icon

Mám pocit, že som sklamala partnera

25. máj 2020

Mam 34 rokov s priatelom sme 4 roky buduci rok nas caka svadba. Problem je v tom,ze obcas mi moj vytkne,ze nevie sa postarat dostatocne o domacnost. Mna k tomu mama nikdy nevidela. Upratat upracem, povysavam,utrem prach ked si spomeniem, postelne pradlo menim asi raz za mesiac aj to z nechutou. Periem tak ze vsetko slahnem do pracky a operem to naraz a vesam ako si myslim,ze sa to ma vesat (moj chlap vravi,ze to vesiam blbo), kupelku umyjem iba ked uz mi to ozaj vadi, kuchynu sa snazim drzat v cistote ale moj pracovny stol je cista katasrofa. Podla priatela neviem viest domacnost ale ja ozajnetusim ako sa vedie domacnost. Nakupy robim ja, varim ja obcas partner. Premyslam co este alebo ako sa to naucit. Zehlit neviem preto nezehlim. Mam pocit,ze ako zena som zlyhala ale ja sa tonemam kde a ani ako naucit ked mi to nikdo neukazal. Vsetko toto robim preto lebosi myslim,ze to asi tak ma byt.
Navyse nie som vobec sikovna. Varim podla nvodou a tak to vyzera ale stazovat sa nemozem. Ja nejem varim to iba priatelovi ale vzdy som si predstavovala ake to je vsetko jednoduche. Asi je to hanba ale mna fo ozaj trapi. Da sa to este naucit?

najk
26. máj 2020

@luccija tie natahovacie plachty musia ist pod matrac. Bez toho, aby som ho nadvihla, to tam proste nedam. A hlavne radsej to necham na chlapa. Ukazujem tym aj synovi, ze zene treba pomahat a nie ju nechat sa natahovat s tazkymi vecami..

najk
26. máj 2020

@sissy27 no mne ano, asi som fakt slaba, ale proste pre mna je to namahave zdvihat paplony, matrace. A preto to s kludnym svedomim necham na chlapa. Ukazujem tym aj synovi, ze zene treba pomahat a nie nechat ju natahovat sa s tazkymi vecami..

najk
26. máj 2020

@marca12 no co Ti poviem, som slaba a ja s tym zapasim 🙂 s radostou to necham na chlapa tak isto ako vlacenie nakupov..

najk
26. máj 2020

@lucyluv boze konecne aspon jedna, ktora tu nie je Rambo a ktora nema vsetky postele v dome prezlecene za 20 sekund ako vsetky ostatne, ktore reagovali :D

najk
26. máj 2020

@simca06022011 no ved preto nerobim v hoteli chyznu, ale recepcnu (teda robila som). Som proste slaba. A rada dam synovi vzor, ze s tazkymi pracami treba zene pomahat a pre mojho muza to nie je otravovanie. Nasla som si takeho, ktoremu nerobi problem pomoct mi 🙂 Kym byvame v byte, tak inu tazku pracu ako prezliect periny a doniest tazky nakup nema. Ked postavime dom a bude tam furikovat ako si pisala, tak ja kludne budem zapasit s perinami 🙂 (aj ked uz je zvyknuty robit to, tak jeho navyky asi menit nasilu nebudem :D

dominika_sk
26. máj 2020

@daganov vtedy boli aspon muži mužmi. Tych chlapov s vaginou čo mate doma to je vrchol nechutnosti🤮

najk
26. máj 2020

@dominika_sk toto ma zaujalo. Aki su to ti spravni chlapi a co je chlap s vaginou? Definuj blizsie prosim 🙂

daganov
26. máj 2020

@dominika_sk stúpil ti niekto na otlak, keď tak reaguješ? Muž je mužom aj keď umyje obloky alebo povysáva. Práve preto je mužom, lebo mu docvakne, že ak to robia dvaja, majú potom viac času na spoločné aktivity.

