icon

Mamičky ktoré "všetko vedia"

sunny777
1. aug 2018

Chcem sa iba vyrozpravat a pokecat s normalnymi zenami a mamickami, pretoze uz mi naozaj lezu na nervy vsetky tie "mudre" mamicky v mojom okoli, ktore su akoze moje kamosky, pytaju sa ma na mojho drobca. Ked im odpovedam, tak su samozrejme mudrejsie, ja som ta blba, co to robi zle a pritom su to mamicky co maju 1 dieta a vacsina max. 2 mesiace starsie od mojho. Lezie mi to uz na nervy, su vzdy mudrejsie ako samotny lekar, uz to ani pocuvat nemozem a ked im nieco poviem, tak su urazene. Aj vaam to tak lezie na nervy?vovsetkom, dokonca

olino17
1. aug 2018

@sunny777 malinky, ale to vsetko prejde. Aj nas bol chory, ked mal 3-4mesiace, viem ako sa citis. Skore uzdravenie a neries ine zeny co poucuju...

@vilma7 ja by som to riesila rovnako, ale to sme my 😁

asia83
1. aug 2018

@olino17 Ja som napísala, závisí to AJ od kraja. Jasné, že v prvom rade od povahy ženy. Ale veľa vecí opakujeme, ani si to neuvedomujeme. Ak vidíme, že baba z Bratislavy, Trnavy, atď. sa správa dôležito, môžeme byť aj prisťahovalec, tak trošku preberáme jej vzorce správania, ak sme slabšie povahy bez vlastnej identity. Proste na západe je vyššia životná úroveň, vyššie mzdy, viac pracovných príležitostí, ľudia sú náročnejší, majú vyššie náklady na život=nie sú takí skromní, pokorní, úctiví, sú dravší. Z toho vyplýva aj to "mudrovanie". Stred, východ, tam sú ľudia skromnejší, vyžijú z minimálnej výplaty do minimálnej výplaty, nemajú čas ani chuť byť "biomatky" (chvála im a šťastie ich detí), mudrovať a byť dôležité. Aj keby boli, nemajú šancu uspieť pri skromných ženách, ktoré im "neodporujú". Lebo práve to odporovanie a robenie sa dôležitejšou než je je tá druhá, to je voda na ich mlyn. Nedá sa to zovšeobecniť, ale má to isté percento vplyvu.

judar
1. aug 2018

Smutné že hladáš odpoved na tomto portáli plnom doslova premúdrelých mamičiek čo všetko vedia všetko zažili všetko videli :D

gir
1. aug 2018

Ja ti napíšem bonus, včera som sa pýtala mamičiek,kedy začali ich deti rozprávať. Syn má 2 roky a 8 mesiacov, rozpráva svojou hatlaninou. Navštívili sme logopediu, zdiagnostikovaka porozumenie, ktoré ako vravela je veľmi dobré. Nikde inde nás neodporúčala, dokonca ani pediatrička neodporúčala iné vyšetrenia, že začne rozprávať, keď bude pripravený. A jedna maminka mi napísala že zľahčujem problém a určite je autista. Mala som dosť. A tej kamoške ktorá dáva nevyžiadané rady by som povedala, ďakujem že sa tak staráš o moje dieťa ale ja som ťa o radu neprosila.

lmml
1. aug 2018

Ja a môj chlap sa cuduje prečo si nerozumiem zo ženami ale viac s chlapmi..😂😂😂 oni mi nedávajú rady o deťoch..😂 skúsila to drahého sestra a nemusím ju doteraz..😂 si myslí že keď má dieťa o čosi staršie vie všetko..😂 čo platí na jej neplatí na moje!!! 😂😂😂😂

lavender273
1. aug 2018

@sunny777

Nechcem aby to vyznelo zle, ale mne to pripada take slovenske. Ktora je lepsia mama, ktora ma lepsie toto, lepsie tamto, ktorej dieta prdi duhove oblaciky atd atd. Odsudzuju sa, vysmievaju sa z druhych. Prave som mierne 'na noze' s dlhorocnou kamaratkou, lebo presne toto si vsimam ze si honi ego na ostatnych matkach a nepaci sa mi to.
Zijem v zahranici a neviem ci tu mam stastie na kamosky / mamicky. Nikto nic neriesi, aj ked poradia tak to je podane taktne. Pridem na slovensko a sa riesi vsetko od cumla az po maturitu pomaly 😂

lmml
1. aug 2018

@gir niektoré deti sa naučia kecat až vo škôlke.. môjmu to tiež trvalo a teraz opakuje aj čo nemá..😂 a ironické na Tom je že to čo nemá mu ide najlepšie..😂😂😂😂😂

lavender273
1. aug 2018

@sunny777
Som zabudla ze moja rada je ignorovat ignorovat ignorovat 😎

khkt
1. aug 2018

Ja som mama 2 detí a doktorka k tomu a neviem všetko a dokonca robím aj chyby, ako každý človek. 🙂 Každému človeku by sa zišiel kúsok pokory, na svete by sa hneď žilo ľahšie...

