icon

Mamičky na predĺženej rodičovskej dovolenke

pia22
4. jan 2013

Ahojte maminy 🙂 , nedávno sme začali "čerpať" vyššie spomenutú MD a rada by som sa tu stretla s mamičkami, ktoré sú pre zdrav. problémy dieťatka na nej tiež 😉 Tak dúfam, že tu nezostanem dlho sama 😀 .

Strana
z3
mummy01
4. jan 2013

@pia22 ja som tiez na predlzenej od buduceho mesiaca 😉

pia22
autor
4. jan 2013

@mummy01 super, tak vitaj 🙂 A na koľko ti schválili? My sme na nej od októbra.

marcy1980
4. jan 2013

ahojte, ja som na predĺženej od decembra 2012 a schválili nám ju na rok do novembra 2013.

mummy01
4. jan 2013

@pia22 na 2 roky a potom asi budeme predlzovat hadam...

habibi78
4. jan 2013

@pia22 preco sa rovnaka tema zalozila zase? ved ich je tu kopec.... stacilo pouzit vyhladavac a mohla si si pisat s maminami, ktore su na MD zo zdr.dovodov uz dlhsie, poradili by ti, pokecali...
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/predlzena-rodicovska-zo-zdravotnych-dovodov/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/predlzena-rodicovska-dovolenka-praca-a-skolka/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/je-tu-niekto-na-predlzenej-materskej/ atd atd....

pia22
autor
4. jan 2013

@habibi78 s čím máš problém? Témy, ktoré som s touto problematikou našla boli založené a zamerané na sociálno-právne otázky, ako či môžu deti počas tejto MD navštevovať škôlku, ako sa takáto MD vybavuje, ako nadväzuje na klasickú MD....a pod.
Túto tému som založila pre spoločné výmeny skúseností a rád mamičiek čo sa týka výchovných prístupov pokiaľ je dieťa z tohto dôvodu doma, reakcií okolia, zdravotných problémov a pod.
Takže pokiaľ si aj ty na takejto MD a máš chuť sa k nám pripojiť nech sa páči, pokiaľ nie, tak buď úprimne veľmi rada.

pia22
autor
4. jan 2013

@mummy01 aj my ju máme na 2 roky .... a potom sa uvidí.
@marcy1980 vitaj 🙂

mummy01
4. jan 2013

@pia22 no,mne to bolo smiesne ze na 2roky lebo mame geneticke ochorenie ktore sa neda ani vyliecit ani sa nam zdr.stav zlepsit nemoze....ale tak v poho,po 2 rokoch poziadam znova ked tak lubia na urade papierovacky 😀

habibi78
4. jan 2013

@pia22 vsetky tieto temy rozoberaju bezny zivot mamiciek s detmi, chodim do nich aj ja...len treba citat... 😉

baklik
4. jan 2013

kocky, ja len tak na okraj. nechapem - mojej znamej to schvalili tiez na rok a to ma jej dieta len alergie, nic vazne. dieta chodi do skolky, ona do roboty? tak nechapem, na co je potom ten prispevok... asi sme ozaj bohaty stat...

mummy01
4. jan 2013

@baklik no vies....napisem to takto...chore dieta do 6 rokov nedostane od statu ziaden prispevok tak preco by jeho mama nemohla dostat aspon tu almuznu? A chore dietatko nema pravo chodit do skolky a mat kamaratov ak to jeho zdrav.stav dovoluje? A jeho mama si nemoze k tej almuzne privirobit ak sa da? Lebo vydavky rodiny s chorym dietatkom su niekolkonasobne vyzsie ako ta almuzna od statu....

vralen
4. jan 2013

ja som bola do 6 rokoch syna, ale mal leukemiu.

baklik
4. jan 2013

@mummy01 ano, beriem, ak ma ozaj nejaky vazny zdravotny stav. jej dieta ma len alergie - nema ziadne vydavky s tym spojene. jedine, co kupuje, aj to na predpis, je fenistil kvapky a excipial, cize par eur mesacne. ani stravu nejak extra nekontroluje, napriek alergiam. vyhadzu sa, da kvapky a natrie.
takze ozaj nechapem... 😖
a potom clovek pozera taku relaciu ako napr. Modre z neba a zisti, na co vsetko, co je ozaj dolezite, stat chorym neprispeje a na toto ano? len tak rocne 2400 eur do vetra, lebo ma dieta par alergii?? akoze nechapem nas system, cely je padly na hlavu, ozaj ako to par krat aj moderator relacie spomenul...

mummy01
4. jan 2013

@baklik jasne,nieje choroba ako choroba...ak by ale ta kamoska pristupovala k zdraviu svojho dietata zodpovedne tak by zvysene vydavky mala a jej dieta by sa mozno aj vyliecilo...ale to uz je na kazdej mame ako sa k tomu postavi.Moj syn mal aj alergie a vtedy som vydavky mala najvecsie ale syn sa z nich vyliecil.Zial stat ako taky nema sancu zistit ake su skutocne vydavky rodiny s rozne chorymi detmi,tak sa to schvaluje hlava-nehlava...tiez si myslim ze vazne chore deticky by mali dostat peniazkov viac...pisem z vlastnej skusenosti.

vralen
4. jan 2013

my sme sa liecili na leukemiu a nedostali sme od statu ani korunu, ajked je ZTP na 100 %. dostavala som len rodicovsky prispevok, ale teraz neviem presne, ale nie celu dobu. to je spravodlivost.