najk
26. máj 2020

@daganov Nie, spravny chlap mi podla nej vyznieva tak, ze musi odrobit 8 hodin za pasom, prist domov, makat okolo domu, smradlavy si vypit 4 piva a 5 boroviciek, potom ju posexovat, dat jednu po hube, nahucat na decka a ist spat. Proste spravny chlap. Ale chlap, ktory pracuje hlavou, zarobi raz tolko, nakupi, postara sa o zenu, povenuje detom, pomoze zene, pripadne navari, tak to je chlap s vaginou a je jej z takeho na grc :D Ja mam radsej toho s vaginou. Zije sa nam tak nejako lahsie a pohodovo :D

sissy27
26. máj 2020

@najk panebože, zas sa tu nehrajme na to, čo všetko treba nechať chlapom a čo všetko si majú a môžu robiť sami, lebo celá táto diskusia k tomu smeruje. Už mi to tu začína pripadať ako súťaž ktorá toho viac nechá na mužovi a ktorej muž robí doma viac 🙄 Aby potom jedného dňa tí chlapi neboli až príliš samostatní a vy zrazu ostanete samé a nebude vám mať kto navariť, prezliecť postele, doniesť nákup, povysávať...
A nie, nie som otrokom domácnosti ani slúžkou.

daganov
26. máj 2020

@najk v každej domácnosti je to iné, iné tam, kde sú už deti odrastené a pomôžu, iné tam, kde muž chodí na týždňovky, iné tam, kde je žena na MD, iné tam, kde žijú so svokrou, ktorá navarí, niekto má trojizbový byt, niekto 5 izbový rodinný dom, záhradu, prípadne zvieratá. Viac práce je tam, kde sú dvojčatá, dieťatko choré, postihnuté, príp. je potrebné sa starať ešte o nevládnych rodičov. Niekto chodí na nočné, niekto pracuje z domu....mohla by som porovnávať donekonečna. Podstatné je, aby bolo aj muž aj žena spokojní s tým, ako to majú nadstavené. No čítam tu v každej druhej téme - partner nepomáha, príde z práce, len mobil, alebo TV. Ja robím pre neho všetko, varím, periem, pečiem, úpratujem a on si to neváži. Tak to asi nebude ten jediný správny model - muž má zarábať peniaze a žena sa starať o domácnosť a deti.

daganov
26. máj 2020

@sissy27 ale to vôbec nie, len ma iritujú výroky - muž má zarábať peniaze a žena sa starať o domácnosť. To je už hádam dávno prekonané, či? Príspevok vyššie píšem, že to všade môže byť nastavené inak a všetky varianty môžu byť správne, ak to vyhovuje obidvom.

hederamonstera
26. máj 2020

@dominika_sk dievca, dievca :D chudak tvoja nevesta, ked jej das takto vychovaneho syna, ze on len do prace a zenuska aj do prace, aj druhu zmenu potiahnut doma okolo jeho ritky :D

luccija
26. máj 2020

@najk neviem čo by si robila, keby si sama žila😊autorka to sú všetko len detské výhovorky nenaučili ma to, neviem.Clovek sa učí celý život ja tiež nepeciem doma chleba, nesijem, neumyvan okná každý mesiac, ale aby sa dospelá žena pýtala prečo po sebe umyť vaňu je na smiech.Tak upratuj až, keď Ti povie mama či vykrici muž.Mas názory ako 20 r slečna čo odíde od rodičov.Naozaj si neviem predstaviť čo by si robila s dieťaťom veď to stále prezliekať, utieras, varíš, peries chodis von.
Tak budeš mať upratovačku, opatrovateľku nie každá žena je stavaná na domácnosť deti, ale tvoj prístup je benevolentny lenivý?

