icon

Mám strašný strach zo smrti. Čo mám robiť?

bobulka34
7. sep 2010

Neviem co s tym robit, mam hrozny strach zo smrti, z blizkych, zo svojej. Z nezname, z nevedomosti. Proste strach. Nedavno mi zomrela blizka osoba a ten strach je neznesitelny. Keby som vedela, ze nic neni, proste zomriete a hovoto nebojim sa, ale bojim sa toho duchovna. A este ked clovek cita,ze dobra dusa zla dusa. Kazda dusa je nejaka. Kazdy ma aj zle myslienky, ved nemozeme zato s akou dusou sme sa narodili. Proste tajomno ma desi

vejula
14. sep 2010

@maggie2 myslim že jedno s druhy smpolu velmi suvisi... a navyše tuto temu som nezaložila ja ale tu druhu... ved je to vlastne to iste ked veriš že určite je nebo a peklo vieš že musiš chodiť do kostola modliť sa a kalanať bohu ked veriš že po smrti nebude nič tak sa tiež podla toho zariadiš. To su tak neoddelitelne veci že sa tym určite neodklanam od temy... Podla vas ked neverim že len kresťania možu byť spaseni a len ten kto uveri v krista, tak skončim v pekle.. Ako ked niekto povie toto, potom sa neboj 😒
čo sa tyka odpovede sabiatka... som radšej ticho.. že to nemyslela zle??? Všetkych kto ma inu vieru hadže do pekla. To sa mi vobec nepači takyto postoj. a ešte mna obvinuje za to že mam iny nazor že sa snažim vyhybať pravde. Uraža ma to. ja nikoho neuražam ale pokial niekto začne toto hovoriť o mne tak ani ja nebudem ticho

ewellina
14. sep 2010

@maggie2 Ako sa dá reálne zbaviť strachu zo smrti, ak nie skrze vieru?

maggie2
14. sep 2010

@vejula nie nesúvisia tieto témy tak, ako ich dávaš do súvisu Ty. Strach zo smrti je jedna vec, a riešenie viery druhá vec. Skús si utriediť myšlienky o čo Ti vlastne ide a sformuluj jasne otázku. Myslím si, že nie je tu nikto kto by Ťa chcel uraziť alebo Ti zle priať.

ewellina
14. sep 2010

@sabiatko Ja som písala, že človek, ktorý nemal nikdy možnosť spoznať Ježiša, bude mať možnosť na druhom svete, ale už nie uveriť v neho, skôr možnosť podriadiť sa mu a prijať jeho vôľu. Na to je však treba istú dispozíciu, ktorú si človek buduje celý život svojimi postojmi. Ale toto dohadovanie aj tak nemá význam, keďže Ty nezmeníš názor svoj a ja môj. 😉 To si vážne myslíš, že Božie milosrdenstvo je obmedzené len na tých, ktorí mali tú milosť o ňom počuť už na zemi? To by ani deti, ktoré sú potratené, alebo ktoré zomreli ešte pred krstom nemohli byť spasené...
Ale toto dohadovanie aj tak nemá význam, keďže Ty nezmeníš názor svoj a ja môj. 😉

maggie2
14. sep 2010

@ewellina zbaviť sa strachu zo smrti, pokiaľ ide o patologický strach sa dá napr. psychoterapiou, pomocou psychológa atď. Existujú i veriaci, ktorí takisto majú strach so smrti. Je to v ľudskej psyché, podľa mňa mimo viery... to čo si napísala sabiatku s tou dispozíciou-kt.si človek buduje za svoj život svojimi postojmi, sa mi veľmi páči

latvia
14. sep 2010

@ewellina to je zaujimava otazka, a mozeme polozit este aj tuto: preco sa neboja smrti vsetci ateisti? 😅 podla mna viera so strachom zo smrti nesuvisi. veriaci clovek by sa smrti nemal bat, tak ako ani akykolvek clovek ktory sa cely zivot snazil zit tak, aby bol stastny on aj jeho okolie. na to vieru netreba, teda nie konkretne vieru v Boha, na to staci viera v dobro, resp. empatia - co nechces aby robili tebe, nerob ani ty im 😉

