icon

Mam 31 a ešte sa necítim na dieťa

home_alone_today
4. mar 2016

Ahojte,
idem vas poprosit o radu alebo o to, aby ste mi otvorili oci alebo co... Mam 31 rokov, som vydata, mam fajn pracu, byvanie, skveleho manzela.. Problem je v tom, ze sa este absolutne necitim na dieta... A viem, ze by som mala, pretoze vek na to uz daaavno mam. Manzel sa do babatka tiez nehrnie. My sme taki, ze este chceme chodit po dovolenkach, vyletoch, spontanne sa rozhodovat, kde stravime vikend. A nevieme a nechceme si predstavit, ze by sme mali tento zivotny styl zmenit..
Som jedinacik, takze moji rodicia na mna nenapadne tlacia a uz sa asi aj boja, ze deti mat nemozeme a pod, ked este nemame.. Ale ked sa na to pozriem, tak teraz vidim 2 dovody na to mat dieta:
1. Potesit rodicov :D
2. Bojim sa, ze ak nie teraz, tak neskor mozno budu nejake problemy, nebudeme moct otehotniet a ja si to budem vycitat.
3. dovod pod ciarou: urcite by to dalo nasmu zivotu aj novy zmysel.. co je fajn (teraz je zmyslom nasho zivota, aby nam bolo dobre, co je tiez fajn, ale.. :D)

Myslim si, ze pride cas, kedy to dietatko strasne budeme chciet a bojim sa, ze uz bude neskoro... Ale ako to mam riesit teraz, ked po nom teraz este netuzim?

Mali ste tento "problem"?

Strana
z4
snezienka12345
11. mar 2016

@home_alone_today vies co je paradox ? :D ze ja mam 22 a sem tam si normalne aj poplacem ze musim vydrzat cakat, este lebo nemame na babatko zazemie pripravene, inak po nom uz davno uprimne tuzim ... uprimne najradsej by som mala tolko rokov čo ty resp. dufam ze v tvojom veku uz budem cakat druhe babo

misel0806
11. mar 2016

@home_alone_today ak sa na to necitis este asi neprisiel tvoj cas. Sak nasilu sa ani pes nevysere. Uvidis spontanne to pride ani nebudes vediet ako. Ked sa na to budes citit maj ho hoc aj v styridsiatke vek je len cislo. Na dieta nieje nikdy neskoro je to najkrajsi dar kedy ti bude ponuknuti vtedy ho prijmes bez akychkolvek zabran. Vela stastia🍀🍀😁😁

mb269
11. mar 2016

je to uplne v pohode, ze to tak vnimas. Podla mna je to rozumnejsie ako mat dieta v 20 , bez vlastneho byvania, bez pracovných návykov, bez vzdelania byt zavesena rodicom na krku v ich dome. Ak si zdrava tak problem otehotniet nebude ani v 35.

hviezda21
11. mar 2016

Mat dieta je najkrasi,najvacsi a najuzasnejsi dar kt.my zeny mame. 9mes.zazivas nieco neopakovatelne a jedinecne a potom porodom kazdy den v sebe objavujes tolko citov ze ani sama si netusila ze tolko moze byt. Moj mm prezival vsetky tehu velmi krasne spontanne so mnou.Jeho spravanie predtym k detom a teraz nemozem ani porovnat (nevedel a nechcel krstna ani chytit a pov. ze kym nerozprava co s nim). Dnes keby vedel aj by kojil 😀 pritom je to pohodovy tatko kt.svoje deti miluje a uziva si s nimi les hry aj zaspavanie. Nemoze byt s nami kazdy den no deticky mu chybaju viac ako tuzba po kariere ci dovolenkach. Mat o 10 r.menej mam este aj 3-4 deti lebo su dar a podla mna su ludia nato biologicky naprogramovani aby sa mnozili a vychovavali potomkov. Co po tebe ostane ked zomries??? Vsetko sa da s detmi absolvovat a hoc prve roky mozno v obmedzenom rezime aj tak je to to naj v nasom zivote doteraz a som rada za kazde rano s mojimi chlapcami. (PS: trosku si utried zivotne priority a hodnoty lebo mat sa v zivote dobre je dost egoisticke a povrchne)