kvetinka75
26. máj 2020

@hederamonstera tak ja mam pracku a bezne uz maju pracky program kde si navazia pradlo a peru podla toho kolko pradla jev pracke.aj cyklus sa skrati. Takze je to ekologicke

kvetinka75
26. máj 2020

@ajko2011 cca takto je to aj u nas

dominika_sk
26. máj 2020

@najk
@hederamonstera
@daganov moj manžel ani nepije, ani ma nebije, ani nestoji za pasom. Hm, tak asi som divna že si viem domacnosť viesť sama aj s dvomi deťmi a nepotrebujem asistenta🤷🏼‍♀️😂

misa11111
26. máj 2020

By ste sa čudovali koľko žien je takých "lenivych"
Pozdravujem švagrinu 😁😁😁😁
Ale vieš keď je on od mamky ináč naučený ináč žili,všetko muselo byť.
Mne svokra povedala že si mám sama prevychovat jeho syna (manžela môjho).
Ono to už nejde 😁.
Ale musím povedať varí častejšie než ja, tak aspoň dačo keď už nič 😁👍
Ja som zas pedant môj partner flegma aj keby zo stropu padali chumace prachu nerieši 😁
A mňa ide poraziť, takže upratujem pre svoj dobrý pocit 👍😃

daganov
26. máj 2020

@dominika_sk ani môj ani nepije, ani ma nebije, ani nestojí za pásom. Ale ani sa nepozerá, keď príde z práce, ako ja tiež keď prídem z práce pripravujem večeru, vešiam prádlo, vysávam, utieram prach, ale sa pridá. Prípadne to urobí on, kým sa vrátim z nákupu, ale väčšinou nakupujeme spolu. Alebo to urobím ja, keď nie je doma on. Pochopila? Tu nejde o to, kto koľko, ale ja stále nedokážem pochopiť, prečo by som mala viesť celú domácnosť sama a on bol ako v hotely. Nemám s tým problém, pred pár rokmi som sa starala o domácnosti dve, pretože to inak jednoducho nešlo a medzitým chodila do práce a po nemocniciach. Iba nie som ochotná poskytovať rodine full servis.

daganov
26. máj 2020

@dominika_sk ešte som si spomenula na dobu, keď som mala dve zamestnania. Z jedného som prišla v piatok o pol siedmej večer, v sobotu ráno som navarila (varí aj partner, ale oveľa menej ako ja), išla som do druhého zamestnania a prišla som okolo tretej poobede. Podľa teba by bolo OK, že muž mal voľno od piatku asi 17,00 celý víkend, nepohol by prstom a ja som prišla v piatok neskôr, v sobotu išla znova, medzitým navarila a keď som prišla v sobotu poobede, mala som začať vysávať, umývať kúpeľňu, prať a on stále veget? Pripadá ti to spravodlivé? Kedy by som mala ja priestor na oddych a svoje koníčky? V našej rodine toto nikdy neexistovalo, vždy sa muž podielal na chode domácnosti, či už môj otec, svokor, brat, krstný....samozrejme, každý iným spôsobom. To nie je o tom, vychvaľovať sa, že to zvládnem. Jasné, že to zvládnem, keď som vtedy zvládla domácnosti dve, jednu zvládnem určite. Ale prečo by som to robila? A okrem toho, dávame príklad naším deťom.

hederamonstera
26. máj 2020

@dominika_sk pozri, nie kazdeho to bavi a nie kazdy zije v 19.st ;) ty si na materskej ze?;)
Ja sa sice staram o domacnost sama, lebo moj muz robi okolo domu. Ale kebyze obaja prideme domov z roboty a ja este budem robit poriadky, varit a on sa bude venovat svojim konickom, tak to nie. Ja mam tiez svoje konicky a upratovanie to teda nie je;)

veverickav
26. máj 2020

V ramci volneho casu si popozeraj youtube: napises don napriklad : My morning/ evening cleaning routine, easy everyday cleaning, whole house cleaning, kitchen cleaning, atd atd. Budú ti vyskakovat videjka z celeho sveta, ako zeny upratuju a ako si v tom vedu system. Mozno ta to nakopne 😉

daganov
26. máj 2020

@hederamonstera veľa žien má tento názor, no pozmení ho, keď príde o 16,30 z práce, cestou domov vyzdvihne deti, nakúpi a doma úlohy, hodiť do pračky, večera....ale možno ich muž zabezpečí tak, že budú môcť byt doma a nechodiť do práce. Ale to by som zase nechcela, pretože dôchodok....prípadne si nedaj Boh muž nájde inú a oni do tej práce bude musieť ísť, aby prežili a zamestnať sa okolo štyridsiatky bez pracovných skúseností...no nech si každý robí ako mu vyhovuje. Nám tak, ako som opísala.

