icon

Mám na seba vysoké nároky

31. júl 2024
dskjhfdlkdjhl
31. júl 2024

Ako sa to prejavuje?

autor
31. júl 2024

@dskjhfdlkdjhl aj keď dosiahnem to čo som chcela tak stále nie som spokojná. Stále idem, idem a ak sa mi niečo podarí tak to beriem ako normálnu vec a vôbec si tým nezvyšujem sebahodnotu, ze áno dokázala som niečo lebo som dobrá..

dskjhfdlkdjhl
31. júl 2024

Ved na tom nie je nic zle.

sissy27
1. aug 2024

To nie su vysoke naroky, to je ze nevies co chces. A v podstate vzdy je este kam napredovat.

martinmmartin
1. aug 2024

To niesu vysoke naroky. Jednoducho sa nevies tesit z uspechu a nedokazes nikdy mat pocit ze stacilo. Lebo si sa to nikde nenaucila . Aku si mala vychovu? Rodicia na teba furt tlacili?

autor
1. aug 2024

@martinmmartin no v škole kvôli známkam áno, ale nikdy to nebolo typu - musíš mat samé 1tky. Neviem prečo som na seba príliš prísna, porovnávam sa a lepšími ľuďmi.. úspech skôr beriem ako samozrejmosť a idem za ďalším ktorý mi tiež nejak nepridá radosti/sebahodnoty.

andrea2323
1. aug 2024

Autorka ja som toto mala tiež.. vyústilo to až do depresie a úzkostnej poruchy, lebo som stále makala, v práci vyhorela, nebola som spokojná ani vo vzťahu atď.. pomohla psychologička a pochopenie mojej výkonovej orientácie, a prečo ju mám 🙂

camelie12
1. aug 2024

Ano, ste na seba prisna. Poznam to dobre z vlastnej skúsenosti. Skuste sa porovnavat len sama so sebou (napr. ja pred 10 rokmi a teraz). Co ste sa naucili v roznych oblastiach, co ste zvladli, ako ste vyrastli (nielen karierne, ale aj osobnostne).
Ake mate hodnoty, co je pre vas dôležité, co este chcete dosiahnut, naucit sa a hlavne preco, to chcete.
Ak mate moznost, skuste terapiu od psychologa/icky. Aj online, ked nezozeniete klasicky. Lepsie takou formou ako nič. Spolocne preskumate, preco to tak mate a co sa s tym da robit.
Drzim palce!

ivangeline
1. aug 2024

Neporovnávat, neposudzovat. Ako píšu, len seba so sebou. ;)