Mám nahlásiť nedodržanie karantény?
Baby, čo mám urobiť? Susedovcom v panelaku sa vrátila dcéra z Rakúska, pracovala v lyžiarskom stredisku. Jej kolega, čo tam robil na lanovke, má vraj coronavirus. Oni by mali teraz celá rodina byť v karanténe. Samozrejme, že kašlú na to. Mladšia sestra beha po vonku na kolobežke (áno, má aj rúšku), matku som stretla, že ide do obchodu. Muž šiel normálne do prace. Akože karanténa jak vyšitá. Mám ich nahlásiť?
@angelinja nie ona sa pýtala, ale ja.
@zanet266 Na jednej strane píšeš, že svoju karanténu neporušuješ, neohrozuješ nikoho z Tvojej rodiny. Na druhej strane radíš autorke, aby svoju karanténu porušila a ohrozila seba a svoju rodinu upozorňovaním susedov.
Darmo sa paprčíš, nabudúce nepíš hovadiny, keď nechceš čítať kritiku. 😘
@nikyball sama si chorá tak sa spamataj a neurážaj ludí keď ich nepoznáš dobre ... ja som sa vyjadrila že by som najskôr išla toho človeka upozorniť a keby to nepochopil tak by som ho nahlasila ale asi nečítate ostatné komentáre.sa tu na mňa vyvršujete ako keby som bola ja tá čo to nedodržala tak sa zobuď
Poviem to škaredo, tak, ako mi to nedávno napísal jeden známy v rámci diskusie do správy. Škaredo, ale tak pravdivo: "J. bnuti ľudia pochopia až vtedy, keď začnú húfne skapínať." #neskoro
nemala si ich osobne kontaktovat... mala si im nechat list pred dverami anonymne..a kebyze aj po precitani behali povonku tak nahlasit... lebo teraz ked ich nahlasis budu vediet kto to urobil a zbohom dobre susedske vztahy...
@zanet266 ja na Vás neútočím, len som sa slušne spýtala. Áno, je to také, že vy sa budete cítiť zle, že dostali tú pokutu. Ale nedostanú ju kvôli Vám ale lvôli nezodpovednosti.. A aj upozorniť je dobre, ale vieme, akí sú ľudia. Na základe toho zistia, že kto to bol a už sú konfoikty medzi susedmi. Samozrejme, neberiem Vám Váš názor, každý má právo vyjadriť ten svoj a každý nech sa zachová tak, ako uzná za vhodné.. Ale musík si Vás zastať, že tie komentáre, ktoré tu na Vás píšu s7 cez..
@maminka2710 J.bnutí neskapú. Skapú tí, ktorých tí j.bnutí svojou j.bnutosťou nakazia.
@h2 Pravda, žiaľ...
Je to o ľuďoch , my sme v karanténe. Manžel prišiel z CZ a teda celá rodina čučíme doma , máme homeoffice . Nakupujeme raz za 5 dní , nakupuje syn s respirátorom na tvári a v gumenných rukaviciach a v malých potravinách , 90 % potravín už máme nachystaných v krabici po dohode.
Deti sú ma na dvore za domom . Je to napalicu ale čo už . Dúfam že nám z toho nehrabne.
@zanet266 ty by si kludne naklusala k ludom, ktorí maju byt v karantene a upozornila ich?
Ja urcite nie, bala by som sa nakazy. a ano nahlasila by som hned bez ohladu na to, ci o peniaze pridu alebo nie.
ja som dokonca mojej krstnej, s ktorou amme velmi blizky vztah, stretavame sa denne, kedze byvame v jednom vchode, povedala, ked mi volala, ze zajtra pride z rakuska, ze ak nepojde do karanteny bud v gabcikove, alebo doma ale so vsetkymi clenmi domacnosti, co su dalsie 3 dospele osoby, ze ich okamzite nahlasim na policii.
ja som tehotna, mam doma este dve male deti a v nasej bytovka byva takmer 70% dochodcov
@elizabeth175421 dakujem ja som to nemyslela ani zle,len ja by som to proste nedokázala . . . preto by mal každý začať od seba a chrániť sa sám lebo vždy je tu niekto čo tieto nariAdenia nepochopí .
Kde sa.to nahlasuje?? Mám volať na políciu normálne? Poviem normálne že porušuje karanténu? A oni to prídu preveriť či??
@majulino to je od teba pekné že to dokážeš takto narovinu povedať a aj nahlasíť by si vedela ja neviem ja som taký typ nedokázala by som to a preto sa radšej zdržiavam doma od všetkého 🙂 ale suhlasim so všetkým že každý to má dodržiavať lebo inak to nikdy neskončí ....no niekto sa tu do mňa pustil za môj jednoduchy nazor.pekný deň prajem
Dievčatá, zbytočne útočite na seba, ja som si pýtala radu, lebo mi je hlúpe ich nahlásiť. Presne kvôli peniazom. No nepáči sa mi, že ukazujú na iných prstom a veselo porušujú karanténu. Ja som sa vracala z prechádzky s kočíkom. Stretla som ich dolu vo vchode. Zarazilo ma to. Chodia do obchodu každý deň, tak keď vedeli, že sa dcéra vráti, mali si urobiť väčšie zásoby. Proste to je o prístupe, ja si môžem robiť čo chcem. A toto mi vadí. Aj my máme v rodine človeka, ktorý sa vrátil z Nemecka. A cusi doma zavretý aj s rodinou.
autorka tak presne chápete môj názor..nemyslela som nič zle, ale ked ste ich upozornili a nedajú si povedať asi to berú na lahku váhu.urobte ako prikazujú nariadenia.niektorí ludia si z toho robia ešte aj srandu a hrajú sa na hrdinov že im sa nič nemôže stať.Lebo veľa ludí nechápe že príznaky mať nemusia ale môžu byt prenašačom veľa zdravia prajem
@zanet266 ja vám presne rozumiem a mrzí ma, že sa tu do vas navazaju.

@zanet266 ty si pekne chorá. Tak tebe by to nedalo, lebo pokuta, ale to ,že oni ohrozujú ľudské životy a roznášajú si vírus hore dole tak to je ok že. Tento svet je zvrátený , škoda že vždy sa takéto tragédie dotknú normálnych, a takýchto čo sú mimo to zázrakom obchádza.