zuzikak
1. aug 2018

Och moja...., nuz stava sa, ze pre niektore zeny je status matky ten naj top a tak sa aj spravaju akoby im materstvo davalo patent na vsetku mudrost sveta. Vzdy take stretnes. Vsade 🙂 Bud si ich len vypocujes s odignorujes nevyziadane rady alebo budes hladat spolocnost inde. Kamaratky nepodcenuju. 🙂 Ak ano, su to len zname, nie kamaratky. Len skusaj, hladaj a urcite sa mila osoba najde. Napriklad ja som strasne mila 😉 Ale teraz vazne - casom urcite najdes s priblizne starym dietatkom s kym si budes rozumiet.

zuzikak
1. aug 2018

@lavender273 ze duhove oblaciky 🙂 - si ma pobavila teraz 🙂

majinka81
1. aug 2018

@sunny777 Ahoj presne ako pises,vsetky su mudrejsie......to ju este vozis??????taku velku??????Podotykam mala dva roky.A malo hovori...a nasa uz pozera ine rozpravky uz pokrocila....hovorim vasa je o pol roka starsia😃a podobne bludy.Jojj vedela by som ti pisat aj hodinu vsetky tie kuracie vyvary a rady.
Neriesit nechat tak.Moja odpoved bola do 18 sa nauci🤣aj cikat kakat aj vraviet vsetko!!!!!!

lulica
1. aug 2018

@sunny777 tak si skus vymysliet nejaku ultramegagiga sprostost a uvidis ake budu mudre napriklad im povedz ze tvoje dietatko ma nezhubny nador na kolene a uvidis ake budu trepat kraviny😄 normalne to neries vyuzi to na svoju vlastnu zabavu mne sa to uz tiez nechce pocivat svokru os svagrinami anákladná tie ich 15rokov stare triky na starostlivost a vychovu mojho dietata ktore je moje je vynimocne ako kazde je ine je to individualita vynosila som si ho ja zazivalo tehotenstvo somnou bude zit somnou budem ho vychovavat ja je po mne a budem sa on starat v zavislosti od jeho individualnych potrieb jezisikrista 😀 tym babam asi nestaci ani nodry kinik na svoje sialene neudrzatelne staranie sa do ludi tu na to maju kopu proestoru a vidis musia osobne pilit usi 😄 ja to nechapem vypyta si clovek radu tak ju dostane ale ked si ju nevypyta lebo ju nepotrebuje tak aj tak si myslia ze mu musia povedat svoj nazor ked ich prd do druhich 😀

eliska13
1. aug 2018

@sunny777 hovorí sa, že každý kto Ti ide na nervy Tá má niečomu naučiť
Takže musíš byť viac asertivna a ozvať sa, že lekárka asi vie čo má robiť a pod...to je tvoj názor ja mám iný a pod...nenechať sa prevalcovať, ale štát si za svojim, lebo Tá len vytočili a ty máš zlosť a pripadala si nechopna, takže sa im to podarilo

zuzikak
1. aug 2018

@majinka81 tak ako tvrdi moja lekarka - este som nevidela dieta v 6 rokoch, co by nemalo vsetky zuby, nechodilo same, nerozpravalo a nosilo plienky 😀

sunny777
autor
1. aug 2018

Nehladam tu rady, skor porozumenie a normalne zeny a matky. Viem, ze tu je plno takych "mudrych" zien, ale tie prosim nech neprispievaju do tejto diskusie, urcite je tu kopec diskusii, kde sa mozu realizovat, nic v zlom, na "mudre" reci uz mam kopec ludi. Len ma to znechucuje a pripadam si taka sama, lebo clovek sa nemoze s nikym poriadne porozpravat :( a to chcem povedat, ze to zene na materskej tak dobre padne sa moct porozpravat normalne a nie furt pocuvat aka je neschopna (teda aspon ja to tak vnimam) alebo porovnavat vkuse deti, ze ci si moj s prepacenim "hlasnejsie prdol" ako jej.

