Mám pocit, že prenajímateľ chodí do bytu počas našej neprítomnosti
Dobry den, mam taky zvlastny pocit ze nas prenajimatel nam chodi do bytu ked tu nie sme. Ideme v stredu na par dni prec a nestiham kupit malu kameru na overenie si tejto domienky. Existuje mozno iny sposob ako to zistit? Mate nejake rady ?😎😎
@viestta ano na nieco podobne som myslela ale vlas je super, menej napadny ako papier🙂
Vymeňte zámok a nepôjde 😀a keď sa bude pýtať poviete že ste stratili kľúče tak ste ho vymenili.
Malý kúsok papierika či toaletného strc do dveri
Alebo kúsok spagatiku, nitky...
@zanetakovacsova môže sa to stať aj naozaj, ale o takej skutočnosti musí podnájomnik informovať majiteľa a dat mu kópiu kľúča. Aj v prípade, že by, sa zámok pokazil, zlomil kľúč a podobne,ze by menili zámok. Pripadne môže majiteľ namietnut, že v takom prípade mu mali zavolať a prišiel by im otvoriť a dat im urobiť nové kľúče.
Majiteľ musí mať kľúč od vlastného bytu alebo prinajmenšom byt informovaný o takej skutočnosti (keby sa hajili, že na poslednú chvíľu a nestihli dat kľúč)
Rozsypat muku/krupicu podľa toho, akej farby je podlaha. Urobia sa odtlačky.
@zanetakovacsova to by som neodporúčala. Nájomník nemôže vymeniť zámok len tak bez toho aby o tom informoval majiteľa bytu.
Alebo sušienku pod rohožku 😁
No tak vieš oni si myslia že ked je to ich nehnutelnosť môžu tam isť na kontrolu hocikedy sa im zachce.A stavim sa že tým by aj argumentovali.Ale ja chápem aj druhú stranu teda vás že sa vám to nepáči kvôli súkromiu.Navyše ktovie čo tam aj šmiruje a kde sa všade prehrabáva
@zanetakovacsova Podnájomník zámok vymeniť nemôže.
A on ako vie, kedy tam nie ste?
Skus hocičo, ak prídeš na to ze tam chodí ked tam nie ste, tak to ries. Aj ked je majitel, toto si nemôže dovoliť. Potrebuje nieco, ma si dohodnúť návštevu.
Mne tak chodila majiteľka, ked zavolala skor,len sme to uvítali,inak volala uz pred vchodom,ze ...dzifčence,idem hore😃
Ja som tiez byvala u jednej pani,a chodila nam do izby.Poznali sme to podla jej telesneho zapachu od staroby 😀
@zanetakovacsova to by som nerobila. ... nemajú na to právo. Ak ich podozrenie nie je opodstatnené, budú mať problém.
@surama lebo byva v dome v byte nad nami. A dnes sa stalo nieco take zvladtne preto mi napadla taka myslienka .. ze co ak..
Daj rohozku dovnutra pred dvere, pripadne kobercek, na ktory musis stupit, pod nu oreo susienky a zatvor. Ak budu po prichode rozpucene, je to jasne ;)
Vymeniť zámok. A nemusíte nič vysvetľovať. Ak nemáte v zmluve uvedené že ma mat aj on kľúč tak mu ho nemusíte dávať. A ak by veľmi protestoval môžete mu ho dať ale v zapečatenej obálke. Môže ju otvoriť len v prípade nutnosti.a mal by ju mat niekto treti zo susedov.
A co stalo take zvlastne, ze mas podozrenie? Inak bolo by mi to fakt neprijemne, ktovie, v com sa hrabe...
kybel s vodou nad dvere😂🤣
@tomi97 mame dva byty na svk. Ale zijeme momentslne v zahranici. Ale diky za radu😃
@eviq nejdem to rozpisovat lebo takto sa to neda dobre vysvetlit resp ustne je to lahsie.
Dakujem vsetkym za napady a rady. Nieco vyskusam urcite😎sama som zvedava. Mozno sa len mylim a bol to falosny pocit
@slovakboy nemôže vymeniť bez súhlasu, alebo vedomia majiteľa bytu. To je akoby ho "vyhodili" z vlastnej nehnuteľnosti (nemôže sa do nej dostať, teda zamedzili mu prístup) a to môže byť aj na žalobu na súd. Minimálne mu to musia oznámiť aj s dovodom, prečo a dat mu kľúče. V zmluve nič také byt nemusi, proste je automatické, že od vlastného bytu kľúč majiteľ mat musí.