanie ze do 30 by mal clovek mat vsetko vyriesene -todinu aj karieru a ked nemas citis sa ako looser. Ale do 40 stihas vsetko. A zivot nekonci ani v 40.

Vies, co mi napadlo pri tvojich prispevkoch? Co to za ludi ty mas okolo seba... Plus stale spominas, ze mlade zeny vzbudzuju vacsi zaujem muzov.. No a?? Toto urcuje hodnotu zeny? Tvojim problemom rozhodne nie je vek... Pracuj na zvyseni sebavedomia, asertivity a bude dobre..
Mimochodom, raz mi kolega zo zartu povedal, ze som stara, mojou odpovedou bolo - stara, ale jara... 😀 A nech si to hoci aj mysli vazne, jeho problem 😀 😀