gabrielkaa
11. mar 2016

Rob ako citis, v tomto no nik neporadi, Mazda sme ina, mame ine pocity a potreby. JA som mala dieta v 33 a dovtedy mi nechybalo a kamoska je teraz v 3 mesiaci na 41...🙂 Samozrejme aj vek hra rolu, ale zas ty si este stale mlada

gabrielkaa
11. mar 2016

Joj robim chyby,lebo pisem s mobilu a ten mi to "opravuje" 🙂 Chcela som napisat, ze kazda sme ina....

bluesgirl
11. mar 2016

@hviezda21 Mat sa v zivote dobre je egoisticke a povrchne? To ty sa chces mat akoze zle? Je uplne normalne a spravne zit tak ako sa cloveku paci a nehrnut sa do istych veci z donutenia. Dieta moze byt darom pre toho co ho ozaj i chcel, inac sa idylka dost rychlo rozplynie ked pridu starosti. Zivotny standard narodenim deti casto klesne cize take dovolenky a rozne ine vymozenosti niekedy nemusia byt mozne. Moznost si dopriat nema kazdy, najma nie v dnesnej neferovej dobe.
Ludia su rozni, ak by ta tvoja teoria o akomsi naprogramovani bola pravdiva neboli by nijake opustene, zanedbane ci tyrane deti. Podla mna ma autorka priority dobre utriedene len sa vymyka typickemu trendu.

jankastubka
12. mar 2016

Uz ti tu asi vsetci napisali oba pohlady aj take a take.
Abosolutne suhlasim, ze s dietatom sa da robit vsetko ako predtym. Aj ked mozno zavisi od toho ake to dieta je. My sme mali stastie na pokojne a zdrave dietatko, narodilo sa v maji. A my sme v lete s kocikom chodili kade tade ako predtym. Kojit som ho mohla hocikde, prebalovat tiez. Bolo to uzasne leto.
Dnes ked sa nahodou niekde vyberieme bez malej, tak je nam normalne luto a hend zacneme uvazovat, ze boze ako by sa tu malej pacilo. Je to naozaj nasa radost, nas zmysel zivota. A vikendy a podobne netreba nijak specialne planovat, chceme ist na vylet ok, ide sa. Dieta si od mala zvyklo zaspat aj v kociku aj v aute, aj v posteli, nebol s tym problem. Zivot je taky aky si ho urobis, netreba hladat komplikacie.

Ale nie vsetci rodicia maju to stastie, su deticky, co maju aj koliky, refluxy, ci ine problemy, nespia, placu. A mam obavu, ako by ste sa k tomu vy postavili, ak by ste si dieta spravili len pre tie dovody, ktore uvadzas. Potom by sa lahko mohlo stat, ze sklznes do poporodnej depresie, alebo, ze sa budete s
partnerom hadat, ved ty si to teraz ries, ja som dieta este nechcel a pod.

Takze tazko je to rozhodovat sa. Zase na obranu, aj tie narocnejsie deticky vacsinou neboli narocne do puberty, ale okolo toho roka to skoncilo. A zacalo krasne obdobie objavovania, hrania a pod.
Drzim palce aby ste sa rozhodli spravne, a aby ste boli stastni.

