Máme zvuky v dome
Ahojte,
bývam v RD 10 rokov a posledné asi 3 mesiace mám v dome samé zvuky.
Vkuse šuchoce prútený kôš na špinavé prádlo, pukoce nahlas nábytok, praskajú steny, podlahy, pod stropom šramot, ako keby niekto chodil na povale.
Viem, že dom tu a tam nejaký zvuk má, ale už z toho začínam byť rozladená. Deti majú izby tiež na poschodí a presne toto obdobie zle spávajú, že počujú v noci zvuky. Sú to puberťáci, žiadne malé detičky. Nie je to ani zmenou teploty pri vetraní, lebo v noci máme okná zavreté.
Dom sme kúpili a nič také sa nedialo, začalo to až toto leto.
Kde hľadať príčinu, ak si nechcem nahovárať duchov a pod.. Keď som doma som napnutá, ako strunka a cítim úľavu, keď som preč 🙈
lebo nábytok pracuje tiež. murivo ste merali, ci nemáte vlhkosť? podľa mňa máte aj rozdielnu vlhkosť v izbách len to nepociťujete... nábytok áno, ak je z dreva. čo mám napr. zvlhčovač tak ukazuje mi aj aktuálnu vlhkosť miestnosti... a veru je to brutal ako kolíše v závislosti od počasia.
Myši snáď vnútri v dome nemáme, pozreli sme čo sa dalo, odtiahli nočné stolíky, komodu, manžel prezrel poriadne ten kôš a nič. Dali sme otravu na myši, ale hovienka sme nevideli žiadne. Podlahy máme klasika plávačky, krov máme oceľový a podlaha sú panelové pásy.
Som z toho nervózna, lebo 10 rokov čo sme tu je dosť, mali sme vnútri vbehnutú myš 3x za ten čas, ale takéto zvuky v celom dome neboli.
Skúsim si to prestať všímať ☹
Nám sa tiez nič nedialo . Začalo sa asi po 7 rokoch bývania. Ja som počula odsuvanie suflikov dokonca som prelepila paskou, že mi asi sibe a stále som počula. Paska nepohnuta. Niekto nám klopal na dvere to už počuli všetci. Alebo som myslela že asi chlap prebehol zec chodbu a ja že idem po neho ,čo chodí a on spal vo vedľajšej izbe . Nebolo to časté tak raz za týždeň sa diali tieto veci a tak som išla za kňazom,porozprávala mu asi všetko ,lebo jasné že toho viac bolo. O pár dni prišiel aj s exorcistickou knižkou bol u nás dost dlho. Modlil sa niečo zec tri hodiny ,pokladal ruky ako na mňa tak aj na dieťa .Posvätil byt a od vtedy fakt pokoj . Dokonca sa pýtal ešte po ako sa máme a zatiaľ kľud. V každom prípade ak sa nebudeš citit svoja detto deti skúsila by som farára. Dom vysväteni máte inak?
a preco ten kos nevyhodis ked ta najviac irituje?Alebo ho aspon daj na dva dni vin a uvidis ci to pomoze,daj tam iny
@ma77 Nijak, manžel tam dal kameru, tak sme videli, ako tam behá a ked začalo byť veľmi teplo, vyliezla sama a už sa nevrátila 🙂
@kristina2015 Nie, dom vysvätený nemáme. Jedine teda, že by ho dali pôvodní majitelia, ale o tom info nemám. Nie sme veriaci, nechodíme do kostola, ale keď to inak nepôjde, skúsime aj túto možnosť.
@ma77 Môj muž kúpil pascu na kuny (kúpil hneď 2, on nevie kúpiť len jednu vec 😁). Prečítali sme si, že pascu nemáme chytať holými rukami, aby z nej necítila ľudí a ako návnadu treba dať sušenú slivku. Tak sme pasce namočili do suda s vodou, lebo muž ich chytal, že na druhý deň ich nastražíme. Ešte v tú noc nás ale tej kuny zbavil susedov kocúr. Narušila mu jeho teritórium. Vliezol na tú povalu za ňou, bol tam strašný boj, normálne som sa bála, buchot neskutočný! Na ďalší deň muž nastražil pasce, ale kuna sa viac neukázala. Po nejakom čase opravil dieru, ktorú vyhrýzla v obložení pod strechou, kadiaľ sa dostala dnu.
@h2 Dakujem za radu na tie pasce som tiež čitala že nie velmi funguju ajkamarat ma a nechytila sa svina 😉a to nebyvame ani pri lese nechapem skadial tam chodi ale niekedy je tyžden klud a niekedy 3noci za sebou buntoši minule nad ranom sa šplhala po strešnom okne a cez den bola na terase za lavičkou len som kukala cez jaku malu dierku zdrhla ked ma počula
Ako to cele dopadlo? ;), zaujima ma to

nemate v dreve a ratanovom kosi cervotoce?