icon

Mám dať vykastrovať 7-ročnú čivavu?

8. jún 2023

Ahojte,

rozmyslam nad kastraciou, 7 rocnej civavy (pes).
Este stale mi znackuje dom a uz mi praskli nervy, doteraz som ho lutovala, teraz uz nie. Ocura mi gauc, zaves, stolicku, vsetko mozne, doteraz som to umyvala, ale uz nemam nervy proste.

Kastrovanim sa skoncia tieto priblemy? Ci uz musim vydrzat este 7 rokov?

Dakujem

syslik81
8. jún 2023

kastracia by mohla pomoct nezaruci ti to nik ale pes znackuje aby si oznacil teritorium hlavne ak sa suky v okoli haraju ...

luccija
8. jún 2023

Robí to celoročné či iba, keď sa harajú feny?
Mne povedal veterinár, že mám vyskúšať chemickú kastráciu tá je dočasná a potom normálnu, keď uvidím zmenu.Ze to je 50/50 či to pomôže
Nás to spraví asi 2x mesačne, keď nedám na izbu mriežku a v noci sa vyberie do obývačky a ocvrka označkuje si.Alebo ho necháme samého doma cez víkend poobede tak som dala mriežku do chodby má tam svoj pelech a nespraví to.Akonahle je v noci v izbe mriežka do vlastnej izby si nenacvrka
Aspoň mne to tak veterinár opisoval, že si znackuje teritórium.Ale moze to robiť aj z trucu, veľa je sám doma a pod ..ak to je takto nemáš čo stratiť a dala by som ho.

mattina8991
8. jún 2023

Ja som mala ten istý problém s mojim čivaviakom, keď mal 8 dala som ho vykastrovať a od vtedy nič neoznačkoval, teraz má 13 😊

luccija
8. jún 2023

Kamarátka naučila čivavu na veľký pelech ten čo sa zazipsuje taký stan.Dala jej tam hračky ma tam svoje miesto a, keď idú preč tam ju zavrie, ale je to taký veľký stan má tam komfort a odvtedy ma pokoj.Ale nesmie to ten pes brať, že to má za trest pomaly zvykať na stan

colsami
8. jún 2023

Ak ti ide iba o znackovanie, tak NIE, kastracia ti ngarantuje ze nebude uz znackovat v dome. Ak to robil doteraz, je to u 7rocneho psa uz vypestovany ZLOZVYK.

Co sa tyka kastracie samotnej, ma zo zdravotneho hladiska pre psa opostatnenie. 80% psov starsich nad 5 rokov maju minimalne BHP co sa prostaty tyka a cim su starsi tym je vyssia pravdepodobnost problemov ci s prostatou ci semennikmi. Takze kastracia je vyborna vec - ale znackovanie vo vasom pripade znamena uz zlozvyk takze ci ti v tomto smere pomoze je veelmi otazne.

elmivelmi
8. jún 2023

hlavne naco ti je pes na gauci ked ti vsetko obstava?Kup si psa na zahradu a toho nemusis ani mrzacit kastrovanim.
Inak ja by som to neznielsla obstaty byt..

anonymanonym
8. jún 2023

Vykastrovat mozete (zo zdravotneho hladiska super), ale tu by asi skor pomohol dobry trener.

rebrambora
8. jún 2023

Jasne priklad toho, ze to, ze ked je pes maly neznamena, ze ho netreba vycvicit.

autor
8. jún 2023

Dakujem, tak uz mame aj termin. Snad vsetko dobre dopadne.

stella14
18. jan 2024

Pomohlo to kastrovanie?

autor
19. jan 2024

@stella14 Velmi. Uplne ineho psika sme dostali. Pribral, ale je pokojny a konecne neznackuje. 🙏🏻 Mali sme ho dat skor... 😏

stella14
19. jan 2024

Tak snad aj nam pomoze 🙏

autor
19. jan 2024

@stella14 Ja si mylilsim, ze urcite ano. Nas ocikaval vselico, znackoval.... Ach. To bola katastrofa...

stella14
19. jan 2024

Aj nas to iste. A to este mame fenku doma. Momentalne je 12 dni po kastracii. Zatial prvy den, co necvrkol.