baklik
4. jan 2013

@mummy01 z alergie sa da vyliecit? ja viem, ze sa da kontrolovat strava, zistis v com prameni a tomu sa vyhybat. ale skutocne vyliecit??? ale pozeram, ze tvoj maly ma 3 roky. a ano, o tom som citala, ze tie alergie, ktore sa vyskytnu do 3 rokov, tie mozu dietatku pri spravnych opatreniach prejst.

mummy01
4. jan 2013

@baklik moj syn-tazky ekzemetik a burlivymi alergickymi reakciami na mlieko uz rok a pol ziadnu alergiu nema...koža cista ako krystal 🙂 samozrejme netvrdim ze to plati na vsetkych alergikov ale o com je alergia? Ked mi nieco skodi tak to nebudem predsa jest a ked to nebudem jest nebudem mat alergiu...no nie 😉

baklik
4. jan 2013

@mummy01 no ano, ale ide o to, ze stale mas tu alergiu napr. na urcitu potravinu, len sa jej vyhybas. ale ked s nou prides do kontaktu, tak sa objavi znova. takze to nie je potom uplne vyliecene. lebo zdravy clovek zje hocico a nevyhadze sa. moj nazor.

mummy01
4. jan 2013

@baklik moj syn mlieko pije a nic mu z neho uz nieje...pred dvomi rokmi nemohol ani kvapku.Znova opakujem ze to neplati pre vsetkych...manzel bol alergicky na jahody a uz nieje.Vela alergii vznika prekyselenim organizmu,porusenou sliznicou v creve...ak sa toto da do poriadku moze sa alergia stratit alebo zmiernit.

patricio
4. jan 2013

@mummy01 ja mam sice uz starsieho syna chodi do skoly prvacik, ale tiez som bola na predlzenej materskej bo syn nema nohu a po jej skonceni musime kazdy rok dokladovat jeho zdravotny stav, asi cakaju ze mu noha narastie, koli kompenzacnemu prispevku 50eur mesacne to je chory tento stat

mummy01
4. jan 2013

@patricio no to je fakt sila ☹

terina25
4. jan 2013

@mummy01 človek sa z alergie vyliečiť nedá.dajú sa len zmierniť príznaky.prípadne jedna alergia sa ,,stratí,, a objaví sa iná.viď náš prípad. syn mal alergiu na vajce+mlieko.min.rok mu robili testy a už alergiu nemá,ale má už alergiu na peľ.Vraj pri týchto alergiách na mlieko to takto je vždy-že sa to zmení na na niečo iné.a dcéra nemala žiadnu alergiu a tiež už má na peľ ☹

terina25
4. jan 2013

pri tých potravinových alergiách sa človek tej konkrétnej alergii može aspoň vyhnúť,ale napr.pri tých peľových ako majú moje deti,tak tomu sa vyhnúť nedá 😒

mummy01
4. jan 2013

@terina25 ano,lekar povie ze alergia sa vyliecit neda a napcha dieta antihistaminikami 😖 ved ja fakt netvrdim ze vsetky alergie sa daju vyliecit...treba trocha patrat po pricinach vzniku alergii a potom sa clovek na to pozera trocha z ineho uhla 😉
ale sme mimo temu 😝

baklik
4. jan 2013

@terina25
@mummy01 a co ste teda davali namiesto mlieka? pretoze nas maly je tiez dost vyhadzany a uz som eliminovala vsetko mozne, ani nove potraviny nezavadzam. mam podozrenie na mlieko. papame nutrilon 3 a mliecne vyrobky ako jogurt a tvrde syry ma takmer kazdy den, lebo ich priam zboznuje. tak neviem, cim to nahradit, aby mu nechybali vitaminy atd.

terina25
4. jan 2013

@baklik ja som dávala nutrilon.a dávam ho stále.aj keď lekárka hovorila,že už nie je alergický na mlieko,ale stále mu dávam nutrilon.bojím sa mu dať kravské.čo sa týka jogurtov,tak tie jedol aj vtedy,keď mu lekárka zistila alergiu.povedala,že jogurty može - len nesmie smotanové.ale on nemal ten najhorší stupeň alergie.

terina25
4. jan 2013

inak ja nemám predlženú RD.ale rozmýšľam nad tým.no neviem,či mi to uznajú.keďže moje deti sú ,,len,, alergici na peľ.zato choré sú neustále - aj teraz 😖

mummy01
4. jan 2013

@baklik vitaminy mu chybat nebudu...moj maly pil ovsene a ryzove mlieko,z toho som aj varila.Jogurty tiez len ryzove.ylucit ale treba uplne vsetko kde sa nachadza mlieko,srvatka,laktoza...treba v obchode dokladne citat zlozenia vsetkych vyrobkov aj takych o ktorych si clovek mysli ze tam mlieko nieje.Po polrocnej uplne bezmliecnej diety som maleho pomalicky testovala co navrat mlieka s nim urobi a neurobilo to vobec nic.Este asi rok som mu ale nedavala mlieko pit,iba papal kyslomliecne vyrobky a jedol syry.Momentalne pije aj mlieko ale davam pozor aby ho za den nevypil prilis vela,papa jogurty akekolvek,syry....Nam sa to velmi oplatilo vydrzat to,maly si rychlo zvykol na novy jedalnicek...tiez mal nieco vyse roka ked sme s tym zacali.Vapnik sa da super nahradit napriklad brokolicou.

mummy01
4. jan 2013

@terina25 ale aj nutrilon je z kravskeho mlieka...

terina25
4. jan 2013

@mummy01 ??to som nevedela...ale lekárka nám ho odporučila.možno preto,že mal alergiu len prvého stupňa,keby mal horšiu,tak asi by nám už predpísala to špeciálne mlieko.

Strana
z3