Mám na seba vysoké nároky
@dskjhfdlkdjhl aj keď dosiahnem to čo som chcela tak stále nie som spokojná. Stále idem, idem a ak sa mi niečo podarí tak to beriem ako normálnu vec a vôbec si tým nezvyšujem sebahodnotu, ze áno dokázala som niečo lebo som dobrá..
To nie su vysoke naroky, to je ze nevies co chces. A v podstate vzdy je este kam napredovat.
To niesu vysoke naroky. Jednoducho sa nevies tesit z uspechu a nedokazes nikdy mat pocit ze stacilo. Lebo si sa to nikde nenaucila . Aku si mala vychovu? Rodicia na teba furt tlacili?
@martinmmartin no v škole kvôli známkam áno, ale nikdy to nebolo typu - musíš mat samé 1tky. Neviem prečo som na seba príliš prísna, porovnávam sa a lepšími ľuďmi.. úspech skôr beriem ako samozrejmosť a idem za ďalším ktorý mi tiež nejak nepridá radosti/sebahodnoty.
Autorka ja som toto mala tiež.. vyústilo to až do depresie a úzkostnej poruchy, lebo som stále makala, v práci vyhorela, nebola som spokojná ani vo vzťahu atď.. pomohla psychologička a pochopenie mojej výkonovej orientácie, a prečo ju mám 🙂
Ano, ste na seba prisna. Poznam to dobre z vlastnej skúsenosti. Skuste sa porovnavat len sama so sebou (napr. ja pred 10 rokmi a teraz). Co ste sa naucili v roznych oblastiach, co ste zvladli, ako ste vyrastli (nielen karierne, ale aj osobnostne).
Ake mate hodnoty, co je pre vas dôležité, co este chcete dosiahnut, naucit sa a hlavne preco, to chcete.
Ak mate moznost, skuste terapiu od psychologa/icky. Aj online, ked nezozeniete klasicky. Lepsie takou formou ako nič. Spolocne preskumate, preco to tak mate a co sa s tym da robit.
Drzim palce!

Ako sa to prejavuje?