mircalla
12. mar 2016

@home_alone_today budem uprimna. mala som 31 a tiez som sa necitila na dieta. ked som mala 32, tak som zistila, ze nemozem otehotniet. riesili sme ivf a trvalo to roky, kym to vyslo. nechcem strasit, ale uz mas ten vek, kedy sa ti pripadne dalsie odkladanie dietata mohlo dost skaredo vypomstit. takze je to na tebe - samozrejme nemusim zdoraznovat, cim si starsia, tym tazsie sa otehotnie a tym vacsie rizika. a okrem toho sa to moze podarit hned a moze sa to padarit za niekolko rokov ci dokonca vobec. K adopcii - nuz aj to trva velmi dlhe obdobie a je to beh na dlhe trate.
mat moznost vratit cas - riesim to ovela ovela skor

fopka
12. mar 2016

@home_alone_today ja som sa vydavala v 23 rokoch a na babo som do tridsiatky ani nepomyslela, potom z casu na cas, kedze okolie tiez tlacilo. Jednoducho som nechcela a hotovo. Mala som az 34, ked prisiel drobec. Neľutujem, vychutnavam si to naplno....ale!!!! dalo to zo zaciatku zabrat, po tolkych rokoch samoty, ked si sam sebe panom, ides a robis co chces....tazko sa proste zvykalo

fopka
12. mar 2016

a este predsa, dieta je jednoducho to najkrajsie a najlepsie,co v zivote mozes mat, detske objatie sa nevyrovna ani dovolenke v karibiku,ani nicomu....pochopis,az ked zazijes

mircalla
12. mar 2016

@home_alone_today a tiez som mala dobru pracu, cestovala som atd....ten pocit bezmocnosti potom, ze dieta chces a nemas - nuz neprajem nikomu. samzrejme rozhodni sa sama, ale z vlastnej skusenosti - mas najvyssi cas to riesit. zacat to riesit ked mas 35 a viac je uz velmi velmi neskoro - vies, ze pocet vajicok klesa, i ked je to indivudualne. viem, o com hovorim. dakujem neviem komu a comu, ze som mala nakoniec velke stastie

dana_l
12. mar 2016

@home_alone_today ja som mala deti este vo vyssom veku ako si ty teraz. posledne dvojicky v 39. u mna bol dovod ze som nemala partnera. som si myslela ze ostanem sama na starobu a bezdetna. ale ked prisiel ten pravy tak prisli aj deti
ty uz praveho princa mas a ci chces mat deti alebo nie, to je len na tebe.
vela sa pise o snazilkovani a ze sa nedari. takze to ze ked sa nakoniec rozhodnes mat dieta ti nemusi zarucit ze ho ozaj budes mat. mozno nebudes moct otehotniet ani po roku, dvoch skusania.
urob ako to ty citis. vzdy bude v zivote - keby. ale keby bolo keby, boli by sme v nebi

mata1984
15. mar 2016

@home_alone_today ahoj, písala si, že nevidíš dôvod mať dieťa....podla mna ked otehotnieš a budeš mať babatko v rukách, spoznáš ten dôvod..mimochodom, ja som bola ten istý prípad, ani v 29-tke som sa necitila na dieťa, potom som si myslela, že som tehotná, ale bola to cysta, ale sa mi velmi zapáčila tá myšlienka, že som zatúžila po dieťatku a po pol roku som otehotnela...ale pritrafili sa dvojičky, mne, čo som dlho váhala a vždy som vravela, že chcem iba jedno 🙂 takže tak...

irusa
20. mar 2016

keby som sa ja mala na detí cítiť, tak v živote ich nemám 😒

lavinis
20. mar 2016

@irusa aj ja tak 🙂) ale teraz som rada, že ho mám

irusa
20. mar 2016

@lavinis aj ja a dve 😉

bluesgirl
21. mar 2016

@irusa A to si ich preco potom mala ak si sa na ne necitila? Len zo strachu z neplodonsti?

irusa
21. mar 2016

@bluesgirl je iné chcieť a iné je necítiť sa na to ... snáď sa ti to podarí pochopiť

bluesgirl
21. mar 2016

@irusa Skor sa to tebe nedari pochopit. Ak sa niekto naozaj neciti na dieta tak ho este nechce.

irusa
22. mar 2016

@bluesgirl choď rýpať niekde inde nemám na teba náladu 😒 😒 😒 😒 😒

Strana
z4