Mám ísť do autoškoly i napriek tomu, že o riadení vozidla skoro nič neviem?
Ahojte mam 26 rokov a az teraz som pocitila tuzbu ist na ten vodicak. Doteraz som neprejavovala ziadny zaujem. No problem je v tom ze neviem ci by som to vlastne spravila kedze ma nikto neucil riadit auto na miestach kde niesu ine auta doma si to tiez neviem vyskusat pretoze priatel ma auto na automat a s tym teda fakt nieje veda ist. Ako tak mam potuchy o spojke kedy sa pouziva nieco o preradovani viem ale cuvanie a parkovanie zda sa mi to nemozne. Mam ist do autoskoly s tym ze este som neriadila auto ? Bojim sa velmi ze pohorim. Pekny vecer vam prajem .
Skúsiť v okoli sa popýtať na recenzie autoškôl..u nas boli 4 na vyber,v jednej bola inštruktorka doslovne hnusná na začiatočníkov..ale určite choď, dáš to.. držím palce
Sla som tam ako úplný amatér. Nevedela som nič. Aj sa mi z rodiny núkali že ma niečo priučia, sle odmietla som. Spoliehala som sa že ma naučia v autoškole. A naučili. Len smelo do toho a drzim ti palce 🙂
Ahoj tiež silno uvažujem nad vp ale ten strach, nulové vedomosti a zručnosti. Mať auto všetko by bolo jednoduchšie ale strach je tam.🥶možno raz.
Ďakujem vam za povzbudenie 🍀😊
@kejtka87 fuuu ani nevies ja sa ako bojim 😅 ale chcem mat proste vp tak to idem skusit
@kejtka87 priatel ma auto na automat ale s tym moc nepochodim takze ani neskusam
@kacenocka2 autorka, ked bude instruktor kricat, treba ho razne zastavit. Dovoli si len to co mu dovolis ty. Ked neprestane, treba sa stazovat. Ty si platis za sluzbu, tak ju mas dostat v plnej kvalite a na to aby si vybijal svoje nervy, nech si kupi boxovacie vrece.
Ja som tiež robila vodičák ako 31 ročná. Dovtedy nikdy v živote som nesedela za volantom. V škole má všetko naučili. Bola som síce vystresovaná, ale na cca 8-ej jazde som tomu začala rozumieť. Skúšky som spravila na prvýkrát. A teda ja som sa učila aj na YouTube, sú tam inštruktážne videá z autoškôl a len som to dokola pozerala a nejako som celej vede šoférovania pochopila.
Netušim, čo za ľudí máš okolo seba, ale vedia oni, že šoférovanie bez vodičáku rovná sa problém so zákonom? Takže kde a ako by si sa podľa nich mala pred začatím autoškoly naučiť základy? Stačí, že Ťa skontrolujú policajti, ziistia, že nemáš vodičské oprávnenie a si v prdeli… 🤦♀️😄 Svojmu okoliu oznám, že do autoškoly sa chodí práve preto, aby si sa mohla pekne v kľude naučilť šoférovať Aj základy sa učia až tam. Jediné, čo môžeš bez vodičáku je učiť sa teôriu. Aspoň veci, ku ktorým nepotrebuješ vysvetlenie. Neboj sa, zvládneš to. Aj hopkanie pri rozbiehaní patrí k tomu. Aj skapanie motora. Aj blbci v premávke, ktorí zabudlu, že sa tiež kedysi učíi šoférovať. Kľuuud, pohodička, to dáš. 🤗
ale veď s nevedomosťami o riadení auta tam ide každý...neboj, len choď, naučíš sa...
Ja som pred autoškolou ani za volantom nesedela, no toto čo vás ma ani nenapadlo. Keď ste išli do prvej triedy, vedeli ste už písať, čítať?
@mijunik ved prave to a ja nemam ani velmi kde skusat a viem ze by na mna priatel a ani otec nemali trpezlivost to by boli len same hadky
@asia83 lebo okola mna kazdy tak siel ze pred skolou ho este doma ucil bud otec alebo niekto iny soferovali uz od mala 🤔 samozrejme nie v premavke na poli atd...
