icon

Mám starosti o dcérinu budúcnosť.

1. jan 2020

Prajem všetkým krásny a úspešný Nový rok 2020 🙂

Mrzí ma, že sem prispievam depresívnou diskusiou hneď v Novom roku. Mám dve deti- dcéru (čoskoro 29) a syna (26). Deti nikdy neboli na učenie, syn mal problémy so sústredením, teda má iba výučný list ako maliar/natierač, ale darí sa mu, pracuje ako živnostník. Dcéra má strednú školu s maturitou, Obchodná akadémia. Keďže jej učenie nešlo, vysoká škola nepripadala v úvahu. Hneď po maturite sa zamestnala, pracovala vo výrobe, ale práce striedala, nikde sa jej nepáčilo, nikde dlho nevydržala. V 20ke prišla s tým, že odchádza do zahraničia, že u nás na Slovensku pracovať nechce, že si chce zarobiť peniaze na bývanie. Samozrejme som ju podporila, keďže s tými platmi to u nás nie je žiadna výhra. Odišla do Írska, pracovala v hoteli, neskôr v domove dôchodcov. Bola tam 5 rokov, potom ju to tam omrzelo, prestalo baviť a vrátila sa domov na Slovensko. Čakala som, že si kúpi nejaký pekný byt, nájde si tu prácu. Miesto toho si kúpila chatku, pravda, prerobila si ju, zrekonštruovala, ale nechápem čo ju to napadlo bývať v chatke, tam sa predsa chodí rekreovať alebo na víkendy, ale bývať? Manžel ani ja jej krok nechápeme, ale teda dobre, kúpila si ju za svoje zarobené peniaze, nepožičiavala si na ňu. Viac ma mrzí, kam sa jej život uberá. Čakala by som, že si nájde prácu, za tie roky v zahraničí sa jazyky naučila, nemala by mať problém nájsť si prácu aj u nás na Slovensku. No ona chodieva do zahraničia za prácou. Na Slovensku nepracuje. Cez leto bola v Dubaji ako animátorka, v septembri pracovala na akejsi farme v Škótsku. Cez sviatky je doma. V januári odchádza ani neviem kam. Potom sa vráti na mesiac-dva, je doma, oddychuje a potom zase ide niekam preč. Nechápem tento jej kočovný život, je toto normálne, veď bude mať 29 rokov, čakala by som, že prevezme zodpovednosť za svoj život a bude chcieť niečo viac ako pendlovať medzi krajinami a robiť práce, ktoré zvládne aj človek so základnou školu a akýchkoľvek predošlých skúseností. Učenie jej nešlo, ale je šikovná, pracovitá, verím, že prácu by si určite našla aj doma. Neviem ako dlho chce takto žiť, čo bude robiť v 40-ke, 50-ke? Aký bude mať dôchodok? Mala by rozmýšľať do budúcnost, keď sa s ňou o tom rozprávam, keď sa jej snažím dohovoriť, len ma odbije, aby som ju rešpektovala. Čo jej na to povedať? Zbytočne sa potom pohádame.

Ako by ste reagovali, riešili by ste to? Viem, že je to jej život, ale ako matka sa, myslím, právom obávam o jej budúcnosť.

Strana
z19
puklica13
4. jan 2020

@vevesh zas..krstna mojej mamy to vyvazovala.. podľa nej som bola budisknicemu..nech je jej zem lahka

kvetinka75
5. jan 2020

Paneboze vy ste strasne staromodna a fanaticky zamerana na svoju pravdu. Zasekli ste sa minulych rokoch. Preberte sa, dnes to funguje inak ako kedysi

naya89
Autor odpoveď zmazal
naya89
13. jan 2020

Ach, na 5 strane som mala prestať čítať, len som sa vytočila🤦‍♀️. Tak mi treba. Ja len toľko, že mne blízka osoba zažila " podporu rodičov"veľmi podobnú tej akej sa dostáva dcére autorky. Chalan, blbec, lebo sa rozhodol robiť veci po svojom a nie tak, ako si predstavujú mama s otcom. Keď rozbiehal vlastný biznis bol naivný hlupák, ktorý sa len do problémov ženie, lebo dobrá robota je len taká, kde si odrobíš 8 hodín a máš "istotu" 🤦‍♀️. Firma sa zabehla, fungovala ako hodinky už pár rokov, ale podľa rodičov to stále chcelo" normálnu robotu".Výsledok tohto rýpania "nádherné vrúcne" vzťahy👍👍👍👍 Chalanisko neštatný, žé sa môže snažiť sebeviac aj tak to je stále zle a môže s prepáčením kakať aj zlaté tehličky nikdy to nebude dosť dobré.

lubkavargova1
14. jan 2020

ja mam po precitani toho celeho skor taky pocit:

"Mám starosti o dcérinu budúcnosť." - skor je to tak, ze: Mam starost o svoju buducnost.

Dcera je davno za vodou, doma syn co je nic moc pre zeny, vobec neatraktivna partia a aj ked, tak sa zdekuje het .Tak jasne, ze sa boji kto ju dochova na stare kolena.

autor
14. jan 2020

@lubkavargova1 Nie, môj syn u mňa môže bývať ako dlho chce, nebojím sa, že by sa o mňa nemal kto postarať. S manželom sa o seba postaráme samy, nechceme robiť starosti deťom. My s manželom sme zabezpečení.

janulik2008
14. jan 2020

Ziadna robota NIE JE podradna ... ziadna ... aj ta najobycajnejsia upratovacka je dolezita.
Vasa dcera robi co ONA chce. A ako sa budu ludia na nu pozerat? U mna ma dievca obdiv 👏👏👏
O a ano ja mam 25 a ano makam vo fabrike a? Nevravim nadavame niekedy ako pohani ale mna to aj bavi lebo ja v kancli by som nepracovala 😁😁😁 pre mna nuda 😶

katulienkax
14. jan 2020

Závidím tvojej dcere zivot 🙂 keby som si mala zopakovat zivot urobím co ona 🙂

lifesaver
Autor odpoveď zmazal
Strana
z19