luccija
26. máj 2020

@veverickav to je už tak smutné, keď ženy sa musia učiť upratovať domácnosť podľa videí😦
@hederamonstera čo robí tvoj muž každý deň okolo domu?

nistika
26. máj 2020

ja nerozumiem tomu co toto za vykrik do tmy a co toto za odpovede???to tu naozaj kazdy sa bude tvariť ake to ma doma vyskatulkovane? a napadlo niekoho, že oni ak byvaju dvaja tak asi netreba stale cistit tu kuupelku a prach a dookola tu istu izbu? a napadlo niekoho že ten priatel je kus debila čo ju len šikanuje???? akože aby do mna niekto hučal ako vešám pradlo či jeho maminka to robi asi lepšie?? aby mi tu vykričal že ma moja matka zle vychovala, lebo nedostatočne beham okolo jeho tučneho zadku???? a autorka este chyta pochybnosti sama o sebe, naozaj sa zacina citit nschopne a to maka v praci 12hodin to nieje problem? problem je ze tu vanu neoplachne po kazdom sprchovani...do riti aj s konikom!

nistika
26. máj 2020

a priatelovi odkáž, že poriadok je pre debilov, my inteligentní ovládame chaus!

veverickav
26. máj 2020

@luccija tak su to videa ako kazde ine... niekto sa uci podla videa piect, varit, malovat, cesat, a niekto proste potrebuje vidiet, ako upratuju ine zeny a aky system v tom maju. Moju mamu, poctivu gazdinku tieto videa velmi nakopli. Zrazu zistila napriklad, ze nemusi mat suflik s milion vecami ale moze si nakupit kosicky a vsetko prekne pretriedit. Draplo ju to pred 3 rokmi😄 vyhadzala snad cely dom, vsetko si preorganizovala, proste potrebovala vidiet aj iny styl, ze sa to da inak. Kazdemu pomoze nieco ine 🤷🏻‍♀️

hederamonstera
26. máj 2020

@luccija da sa povedat, ze sme stale na stavbe, momentalne robi mur, dalsiu pivnicu, potom bude robit zateplovanie a pod.

A tie videa o upratovani, co spomina @veverickav mam tiez rada😄 napr. styl Marie Kondo alebo kanal Clean my space😄

annamivo
26. máj 2020

To ako tvoji rodičia budú žiť dovtedy kým neumrieš? 🤦 Ja osobne z duše nenávidím variť, ale keď musím tak uvarím,proste to beriem ako niečo čo je nutné spraviť a neriešim či má to baví či nie a ver že odkedy k vareniu nepristupujem ako k niečomu čo neznášam tak sa mi vari ľahšie. upratujem aby sme (S 2 deťmi) nežili v chlieve, okna umyvam 2x ročne. Ty sa pekne krásne premôž a uprac, uvar, vyper aby si všetko nedofarbila a aj muž bude spokojnejší.

joannita
26. máj 2020

@dominika_sk ved to je v poriadku ze ty vedies takto svoj zivot. Ale nepodsuvaj ostatnym, ze spravnejsi model neexistuje. Existuje.
Mne osobne by zas bolo trapne minut si celu svoju vyplatu na vlastne potreby a nechat muza vsetko zaplatit. Taka sebeucta by mi chybala..... Taky pocit ze som k niecomu (prepac), ze som oen na upratovanie. Ako mate to podelene ako vam vyhovuje to je fajn, ale nehovor ze tak je to spravne pre vsetkych, lebo pre vacsinu nieje.