To ze nemas skusenosti nevadi.Ja by som si overila do akej autosky idem.Ci maju normalny pristup alebo nie.Ja som skoncila autoskolu nedavno a do tejto by som uz nesla.Instruktor doslova jacal za bezne chyby.Aj za to ze som pozrela medzi domami ci mi nevybehne niekto zlava.Vedela som ze mam prednost ale co ak niekto vyleti spoza domu.No 20 minut po mne jacal na co som tam vobec hlavu otocila.Znamemu buchal nacvicisku kuzelom do po aute.Vedela som ho stopnut ale aj tak ma vystresoval.Myslela som si,ze som taka blba ale na skuskach som zistila, ze to robil kazdemu
Mala som 20 keď som šla do. Autoškoly a keďže sme auto doma nemali tak som tiež mala nulové skúsenosti. A keď mi povedal inštruktor ze mam vojsť do brány (šírka taka žeby sa tam dve nákladné autá zmestili, ja som bola na malej Fabii vtedy), mu vravím ze sa tam nezmesti 🙈😂, ale autoškolu som spravila na prvý pokus. Takze smelo do toho...
Pozrela by som si vseliake videá na YouTube teóriu riadenia vozidla, nech aspoň čo to viem. Ja som vedela aspoň čo to. Muž ma učil na opustených cestách. Ale zas ja som taká, že nerada idem niekde nepripravená že fakt nemám ani šajnu.
Tiež poznám viacerých čo išli do autoškoly a nevedeli nič. Prvý x sedeli za volantom. Mne inštruktor aj zakázal viac chodiť s mužom aby som nepochytila zlé návyky
@pehavcek prave toto mi robi obavy a ja som taka ze uz potom budem len v strese a este viac chyb urobim
@mimikarol ano o tych zlych navykoch viem toto iste povedal aj mojej znamej instruktor
Aj mna to stresovalo, aj som si porevala ale o to viac som sa snazila aby som to zvladla a aby som ho uz mala z krku.Ti instruktori su mnohi vyhoreni. Ono si to treba vediet v hlave spracovat a trochu sa odosobnit Preto si pozistuj o autoskolach ale nebola by som naivná v tom, ze nikde po mne instruktor nezavrci.
Neboooj, veď na to tam ideš, aby ťa to naučili. Ja som si robila vodičák v 17-tich, nevedela som vôbec nič. Na prvej jazde mi inštruktor povedal, nech naštartujem a idem rovno, von z parkoviska. Ja mu na to, že neviem, ako. A on, že "Nehovor mi, že ťa otec nevzal na parkovisko a neukázal ti to." A ja, že "My nemáme auto." 😁 Keď sa spamätal z prvotného šoku, všetko mi vysvetlil a ukázal.
Tak podľa mňa je to prirodzené, že do autoškoly chodia ľudia, ktorí nevedia šoférovať, ale teda neviem... Niečo sa zmenilo počas posledných 20 rokov? Do autoškoly som nastúpila ako 18 ročná a nemala som ani potuchy čo je to spojka, prevodovka a na čo sú tie tri pedáliky dolu... A so mnou 90% mojich spolužiakov.
@pehavcek toho som si zas vedoma ze iste po mne bude niekedy vrčat 😅
@h2 asi aj ja takto dopadnem i ked vlastne teoreticky aj viem ako sa pohnut s vozidlom ale v praxi nie 😅
@mikadooo teraz si vacsinou tie zaklady uz nacvicia doma poznam plno ludi co tak spravili
No vidíš, ja som išla ako nepopísaný papier a nikto počas autoškoly neriešil, že neviem šoférovať. A takisto nepustím svoje deti za volant, kým nebudú mať vodičák z autoškoly. 🤷 Mne to príde divné, prečo by som ich ja mala niečo učiť, keď je na to vyslovene škola, kde sa naučia pekne všetko od základu?
@kacenocka2 v autoškole kde som bola si veľmi potrpeli na to aby študent vychádzal z auta s úsmevom na tvári 🙂 zāleží aká autoškola
Ja som si tiež základy nacvičovala roky doma, keď som chodila s otcom niekde, potom s ujom, aj som sama šoférovala po poľnej ceste, značky som poznala a tam som si doplnila len teóriu a pravdaže tie jazdy, ale išlo to dosť dobre. Ale ja som taký typ, že celkom bez skúsenosti, by som ani nešla jazdiť do mesta.

Držím nám obom palce! Do leta to máme hotové, verím v to:D