ebi88
1. aug 2018

@sunny777 vies co, a ked radia este ne-matky, co maju deti v rodine mozno alebo sa starali ako opatrovatelky par hodin, ale nie vlastne, tak to je este vacsi brutal :D ale mne je smiesno z toho, mna to ani nerozculuje... nech si kazdy obstara dieta po svojom.
Je ine sa starat oncudzie chvilu a mat vlastne dieta.
Ak ti to vadi proste sa s nimi nestykaj, bud odmerana a postupne prerus kontakty, nebudu ti chybat, podla mna 🙂

eliska13
1. aug 2018

@sunny777 ak budeš submisivna budú si dovoľovať ešte viac.Raz sa ozvi nie drzo, ale asertivna a bude

90909
1. aug 2018

Inak..mna k tomu napada, ze mnohe tie mamicky si mozno ani neuvedomuju, ake su otravne...svojim sposobom moze byt za tou premudrelostou len to, ze tie zeny len nasavaju mnozstvo informacii z netu a potom uz su z toho zblbnute..si inak vsimnite ako su.mnohe tie mamickovske clanky pisane..."Robite toto a toto...skodite tym dietatu" Nerobite toto a toto..vasemu dietatu moze chybat to a to...Chcete mat genialne dieta..robte toto a toto..Spravny rodic musi byt taky a onaky..inak bude z dietata frustrovany jedinec...a mohla by som pokracovat...viete kolkokrat som sa vonku pristihla ako hodnotim detaily, ktore som si vsimla na inych matkach..a hned mi blikla kontrolka, ze ved na intetnete pisali, ze sa to nesmie a bla bla..nikdy som nic nevravela..ale tie myslienky co ma napadali ma raz fakt vydesili..ze som sa pristihla ako sa stavam pomaly jednou z nich..a tak som si povedala staci...viac si budem uzivat kazdy den..nez snorit kazdu hovadinu na nete a skusim sa viac spoliehat na seba...a nesmierne mi vtedy odlahlo....inak radim k tym mudrym reciam skusit obcas naozaj pouzit adekvatnu spatnu vazbu..ono si niekedy clovek neuvedomi, ze sa sprava ako blb..kym mu to niekedy niekto nenaznaci...mozno len..vies co bla bla...mne sa nechce pozerat, citat kazdy clanok, co mi posles..verim doktorke, sebe alebo davam na svoj instinkt...nemusim mat vsetko podlozene z netu...alebo...len jednoducho nesuhlasim s tvojim nazorom..alebo nemusis mi zas kazdu vec tahat z netu..ja som sa len chcela vykacat...a pod...neviem

sunny777
autor
1. aug 2018

Ked som jej povedala, ze sa spolieham na doktorku, tak mi povedala, ze sa mam viac informovat, ze predsa to je moje dieta a nemozem mu davat hocico a moja lekarka vraj je neschopna, akoze uz dalej som tento rozhovor neviedla, bo mi ma z nej kleplo, tak uz som jej neodpovedala. Len ked niekedy citam tie reci a rady tych maminiek, tak priznam sa, ze uz mi je totalne zle ake su chore. Mam uz pocit, ze este na mna zavola socialku, lebo v jej ociach som neschopna matka, ktora sa nevie postarat o svoje dieta. Asi aj preto som sa chcela vyrozpravat, lebo mi to pride uz chore...

janulka1802
1. aug 2018

@sunny777 to není kamarátka mala som podobnú známu a úplne som s ňou prerušila kontakt proste jej deti boli geniálne všetko vedeli najlepšie najkrajšie a blablabla ešte ani osloviť ich nemôžu inak ako zdrobneninou a v realite sú rozmaznané neposlušné ale to už je o inom

90909
1. aug 2018

@janulka1802 zivotna skusenost...ak niekto potrebuje do sveta vytrubovat ako ma vsetko uzasne...aky uzasny je muz alebo deti..tak tam nieco na 100% smrdi...clovek spokojny sam so sebou a so svojou situaciou toto nerobi

janulka1802
1. aug 2018

@90909 to by boli hotové litánie keby som tu mala všetko opisovať proste ja tento typ mamiciek absolútne nemusím ignorujem a vypúšťam z môjho života stratený čas zaoberať sa takou osobou radšej ho budem tráviť s takými kamoškami ktoré za to stoja

sunny777
autor
2. aug 2018

A to uz nehovorim, ze s jednou som obmedzila kontakt, ked v tehotenstve zacala porovnavat svoju maternicu s mojou, to uz bolo na mna vela. Prislo mi to ako "kto docika dalej?"