maggie2
14. sep 2010

@latvia každý má strach (aspoň trošičku) zo smrti, je len prirodzeným pudom že ho ako ľudia potláčame. To o čom tu hovoríme je patologický strach. Ale práve to som mala na mysli, že mám pocit, že v tomto konkrétnom prípade nejde ani tak o strach zo smrti , ktorý by bol patologický, hoci je téma tak zadaná, ale skôr snaha zakladateľky riešiť otázky viery.

vejula
14. sep 2010

@maggie2 ešte raz ja som nezakladala tuto temu a ja nemam chorobny strach zo srti, ako strach mam ale tuto temu zakladal niekto uplne iny !!!!! -otazku viery riešim v tejto teme preto lebo s tym začal uplne niekto iny, reagovala som na to že tu niekto napisal že jedine ked vyznaš že ježiš je tvoj pan sa dostaneš do neba a take veci... takže ja si myslienky nemusim zatriedzovať... Ešte raz vieru tu začal rozoberať niekto uplne iny ja len reagujem a to spustilo lavinu nazorov proti mojmu a samozrejme že sa budem obhajovať, to je normalne!!!!

latvia
14. sep 2010

pianko damy, zacina tu vznikat nedorozumenie kvoli 2 podobnym temam. tato tema a zivot po smrti, obcas sa to pletie aj mne 😅

@maggie2 samozrejme myslela som tento patologicky strach, ja sa tiez bojim umriet, je to normalne, neviem co ma caka 😉

@vejula necitam uplne vsetko,ale ak tu niekto povedal ze len krestania pojdu do neba tak sa pridavam k tvojmu nesuhlasu

ewellina
14. sep 2010

Prečo to má byť taký strašný problém, ak sa diskusia prirodzene nakloní nejakým smerom, prečo sa tomu za každú cenu brániť? Veď sme ľudia, nemusíme všetko škatuľkovať... Hranica medzi jednotlivými témami sa dá len ťažko určiť, lebo aj tak všetko so všetkým súvisí.... "šicko so šickym poskapčovano..." 😀

maggie2
14. sep 2010

@vejula, ospravedlňujem sa áno, zmýlila som si to na prelome strán, tému si nezakladala Ty, takže ešte raz, ďakujem za porozumenie, takže skopírujem môj odkaz ktorý som omylom napísala Tebe čo nebolo určené, ale pre tú ktorej to bolo určené @bobulka34: Strach zo smrti je jedna vec a viera druhá vec. Myslela som že chceš riešiť a zbaviť sa strachu zo smrti a nie riešiť vieru. Strach zo smrti je jedna vec, a riešenie viery druhá vec. Skús si utriediť myšlienky o čo Ti vlastne ide a sformuluj jasne otázku. Myslím si, že nie je tu nikto kto by Ťa chcel uraziť alebo Ti zle priať.

vejula
14. sep 2010

@latvia založila som novu temu prave preto lebo sme tu začali rozoberať veci ktre tu už proste nepatrili 😅 dala som kočkam s ktorymi som to tu rozoberala aj linka na novu temu ale @sabiatko odmietla isť do novej temy, že ona bude pisať tu preto som na nu reagovala do tejto temy... len na vysvetlenie 😉

vejula
14. sep 2010

@maggie2 😀 jasnačka takže omyl 😉 to sa može stať každemu...

