icon

Mám problém s kocúrom, ktorý močí na deky

deira3
25. jan 2023

Odkedy sme sa s ním presťahovali do Malaciek, budú to už tri mesiace, tak moči na deky. Už je aj kastrovaný. Väčšinou ale močí len na tie deky ktorými sme boli zakritý. Teraz, keď sa rozhodujeme či chceme dieťa, sa trochu bojím aby to nerobil aj do postielky.

pribinak
25. jan 2023

@deira3 ak by to urobil do postieľky, šiel by z domu, snáď nenechas aby ocuraval bábätko
A to píšem ako milovník zvierat

malacibulka
25. jan 2023

Ruku na srdce, aky cisty ma zachod? Macka nemoci mimo zachoda len tak. Zachod moze byt smradlavy, na frekventovanom mieste, moze ho strazit ina macka (alebo dokonca na neho zazerat z okna), kocur moze mat zapal mocovych ciest, moze mat problemy zo stresu.

pandorra
25. jan 2023

@deira3 a boli ste u veterinarky, aby vylucila zdravotny problem? Ak vylucime zdravotny problem, moze to byt zo stahovania. Macky neznasaju zmenu. Skuste feliway.

pandorra
25. jan 2023

@pribinak vidno, ze mate radi zvierata. Pri prvom probleme vyrazit z domu…Preco potom mame plne utulky…

pribinak
Odpoveď bola odstránená
akriakova
25. jan 2023

@deira3 asi by som najprv zasla k Mvdr, ak bude bez zdravotných problémov tak poriešiť ako hore písala malacibulka ... Možno zasa len potrebuje pozornosť,lebo sa necíti v ,,novom,, ako doma... pS: známi mali mačku, úplne super top,kým sa im nenarodili dcéra.... Potom im to dávala pocítiť, ja teda zvery milujem ale toto by som nedala,curala pravidelne do postieľky,do kočíka...tam kde bola malá bolo všetko ocurane... Dali ju preč.... Môj názor potrebovala si zvyknúť na dieťa a nie tváriť sa zrazu, že neexistuje... Je to tvor, ktorý má tiež city...

selena_luna
25. jan 2023

Mne to tak vyslo pre cicku debilne, ze sme sa stahovali rovno z porodnice do noveho, teda nove babo a uplna zmena prostredia. Dost to tazko zobrala, zmenila uplne stravovacie navyky, aj cikla vedla. Po 7 mesiacoch sme uz viac menej v normale, na veterine je ale zapisana ako "psycho macicka". su to velmi citlive bytosti, potrebuju svoj cas a aj nasu laskavu naruc. Deky daj prec, uprav prostredie podla nej, kde cika najviac napriklad pridaj zachodik nech ma 2 aj 3 piesky. Mat babo sa neboj, nasu dcerku macicka velmi motivuje sa plazit, uplne je nou fascinovana 🙂

janagem
25. jan 2023

1. Určite najprv vet a krvné testy. Mačka nemení správanie len tak. Ak to predtým problém nebol teraz je, môžu to byť aj obličky a to je vážne.

2. Ak je všetko ok, tak si takto dokáže prejavovať majrtnictvo. Odporúčam Cat off sprej

3. Wc musi mat mačka čistene ráno a večer + ak ste náhodou zmenili postieľku môže to byť aj tym

veselo_neveselo
25. jan 2023

@deira3 chudacik, mozno si tak kompenzuje stres.
Zobrat deky prec, zabavajte ho cez den ak sa da, venujte sa mu, urcite muu spravte jeho miesta, kam sa moze uchylit ked treba. Cika tam v rovnaku hodinu? Ked si ho nevsimate? Ked je prilis rusno doma?
Cisty zachod je nutnost. Musi byt na pokojnom mieste, lahko dostupnom. Dufam ze mu zostala podstielka co pozna a ma rad.
Povedzte aj vetovi, mozno este odporuci nieco co mozete robit.

nikpa
25. jan 2023

@deira3 to sa ako chystáš bežne nechávať mačku aby liezla do postieľky keď už teraz sa bojíš, že tam bude močit? No mám dosť.

deira3
autor
25. jan 2023

@pandorra boli a hovoril že je zdravý.