sunny777
autor
2. aug 2018

Nechapem len, ze preco niektore zeny sa musia realizovat neustalym vyvysovanim a "mudrovanim", prave kazda matka chce prave pocut, ze to co robi, robi dobre, ze je normalne, ak dieta place, ak v noci nespi, ze to proste tak moze byt a nie, ze ona je "zla" matka, lebo moje to nerobi, tak urcite to robi zle. Viem, ze aj na stranke je kopec takych "mudrych" zien, ale tie su vsade na socialnych sietach, len nechapem, preco si neuvedomia, ze ked nechcu, aby ich ine poucovali, nech nepoucuju ony a predsa tie siete by mali byt skor o tom, ze ked sa uz osobne nemozeme vidiet, tak si aspon popiseme a porozpravame sa a nie si ponadavame a budeme sa ponizovat.

ada309
2. aug 2018

skús jej nastaviť zrkadlo ... začni tiež všetko čo robí ona komentovať ,tiež si vymyslaj kadejaké hlúposti a zabávaj sa na tom.. keď ti pošle nejaký obrázok,tak jej pošli naspäť úplne odveci nejaký vtip .. zmeň tému,určené ju od jedu keď je docvakne,že nemáš vôbec záujem o jej "múdre" rady .. alebo jej podakuj za námahu,a surovo povedz ,že nemáš čas čítať vyplody fantázie ..

alebo ju ignoruje úplne,ale to by bola nuda 😉

90909
2. aug 2018

@sunny777 Ahoj..to su take typy ludi...tiez mam taku cest..doslova sa musi ovladat aby mi neekomentovala kazdu vec...a ked uz komentar, tak toto mas zle...toto nerob lebo...to,co mi poradila lekarka je najvacsia blbost na svete....dlho trvalo kym som sa naucila ako na to...a tiez som si odzila par dni plnych nahromadenej zlce..moja rada je ak nemozes obmedzit kontakt....nepripustaj si to..ak ta aj zneisti nejakou info..nedaj to najavo..len si to pripadne potom niekde over..a inak..taketo debaty vobec ale vobec nerozvadzaj..vypocuj si monolog a zmen temu...je to nesmierne oslobodzujuce ver mi ak toto dokazes...zrazu ti bude uplne ci toho cloveka stretnes a co bude vykladat....a to, ze si dobra mama nepotrebujes pocut od ostatnych..staci ze sa snazis robit vsetko najlepsie ako vies...iny dokaz ti ani netreba

kvetinka75
2. aug 2018

nečítala som diskusiu ale tiež mám v okolí takéto ženy a nemusia mať ani malé deti. Mám jednu ,,kamarátku,, ktorá všetko vie, všade bola, a tak som som obmedzila kontakt na minimum. Inak sa nedá. A keď vám do očí niekto povie, že výnimočne máš pravdu, tak tým to ,,zabila,,. Keď zavolá alebo sa stretneme, chvíľu vypočujem, poviem svoje a idem ďalej.

sunny777
autor
2. aug 2018

@90909 dakujem. Viem, ze sa snazim robit vsetko, len clovek sa citi tak hrozne, ked robi vsetko mozne, aby svojmu babatku pomohol, aby tolko neplakal a este bude niekto stale rypat, ze to robi zle, bo to ma robit takto. Vacsinou take veci odignorujem, ale teraz ked mam drobca prvykrat choreho ma to fakt nasralo. Som sa musela strasne ovladat, aby som jej skaredo nenapisala, ze by sa uz so mnou ani nerozpravala. Este aj na chorobe si s chutou rypla...

hettinka
2. aug 2018

@kvetinka75 si mi pripomenula kamošku, čo mi dávala rozumy, ked ešte ani sama dieťa nemala, a potom jej dieťa bolo ešte "horšie", ako moje. Napr. mi hovorila, že som si zle naučila dieťa spať s rodičmi v posteli a že sa mi neskoro pýta na nočník až v 2 rokoch ... a ona spala s dieťaťom v posteli hádam do 10 rokov a pýtalo sa jej neskôr ako moja. Ale aj tak sme stále kamošky ... len som sa tak pousmiala.