maggie2
14. sep 2010

@vejula áno, naozaj omyl, všimni si na 3 strane, tam som adresovala ešte správne...ešte raz ďakujem

vejula
14. sep 2010

@maggie2 🙂 😉

sabiatko
14. sep 2010

@vejula tak predsa to asi budem musiet zopakovat... nie, nie len krestania budu spaseni. medzi spasenymi budu aj krestania, aj budhisti, hinduisti, indiani, moslimovia,... byvali zlodeji, prostitutky, ... muzi, zeny, stari, mladi, bohati, chudobni, bieli, cierni, zlti,... budu tam vsetci ti, ktori podla poznania, ktore dostali, podla neho aj zili. teda aj ti, co nemali moznost pocut o Jezisovi, ci krestanstve, ale mali uprimne srdce.
ja verim, ze som to napisala zrozumitelne, uz lepsie to vysvetlit naozaj neviem. tak mi prosim ta uz nepis, ake je to spravodlive, ked tam budu iba krestania. este raz opakujem: nebudu tam len krestania.

sabiatko
14. sep 2010

@ewellina prosim ta, z coho usudzujes, ze si myslim, ze spaseni mozu byt len ti, co poculi o Jezisovi? prosim ta okopiruj to z tade, kde som to akoze napisala, lebo ja naozaj netusim, odkial to mas. dakujem.

sabiatko
14. sep 2010

@vejula ja som odmietla ist do novej temy 😀 😀 ty si mi napisala, ze sem uz nemam pisat, tak som si dovolila s tebou nesuhlasit a pisem sem dalej 😀 som ta tym musela velmi urazit. a ten link som nepostrehla, budem za to aj potrestana? 😀 😀

ewellina
14. sep 2010

@sabiatko Neviem, asi som to vydedukovala len z príspevku niekoho iného, tak ak nemáš taký názor, tak prepáč. 😉

vejula
14. sep 2010

@sabiatko 😀 😀 ja niesom urazena vobec len ked mi potom niekto piše že nepišem k teme tak vysvetlujem kvôli čomu resp. komu piošem do tejto temy od veci.. a nemam pocit že by som ťa ničim trestala 😅

sabiatko
14. sep 2010

@ewellina v pohode 😉 ved toto ja prave nemam rada, ze niekto, v tomto pripade
@vejula , zacne o mne pisat, ze tvrdim, nieco, co som vobec nenapisala, ani si len nemyslela a presviedca ma o tom, ze som to tak myslela. ale myslim si, ze minimalne z prispevku o 13:40 je jasne, ze som presvedcena o tom, ze tam teda bude plno milych ludi, ktori krestanmi nikdy neboli 🙂 a to je super 🙂

sabiatko
14. sep 2010

@vejula oki, tak mi prosim ta posli ten link, fakt som ho nepostrehla... dik

vejula
14. sep 2010

@sabiatko
@ewellina aby som vysvetlila... začala som reagovať na jeden prispevok v ktorom sa pisalo že . .podla toho ci tu na zemi pred tym nez zomriete prijmete srdcom a vyznate ustami ze Ježiš Kristus z Nazaretu je vasim Panom a ze sa mu odovzdavate a ze mu verite...... ked nebudete patrit Jezisovi tak patrite ci sa vam to paci alebo nie satanovi a tudis uz je to potom jednoduche kam clovek pojde ..... po smrti
a nepisala to sebasiatko!!! To som nikde nenapisala ragovala som na tento prispevok a ešte raz nepisala to sebasiatko to si ewelina proste domyslela lebo som si pisala aj so sebasiatko...

ewellina
14. sep 2010

@vejula Tak prosím aj Teba o prepáčenie, že som ťa dostala do nepríjemností... ☹

vejula
14. sep 2010

@ewellina oki... niekedy sa ťažko vyzna v tolkych prispevkoch, chapem.-.. ja už tiež niekedy stracam niť 😅

sabiatko
Odpoveď bola odstránená
sabiatko
14. sep 2010

@sabiatko dik za link, pridem sa tam este dnes mrknut 🙂

vejula
14. sep 2010

@sabiatko som rada že sa to vysvetlilo... na novej teme ťa rada uvidim

sabiatko
14. sep 2010

ok baby, balim to tu. takze konecne k teme: nebojte sa nikto smrti, lebo Boh je vacsi nez smrt a ponuka vecny zivot plny lasky. treba si len zvolit tu spravnu cestu. tak vela stastia 🙂